QUOTE(rimulėėė @ 2015 10 06, 17:20)
kas liečia mankštas ligoninėj negulėjau... kinezeterapiauto gyvo nemačiau..nečiupinau nežinau ka jis ten sako. bet šeip tai man gal kitaip. man judesių amplitudė nepakitusi. bent jau nesuku galvos kur kas neveikia... man reik pasirūpopint 3 senais žmonėm, ir dar pridaryt valgyt studentei. nu apie likusius šeimos narius nekalbu jei pas mane oru irgi neminta.. taip kad kaol aš ten mankštinsiuos nelauks gi babute be pusryčiu... šeip kažkaip nejaučiu,kad man poreikis būtų.... tom mankštom.
Aš praktiškai užaugau su kineziterapeutais (tik gal jie anksčiau gal kitaip vadinosi). Ir kūno kultūros pamokos mokykloje buvo ne tokios kaip dabar (kai tik kamuolį mėto ir užsiima, kas kuo nori). Mūsų ir kūno kultūros pamokos būdavo rimtos - su visokiomis ,,katėmis'' ir kitomis ,,jogomis''.
O dabar net nepaeičiau, jei nedaryčiau mankštos. Nes jau gatvėje nepaeidavau, taip suimdavo skausmai, kad turėdavau vidury gatvės susilenkti, kad ištempčiau stuburą (ir taip po kelių žingsnių vėl kelis kartus). Tik neurologė prieš kelis mėnesius man pasakė, kad turiu daryti mankštą, jei nenoriu sukaulėti. Sakė, kad jei darysiu, po trijų mėnesių turėčiau pajusti. Ir tikrai jau suėjo tas laikas, ir aš pamąsčiau, kad jau gatvėje man taip neatsitinka. Aišku, prie kriauklės stovint ir plaunant indus kiek pasilenkus turiu vėl tempt stuburą vietoje. Dar yra kur padirbėti.
Be to, pastebėdavau, kad einu kiek pasilenkus (nors dar ne tas amžius, kad taip susilenkus tektų vaikščiot). Ir tik reumatologei atkreipus dėmesį, kad man reikia dar kineziterapijos (nes pasakiau, kad vaikštau kartais kaip antis), prisiminiau, kad jau kuris laikas nebedarau tų reabilitacinėje klinikoje išmoktų paprastų pratimų (juos buvau čia anksčiau beveik visus įdėjusi).

O jie tetrunka pasidaryt tik 5 ar 10 minučių. Tai šiandien pasidariau juos. Ir savo nuostabai pamačiau, kad jau nebevaikštau pasilenkus, kad nugara tiesi, ir jaučiuos lengvai.
Aišku, jei žmogus nejaučia poreikio kineziterapijai (šiaip tai yra medicinos dalis, todėl ir nustebino ana gydytoja), tai gal ir sunku ką išaiškinti, juo labiau internetu. Bet kai,
Rimulėėe, apie tavo kūno bėdas skaitau, tai matau nemažai kompensacinių judesių trūkumo (kad ir kiek ten to fizinio darbo būtų, ypač kai valgio ruošimas yra darbas pasilenkus).
Jeigu kiltų noras ir atsirastų nors menka galimybė, galiu įdėt
nuorodą pratimų, kurių lankstinuką man įdavė neurologė dėl stuburo.
Ji man dar pripaišė tame lankstinuke rodykles:
1 pratimui, kad reikia tempti kartu išilgai visą kūną (kojas ir galvą priešingomis kryptimis),
4 pratimui lenkti galvą link krūtinės kartu.
Ne visus aš tuos pratimus padarau šiuo metu, bet jau šiomis dienomis pabandžiau lovoje ,,katę'' (anksčiau negalėdavau ant kelių). O dabar minkštoje lovoje pavyko. Dar negaliu dviračio pakėlus kojas (skauda per kelius), bet atstojus ratukus sukti kaip dviračiu galiu (o buvo, kad ir to negalėjau). Taigi jau šis tas, ir laiko klausimas.
Tikrai nenoriu sukaulėti kiek įmanoma.