Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

Nežinau tiksliai ne medikė esu bet prednezalonas ir medrolis tas pats velnias... medrilis yra meti prednizolonas.. tai įdomu kaip skiriasi ju poveikiai... bet gal skiriasi... ir kuris geriau ...
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 14, 11:51)
Bandžiau aš ir badauti. Kartais tyčia, kartais taip išeidavo tiesiog, tai sąnariams labai gerai, bet pats organizmas labai silpsta..Sąnarių tinimas daugmaž praeina, bet tik tol, kol nevalgau, kai suvalgau kažką - viskas vėl stojasi į savas vėžias..o taip irgi neprinadausiu juk...Daktarės klausiau ar be prednizolono negali skirti kokio nors kito vaisto, nebūtinai hormono, tai pasakė, kad ne.. Vat kaip mano daktarė pasakė, kad jis man skiriamas būtų 2 savaitėms, per kurias tikrai nespėčiau išsipūsti, bet pasiskaičius žmonių komentarus pasidarė aišku, kad jis gali išpūsti net per savaitę..Labai nesinori vartoti hormonų, kol dar esu jauna, bei kol turiu laaabai didelių problemų su mėnesinių nebuvimu. Kaip supratau kol kas daktarai eksperimentuoja bandydami įvairius vaistų junginius, praėjus 3-ims mėnesiams taikys biologinę terapiją. Daktarė sakė, kad ši liga labai rimta, daugelį į invalido vežimėlį pasodinsianti..

Jeigu badavote ir tai pagerino jūsų sąnarių būklę, tai, mano nuomone, yra aiškus ženklas, kad jūsų autoimuninę ligą bent iš dalies skatina jūsų organizmui netinkamas maistas. Ir tai yra geras ženklas. Tiesiog tas kažkas, ką jūs suvalgote pabadavusi, jums netinka. Aš rekomenduočiau pasikonsultuoti su profesionaliu dietologu. Apibūdinkite savo situaciją ir paprašykite, kad jums sudarytų tokią dietą, kuri leistų iš pradžių pilnavertiškai maitintis vos keliais produktais, tai galėtų būti, pvz., kopūstas, grikiai, vištiena, citrinų sultys, agurkas, obuolis ir, tarkim, razinos, ar pan. Jeigu porą dienų pasimaitinus tokiais produktais, pamatytumėte, kad jaučiatės geriau, vėliau į savo dietą galite po truputį įvedinėti kitus produktus. Įvedant po vieną produktą, galima pastebėti, kuris produktas skatina sąnarių uždegimą ir tinimą. Badauti nebūtina, tiesiog reikia atsisakyti to, kas netinka.

Papildyta:
QUOTE(Roja @ 2016 04 14, 12:27)
Sakykite, o kas jums gydantis yra autoritetas ‒ gydytojas ar pavieniai žmonės? Jūs turite apsispręsti, kas jums autoritetas, ir pasitikėti juo, kad padarys viską dėl jūsų geriausia.

Manau, kad nei gydytojai, nei pavieniai žmonės neturėtų būti laikomi autoritetais. Tiesiog gydytojai dalijasi savo žiniomis, pavieniai žmonės - savo patirtimi. Jūsų valia, kaip tuo pasinaudosite. Aklai klausiau gydytojų 2,5 metų, bet per tą laiką mano sveikatos būklė labai pablogėjo. Teisingai kažkuri pašnekovė parašė - gydytojas gydo ligą, o ne žmogų. Ne dėl to, kad jie blogi daktarai ar pan., o dėl to, kad gydytojui sunku, o gal ir neįmanoma, įsigilinti į visas žmogaus organizmo būklės subtilybės. Todėl pacientas privalo įsiklausyti ne tik į gydytojų žodžius, bet ir į savo kūną, ir suprasti, kas iš esmės vyksta.
Papildyta:
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 14, 14:07)
Gydytojui kas? Jis rekomenduoja vaistą, ir tiek. Jis neserga, ir nesupranta tų, kurie serga. Todėl rekomenduojant tokius vaistus, stiprius, kaip kad man tą hormoną norėjo, na nežinau. Esmė yra tokia: daktarė pasakė aiškiai, kad nesupranta kodėl gi aš guliu ligoninėje, kodėl mane reumatologas paguldė nepasitaręs su k.t daktarais, nieko nepranešęs. Daktarės žodžiai buvo tokie, kad kam man be reikalo gulėti ir gerti tas pačias tabletes, kurias galiu gerti namie. Padarė keletą tyrimų; vidaus organai, širdis - viskas ok. Keliai dešinys 8 mm skysčio, kairiajame 5 mm. Daugiau viskas ok, akys sveikos. Na žodžiu viskas gerai, išskyrus sąnarius. Be jokios abejonės taikys biologinę, jau greitu laiku, tiesiog turi įsivažiuoti veikti metotreksatas, jis bent jau ne hormonas. Kai pagalvoju jei nebūčiau gulėjusi ligoninėje (nes gulėjau tikrai veltui), būtų nereikėję gerti hormoninių tablečių, kurių aš atsisakiau vienaip ar kitaip. Tai diklaką tiesiog pakeitė naklofenu. Pastebėjau, kad ar nuo vaistų, ar tiesiog iš pergyvenimų labai širdis "kalt" pradėjo. Naktį neramiai miegu, kartais pašokstu tiesiog iš sapno, guliu, kol užmiegu pastoviai trankosi širdis..Aplamai, esu tikras bėdų maišas.. doh.gif Pradžioje buvau sveika kaip ridikas..Dabar turiu poliartritą, atopinį dermatitą, bei, neturiu mėnesinių.. doh.gif O atrodo dar neseniai buvau sveika, džiaugiausi gyvenimu ir viskas buvo puiku..Dažniausiai visi stebisi kaip tokiai jaunai gali sąnariai skaudėti, bet ką jau padarysi..Labai laukiu biologinės, tikiuosi, kad padės.. doh.gif

Širdies kalimas - kažkurio iš jūsų vartojamų vaistų šalutinis poveikis. Man taip pat taip buvo, bet tiksliai nepamenu nuo kurių vaistų, berods, nuo to paties medrolio. Būtinai pasakykite apie tai savo gydytojui.
Aš irgi buvau visiškai sveika iki maždaug 20 metų - tuomet atvykau studijuoti į Vilnių ir čia likau. Tada visos ligos ir driogstelėjo. Dabar viskuo kaltinu savo netinkamą būdą - vienu metu studijavau ir dirbau trijuose darbuose. Mano nesėkminga patirtis su tradicine medicina privedė mane prie įvairių netradicinių sprendimo būdų, įskaitant visokias dvasines praktikas, psichoterapijas, visceralinį masažą (pasidomėkit apie tai), vedas ir t.t. Man tai padėjo - padėjo kitaip pažvelgti į savo ligas.

Papildyta:
QUOTE(Roja @ 2016 04 14, 15:22)
Keista, kad jūsų daktarai nieko neužsiminė apie mitybą.  g.gif Mano reumatologė iš karto pasakė, kad jokios dietos įtakos mano ligai neturi. Ir patarė valgyti subalansuotą pilnavertį maistą.
O dėl liaudiškos medicinos pasakė tiek, kad yra kai kas padeda, bet apsikrauti arbatėlėmis, kompresais ir visokiais mirkymais yra sudėtinga šiuolaikiniame gyvenime, ir kad medicina tam yra, kad supaprastintų mums gyvenimą. O farmacininkai irgi dirba tam, kad išskirtų veikliąsias medžiagas ir nereikėtų mums vargo.
Aišku, suprantu, kad būna išimčių ir medicinos praktikoje. Bet tai tik išimtys, o ne taisyklė. Ir aš labai dėkinga daktarei, kuri man spyriojantis vartoti medrolį, liūdnai tepasakė: ,,Tada mes neturime kuo jus gydyti''. Ir dabar džiaugiuos, kad galiausiai pradėjus veikti pagrindiniams vaistams, jau jo galiu nebegerti. O tuos mažmožius, kurių man dar trūksta, bandau užsipildyti eksperimentais, jei turiu laiko. Bet eksperimentai ir lieka eksperimentais. Visą laiką jais negyvensi, vis tiek teks sugrįžti į įprastą gyvenimą.
Papildyta:

Gydytojas žino, kad tam tikros ligos gydomos tik tam tikrais vaistais. Nepagydys visų ligų vitaminu C. O norėtumėm.  ax.gif

Jei vaistai padeda, puiku, bet jie neretai nustoja veikti, o tada liga driogsteli su kaupu, Vis tik laikausi nuomonės, kad vaistai tiesiog maskuoja, slopina simptomus, o ne gydo. Daug metu verčiu vaistų klinikinių tyrimų ataskaitas ir susijusią informaciją, taip pat visokias mokslines išvadas, kai viena ar kita institucija pritaria vaisto pateikimui rinkai arba ne. Ir patikėkit manim, kartais tokių dalykų paskaitau, kad tikrai abejoju, ar farmacininkai stengiasi, kad mums nereikėtų vargti.
Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2016 04 14, 23:32)
supraskit viena, tam kam skiriama biologinė tam jau kiti vaistai nepadeda.. ir jiems aišku ateina pagerėjimas... tai  neišveigiama, nes kitaip jiems šakės.
na iš patirties galiu pasakyt teik,kad  mes su broliu sergam autoimuninėm... jo liga kita jis susirgo prieš 10 metu.. gydė pradžioj vaistais  padėjo paskui vėl pablogėjimas, tada vaistai enpadėjo ri paskyrė biologine... ji veikė 4 metus paskui nustojo veikt vėl pablogėjimas ir žiaurus... naujai paskirtos ioterapijos organizmas nepriėmė.. išašukė nauja papildoma liga... puse metu vargo,kol sutvarkė.... dabar gauna trečia bioterapija. kiek ji veiks nežinia... ir keik pavadinimu tos terapijos lt yra irgi enžinia... o gyvent tai norisi... jo atveju net ne vežimas šviečia. o išeit kojom i prieki...
ai va o man irgi žadėjo ta bioterapija..ir labai apsidžiaugė kad suveiėk metrodeksatas..prednezalono seniai nebegeriu. o pradžioj be jo iki tuliko nenušliaužiau. tai kažkaip atsisakyt nebuvo noro.
kas liečia ištinima, nepasakyčiau kad tinstama nuo prednezalono..tinstama nuo nervu..tiksliau nuo valgymo... nes mano atveju ištinus buvau kai gėriau pirma kart ji. paskui man ji nutraukė ir po keleto metų vėl gėriau bet tada neištinau..kažkodėl. padariau išvada,kad ligos pradžioj žiauriai daug nervų buvo..ko pasekoj ėdimas besaikis ir tttt ėdimas ennormalus, nes bandžiau dietas ..derint maista nu vienu žodžiu nenormaliai valgiau ir nehjudėjau. o paskutiniu laiku nervai beveik tvarkoj... maitinuosi sveikai... tai kažžkaip ir tinimo nebuvo.

O dėl ginės jus nesavivaliaukit, nes artritas visam gyvenimui... tai tipo nesirgsit dabar visai, ens vaistai susipjaus..jus labiau daktarais pasitikėkit... ir nepanikuokit.
nepykit tiesiog labai mane primenat ligos pradžioj... lotuliukas.gif

Pritariu, tinimas iš dangaus nenukrenta ir svoris neauga iš oro. Bėda ta, kad hormoniniai vaistai gali paveikti emocinę sveikatą, paskatinti nenumaldomą alkio pojūtį, persivalgymo priepuolius, paskatinti nerimą, nuotaikų kaitą, stiprius pykčio priepuolius, pradanginti lytinį potraukį ir t.t. Aš čia vėlgi kalbu iš asmeninės patirties. Tai buvo viena iš priežasčių, kodėl pradėjau ieškoti kitų gydymo būdų. Vis tik turių pripažinti, kad kai gulėjau mirties patale - kovojau su Stivenso-Džonsono sindromu, kurį man deja bet taip pat sukėlė vaistai, vienintelis vaistas, kuriuo buvau gydoma tuo metu buvo prednizolonas ir daug daug lašelinių. Vėliau tie patys hormonai padėjo užkirsti kelią negrįžtamiems akių pažeidimams.
Atsakyti
Prasideda smegenų plovimas.
Atsakyti
Labai abejoju, kad mano atveju poliartritą sukėlė netinkama mityba..Manau, kad po truputį įsivažiuoja veikti metotreksatas. Pasak daktarės, man artrito nesukėlė kažkokia bakterija, o tiesiog sustreikavus imuninei sistemai jis atsirado..kraujas vis rodo uždegimą. Man ir medrolis baugiai skamba, ne tik prednizolonas..biggrin.gif, bet jei nieko kito neliktų- vartočiau, žinoma, ne kur dėčiaus.. Dabar jau ir jėgos kažkiek rankose atsirado, ir kojų neskauda..tik rytais plaštakas labai bei riešus..
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2016 04 16, 00:13)
Prasideda smegenų plovimas.

Kokia jus pikta. Žmogus dalinas patirtimi, o jus apie kažkokį plovima šnekat. Būtent gydytojai už farmacininkų aukso trupinuka ir plauna smegenis. Bent jau dauguma.

Tamtame, bet aš kažkaip abejoju, kad jūsų organizmas taip puikiai jaučiasi tik dėl maisto ir chlorofilo.. Mano atveju maistas pagerino situacija, bet kad taip nuslopintu liga.. Juolab, kad jūsų atveju liga reiškėsi taip aršiai.. Gal yra kažkokiu kitu organizmo priežasčių, apie kurias jus pati nezinot....
Gal naudojat kokias priešuždegimines žolės ar papildus ?
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 16, 01:38)
Labai abejoju, kad mano atveju poliartritą sukėlė netinkama mityba..Manau, kad po truputį įsivažiuoja veikti metotreksatas. Pasak daktarės, man artrito nesukėlė kažkokia bakterija, o tiesiog sustreikavus imuninei sistemai jis atsirado..kraujas vis rodo uždegimą. Man ir medrolis baugiai skamba, ne tik prednizolonas..biggrin.gif, bet jei nieko kito neliktų- vartočiau, žinoma, ne kur dėčiaus.. Dabar jau ir jėgos kažkiek rankose atsirado, ir kojų neskauda..tik rytais plaštakas labai bei riešus..

Tai nieks ir nesako, kad maistas sukele autoimuninė liga, tiesiog yra maistas , pvz . pienas, chemija maiste, kuris skatina uždegimą ir yra kuris slopina. Jei žmogui atsiranda bėrimai pvz. Nuo pieno ( kaip kad man) , tai požymis, kad pienas sukėlė uždegimą , nes alergija tai irgi uždegimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 16 balandžio 2016 - 05:50
QUOTE(Nada... @ 2016 04 16, 06:58)
Kokia jus pikta. Žmogus dalinas patirtimi, o jus  apie kažkokį plovima šnekat. Būtent gydytojai  už farmacininkų aukso trupinuka  ir plauna smegenis. Bent jau dauguma.

Kodėl jūs taip piktai perskaitėte? g.gif Tai buvo mano nusivylimas, kai perskaičiau, kuo žmogus remiasi: į ,,visokias dvasines praktikas, psichoterapijas, visceralinį masažą (pasidomėkit apie tai), vedas'' (tiek tuo metu buvo parašyta, kai reagavau į atsakymą moteriai, kaip suprantu katalikei). Kadangi pati esu daugumą minėtųjų pati išbandžiusi (kol dar mažai domėjausi krikščionybe), tai laikau paprasčiausiu placebu, todėl buvo mano natūralus nusivylimas. Kitąsyk neskubėkite taip piktai reaguoti, gerai?
Ir gaila, kad jūs taip iš aukšto žiūrite į farmacininkų ir gydytojų darbą. Jūs baigėte medicinos mokslus?
Papildyta:
QUOTE(TamTame @ 2016 04 16, 00:08)
Tada visos ligos ir driogstelėjo.. Dabar viskuo kaltinu savo netinkamą būdą - vienu metu studijavau ir dirbau trijuose darbuose.

Tai ar ne čia ta priežastis, kodėl vaistai nepadėjo? Persidirbimas?
Papildyta:
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 04 16, 01:38)

Džiugu, kad jau pradeda veikti pagrindiniai vaistai (metotreksatas). Tik mano nuomone, domintis nauju vaistu naudingiausia kreipti dėmesį į naudingąsiais vaisto savybes, o ne šalutinius poveikius. Aš kai perskaitau naujo vaisto vartojimo instrukciją, pasižiūriu, kokias aš ligas jau dabar (iš išvardytų lapelyje) turiu, ir pasakau apie tai gydytojui. Jeigu gydytojas sako, kad tai nėra taip svarbu, bet reikės mane stebėti, aš pasitikiu gydytoju, kad jis išmano savo darbą. Visada reikia kalbėtis su gydytoju, ir negalvoti, kad gydytojo tuo metu neatsakytas klausimas (gal jis tuo metu buvo susikoncentravęs į jūsų keičiamą gydymą, nes atsisakėte vaisto) vargu ar yra tiesiog ,,nenoras'' atsakyti. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(TamTame @ 2016 04 16, 00:08)
dietą, kuri leistų iš pradžių pilnavertiškai maitintis vos keliais produktais, tai galėtų būti, pvz., kopūstas, grikiai, vištiena, citrinų sultys, agurkas, obuolis ir, tarkim, razinos, ar pan. Jeigu porą dienų pasimaitinus tokiais produktais, pamatytumėte, kad jaučiatės geriau, vėliau į savo dietą galite po truputį įvedinėti kitus produktus. Įvedant po vieną produktą, galima pastebėti, kuris produktas skatina sąnarių uždegimą ir tinimą. Badauti nebūtina, tiesiog reikia atsisakyti to, kas netinka.

Labai neįprasta dieta norint nusistatyti maisto alergijas. smile.gif Ilgai truks, kol žmogus atkas, kam jis alergiškas. Jeigu apskritai kam bus. mastau.gif
Juo labiau, kad citrusiniai visuotinai pripažinti, kaip galimas alergenas, o vištiena, auginta su hormonais, vargu ar toks jau puikus šiuo atveju maistas. Dauguma žmonių paprastai jaučia, kas jiems sunkiau virškinama, ir vartoja paprastai mažiau to maisto.
Ir tikrai ne per pora dienų galima nusistatyt, kam esi alergiškas. Bent pora savaičių reikėtų maitintis kažkuriuo (tik vienu) produktu, kad nustatytum, kaip jis jus veikia. Ir nevartoti jokių kitų produktų, nes kitu atveju jau yra maisto derinys, kuris veikia kitaip, nei atskiras produktas. Kam tokia ,,inkvizicija''? Esu perėjusi per ją, kitiems nerekomenduoju. Nualinsit organizmą, ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2016 04 15, 23:08)
Nežinau tiksliai  ne medikė esu bet prednezalonas ir medrolis tas pats  velnias... medrilis  yra meti prednizolonas.. tai įdomu kaip skiriasi ju poveikiai... bet gal skiriasi... ir kuris geriau ...

Taip, ju chemine formule vienoda. Skiriasi tik risanciosios medziagos. Laikoma kad medrolis svaresnis.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 04 16, 12:39)
Taip, ju chemine formule vienoda. Skiriasi tik risanciosios medziagos. Laikoma kad medrolis svaresnis.

Vienoda cheminė formulė nebūtinai rodo, kad jus vaistas veiks taip pat. Gydytoja man sakė, kad skirtingų firmų, bet tą pačią veikliosios medžiagos formulę turintis vaistas gali veikti kiek kitaip. Nes skirtingas tos veikiosios medžiagos išvalymas. Ir kai man nelabai tiko vienas vaistas, sakė pabandyti kitos firmos. Kitas man tiko geriau.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2016 04 16, 13:11)
Vienoda cheminė formulė nebūtinai rodo, kad jus vaistas veiks taip pat. Gydytoja man sakė, kad skirtingų firmų, bet tą pačią veikliosios medžiagos formulę turintis vaistas gali veikti kiek kitaip. Nes skirtingas tos veikiosios medžiagos išvalymas. Ir kai man nelabai tiko vienas vaistas, sakė pabandyti kitos firmos. Kitas man tiko geriau.

Gliukokortikoidai jie abu yra. Vieni gyd megsta ta vaista, kiti - kita. Pasaliniai pozymiai identiski. Man netiko nei vienas, net 2 tab medrolio sukele pozymius kurie net nebuvo aprasyti. Taigi kalbeti kad tai skirtingi vaistai nera prasmes.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 04 16, 13:41)
Gliukokortikoidai jie abu yra. Vieni gyd megsta ta vaista, kiti - kita. Pasaliniai pozymiai identiski. Man netiko nei vienas, net 2 tab medrolio sukele pozymius kurie net nebuvo aprasyti. Taigi kalbeti kad tai skirtingi vaistai nera prasmes.

Čia, rodos, niekas ir nekalbėjo, kad tai skirtingi vaistai. g.gif Gaila, kad jums nė vienas to vaisto variantas netiko.
Atsakyti
Aš taip pat pastebėjau, kad per visą laiką kol gulėjau ligoninėje, ar sanatorijoje, nei vienas daktaras nieko nesakė apie mitybą. Apie tai jokios kalbos nebuvo. Nesakė, kokie produktai "paaštrina" artritą, o kurie skausmus kaip tik - sušvelnina. Bet vienaip ar kitaip, kai pasiskaitau internete apie šią ligą, tai atrodo, kad valgyti negalima nieko; nei žalios mėsos, nei pieno, miltinių produktų, nei greito maisto, vengti druskų. Pagrinde tai lieka tik "žolės", o žmogus išeina vos ne veganas..arba vegetaras..Aš tai valgau ką noriu, kol kas..man nuo to neblogėja. Aišku, privengiu pieno ir pnš., bet šiaip aplamai tai valgau ką noriu. Pablogėjimo jokio nematau. Sustingimas ryte būna visada, įsidienojus tiesiog "išsivaikšto" tie skausmai ir būna žymiai geriau..Kažkodėl man atrodo, kad metotreksatas nenuima tinimo, ar aš klystu? Na ta prasme, kad ir kiek laiko jį vartoji, tinimas išlieka. O jį nuimti gali tik stipresni vaistai, tokie kaip pvz medrolis ar prednizolonas.
Atsakyti