Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(Lionesss @ 2016 07 14, 09:38)
As girdejau, kad jauniems zmonems taiko ta bio gydyma, kodel jums jo netaiko dar vis?
O ka sako gydytojai? Ar imanoma visiska remisija pasiekti?
Siaip kiek esu girdejusi ir net gydytoja uzsimine, kad labai padeda veganizmas.  4u.gif  jei man bloges, tikrai meginsiu, dabar esu smarkiai apribojusi, bet visiskai dar neatsisakiau.

Labas,
Jei jau nuspręsite maitintis veganiškai, tai pirmoje eilėje iš raciono išbraukite kviečius ir bulves. Po to baklažanus, paprikas, pomidorus, apelsinus, mandarinus ir kivi.
Atsakyti
QUOTE(icequeen @ 2016 07 14, 09:49)
Labas,
Jei jau nuspręsite maitintis veganiškai, tai pirmoje eilėje iš raciono išbraukite kviečius ir bulves. Po to baklažanus, paprikas, pomidorus, apelsinus, mandarinus ir kivi.

Aciu smile.gif
O pasirodo ir darzoves ne visas galima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lionesss @ 2016 07 14, 09:38)
As girdejau, kad jauniems zmonems taiko ta bio gydyma, kodel jums jo netaiko dar vis?
O ka sako gydytojai? Ar imanoma visiska remisija pasiekti?
Siaip kiek esu girdejusi ir net gydytoja uzsimine, kad labai padeda veganizmas.  4u.gif  jei man bloges, tikrai meginsiu, dabar esu smarkiai apribojusi, bet visiskai dar neatsisakiau.

Del bio gydymo tai daktare jau uzsimine apie ji bet as pati kazkaip jo labai bijau. Gal del to kad nesu isigilinusi labai. Ar ji reiktu naudot visa gyvenima? Zinau kad po kazkiek metu jau nebeveiksingas tampa ir kas tada? Tada jau nieko nebepadesi sau niekas bus nebeveiksingas. Ataiprasau uz savo pesimizma esu uzkietejusi pesimiste del to sunku ivairiuose situacijose..:/ zinau kad dar labai sunku ji gauti nes labai brangus o moketi tiek tukstanciu per metus nera jokios galimybes.
Del remisijos tai gydytoja neatmeta dar tokios galimybes kad galima butu ja pasiekti. Sakau cia toks pablogejimas buvo pirma karta visus ankstesnius kartus viskas buvo geryn geryn todel jau buvau nusiteikusi geram rezultatui kad jau mazinsim tuos vaistus ir istiko toks sokas...dar ir hemoglobinas pasidare siek tiek zemiau normos tai ir taip sunkus menesiai buvo ir tai toks smugis apie kuri negaliu nustot galvoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tulpyte124: 14 liepos 2016 - 10:00
Papasakokit apie savo gyvenima. Ar dirbat, kaip sekesi leliuku susilaukti. Norisi vilties kad ir su sia liga viskas imanoma smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos man 29msiandien isgirdau diagnoze sad.gif kaip jum sekas gyvent ir tvarkytis su sia lig ? Kas tas bio gydimas? Pagrindinis klausiMas kaip su gimdymu ir zindymu? Turiu 8men kudiki kuris neima tutes o buteliuko nera mates .. gyditoja sako kad vaistu suderinamu su zindymu nera todel atsisakiau gydimo .. dabar skaitau kad lyg ir galima suderint ?? As klaipediete gal patarsit koki reumatologa geresni? Kaip padeti sau palengvint skausma gal patarimu turit?

Papildyta:
Sveikos merginos man 29msiandien isgirdau diagnoze sad.gif kaip jum sekas gyvent ir tvarkytis su sia lig ? Kas tas bio gydimas? Pagrindinis klausiMas kaip su gimdymu ir zindymu? Turiu 8men kudiki kuris neima tutes o buteliuko nera mates .. gyditoja sako kad vaistu suderinamu su zindymu nera todel atsisakiau gydimo .. dabar skaitau kad lyg ir galima suderint ?? As klaipediete gal patarsit koki reumatologa geresni? Kaip padeti sau palengvint skausma gal patarimu turit?
Atsakyti
[quote=Dzasti123,2016 07 14, 19:24]

gyvenam, nors dar neilgai sergu bet taikausi po truputi ir gydausi agresyviais vaistais, kurie man padeda gyvent normalu gyvenima, nes pirstai vos stingsta o kojos kol daug nevaikstau irgi gerai laiko biggrin.gif neuzleiskite ligos, ieskokite su daktare alternatyvu kaip palengvinti sau simptomus, dabar gal kazkiek pades manksta, karstas vanduo. Reikia susitaikyti, kol kas as bandau pasiekti remisija vaistais, o kaip bus ziuresim, bet vilties turiu...dabar pradejau rupintis mityba nevalgau beet ko ir pieno produktu, duonos isbraukti dar sunkiai sekasi, bet jauciuosi is tiek daug geriau nei pries metus, kai visi pirstai stingo ir be proto skaudejo..stiprybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tulpyte124 @ 2016 07 15, 11:30)
dabar pradejau rupintis mityba nevalgau beet ko ir pieno produktu, duonos isbraukti dar sunkiai sekasi, bet jauciuosi is tiek daug geriau nei pries metus, kai visi pirstai stingo ir be proto skaudejo..stiprybes smile.gif

Atsisakykite visų labai baltymingų produktų - kiaušinių, vištienos, pieno produktų, gliuteno. Stambus baltymas nesuskaidomas iki galo, jis ir kelia negalavimus. Mano vyrui psoriazinis artritas, su tokia mityba pagerėjimas pasireiškė jau po dviejų savaičių. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2016 07 15, 22:51)
Atsisakykite visų labai baltymingų produktų - kiaušinių, vištienos, pieno produktų, gliuteno. Stambus baltymas nesuskaidomas iki galo, jis ir kelia negalavimus.  Mano vyrui psoriazinis artritas, su tokia mityba pagerėjimas pasireiškė jau po dviejų savaičių. mirksiukas.gif

O ka jis pagrinde tada valgo? Kokie patiekalai nes kartais stengiuosi taip bet pritruksta fantazijos jauciuosi neprivalgiusi ir pikta ant visu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tulpyte124 @ 2016 07 16, 11:13)
O ka jis pagrinde tada valgo? Kokie patiekalai nes kartais stengiuosi taip bet pritruksta fantazijos jauciuosi neprivalgiusi ir pikta ant visu biggrin.gif

Pradžia labai sunki buvo , ypač man , kai turiu gaminti maistą doh.gif pirmas savaites labai nuobodžiai : ryte kepta šoninė su daržovėmis, pietums kiaulienos gaminys su daržovėmis, vakarienei daržovių sriuba, troškinys. Pagrinde buvo kiauliena ir daug daržovių, jokių bulvių. Kas dieną situacija vis gerėjo. Kai aprimo psoriaziniai židiniai, pradėjome įvedinėti naujus produktus, mėginome vištienos krūtinėlę, po kelių dienų smarkus pablogėjimas, vėl laukėme kol viskas nurims ir vėl mėginame toliau, grąžinome ryžius, bulves ( bet mažais kiekiais). Mityba gal ir skurdi, bet tikiu, kad pavyks stebėjimo būdu atsirinkti tinkančius produktus. Įvedinėti naujus produktus galima tik kas 4-5 dienas, nes reakcija ne iš karto pasireiškia. Dabar daržovių metas, tai neturėtų būti labai sudėtinga tokia mityba.
Jei valgysite mėsytę, būsite soti, o jei toleruojate riebiau, tai kepta šoninė ryte thumbup.gif sotumas 6 val. garantuotas :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 16 liepos 2016 - 15:07
QUOTE(Puk @ 2016 07 16, 15:03)
Pradžia labai sunki buvo , ypač man , kai turiu gaminti maistą doh.gif pirmas savaites labai nuobodžiai : ryte kepta šoninė su daržovėmis, pietums kiaulienos gaminys su daržovėmis, vakarienei daržovių sriuba, troškinys. Pagrinde buvo kiauliena ir daug daržovių, jokių bulvių. Kas dieną situacija vis gerėjo. Kai aprimo psoriaziniai židiniai, pradėjome įvedinėti naujus produktus, mėginome vištienos krūtinėlę, po kelių dienų smarkus pablogėjimas, vėl laukėme kol viskas nurims ir vėl mėginame toliau, grąžinome ryžius, bulves ( bet mažais kiekiais). Mityba gal ir skurdi, bet tikiu, kad pavyks stebėjimo būdu atsirinkti tinkančius produktus. Įvedinėti naujus produktus galima tik kas 4-5 dienas, nes reakcija ne iš karto pasireiškia. Dabar daržovių metas, tai neturėtų būti labai sudėtinga tokia mityba.
Jei valgysite mėsytę, būsite soti, o jei toleruojate riebiau, tai kepta šoninė ryte thumbup.gif  sotumas 6 val. garantuotas :-)

Kaip idomiai kad kiauliena galima valgyti ohmy.gif nu bet kazka daryti reiks nes visko palikti likimo valiai nevalia
Atsakyti
QUOTE(tulpyte124 @ 2016 07 16, 18:02)
Kaip idomiai kad kiauliena galima valgyti ohmy.gif nu bet kazka daryti reiks nes visko palikti likimo valiai nevalia

Kiauliena mažiausiai alergizuoja, nėra tokia baltyminga kaip kitos mėsos. pvz, jautiena, veršiena, vištiena. Rinkitės kalakutieną, triušieną, moterims kaip tik, vyrui nepakiši , nesotu :-D Na maždaug maitinkitės, kaip kad mažus vaikus pradeda primaitinti :-D pirmiausia daržovės, paskui įvesti mažiausiai alergizuojančias mėsas ir po to begliutenines kruopas, tik su avižomis labai atsargiai, jos baltymas dažnai alergizuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 16 liepos 2016 - 18:16
Raudonos mesos siaip nereiktu vartoti 4u.gif
Atsakyti