Man atrodo kuo anksciau pradesi pratinti prie puoduko tuo geriau. Dar metuku nebuvo daznai paleisdavau po namus lakstyti be pamperso, su triusikeliais ir pedkelnem. O be to jei nevedindavom, daznai paberdavo nuo pampersu. Ji anksti suprato, kaip gera yra buti be pamperso, labai priesinosi kai norejom uzdeti. Prasytis ant puoduko pradejo metuku ir 9 menesiu, netgi budama su pampersu pasako, kad nori sisiu, jei yra galimybe, nuimu ji ir pasisiojam

QUOTE(lavista @ 2008 05 18, 21:52)
o man nemazai teko keliauti. tai, atrodo, panikuojam mes tik cia Lietuvoj. Kitur vaikams leidzia vaikais buti tiek kiek jiems patinka.
o jus isitikinus, kad jiems PATINKA?
QUOTE(mammka @ 2008 09 13, 13:35)
Ne visi vaikai toleruoja puoduką
.Būna,kad verkia,net klykia sodinami.Tai kam jį kankint,traumuot šitaip?? Nereik taip kategoriškai pareikšti,kad mamos kaltos
.
Maniškis nors ir nebijo puodo jam giliai dzin kur jis sysioja
.Ir ką aš galiu padaryt???Tik eit iš paskos ir valyt 

Maniškis nors ir nebijo puodo jam giliai dzin kur jis sysioja

Mano manymu, vaika reikia pratinti prie puodo, kai jam labiausiai norisi sedeti t.y. 6-7menesiu.
1-1.5metu vaikui idomu lekti, begti, tikrai ne ant puodo sedeti, tad savaime aisku, jam ir nesinori tokiu mokslu.
Maniske ant puodo nuo 6menesiu. Dabar dedam tik nakciai, nors ji labai priestarauja, rekia, kad jai bobo (skauda).
o tos mamos, kurioms atrodo, jog su pampiu patogu, tai gal pacios panesiokit nors viena diena.

Na,aš pradėjau pratinti ant puoduko 1,6mėn.kai pamačiau kad vaikas supranta,kas jam sakoma,ko iš jo norima,nors kalba pats mažai,bet per dvi savaites išmoko pasiprašyti ant puoduko(dėjau tik vystyklą)ir dieną jokių sauskelnių,aišku man vargas buvo tai iki ašarų,rodos nieko neveiki tik skalbi,valai,plauni ir bėgioji iš paskos su puodu,po dviejų savaičių intensyvaus darbo ir mano geležinės kantrybės,pats ėmė prašytis,o va,su dideliu reikalu tai dar tik mokymosi stadija,nors praėjo jau mėnuo.būna dienų kad pasiprašo,būna kad pasislėpęs padaro ir ateina pasakyti,kad jau padariau,būna,kad pamatau,kad jau tuoj darys spėju pasodinti...na,bet kažkur skaičiau,kad per mėnesį jeigu išmoksta tai jau labai greitai mokosi tada
na,o mamų, kurių kleckai jau 2,5metų ir dar su sauskelnėmis tai manau,aplaidumas...jeigu vaikas pasako,kad aš noriu į pampersą kakoti o ne į puodą,tai net juokinga,kaip tik griežtesnį žodį pasakyti galima...ir reikia ,tai mano nuomonė.Ir dar kitos sako,pradės lankyti darželį ir išmoks,tai tikrai bloga nuostata,auklėtojos tokių vaikų nemanau,kad laukia su dideliu džiaugsmu,o ir pačiam vaikui nepatogu...

na,o mamų, kurių kleckai jau 2,5metų ir dar su sauskelnėmis tai manau,aplaidumas...jeigu vaikas pasako,kad aš noriu į pampersą kakoti o ne į puodą,tai net juokinga,kaip tik griežtesnį žodį pasakyti galima...ir reikia ,tai mano nuomonė.Ir dar kitos sako,pradės lankyti darželį ir išmoks,tai tikrai bloga nuostata,auklėtojos tokių vaikų nemanau,kad laukia su dideliu džiaugsmu,o ir pačiam vaikui nepatogu...
Na nieko sau, leisti tiek kiek patinka buti su pampersu. Ar tikrai?
Mes pries menesi su sūneliu buvom pas chirurga, ir kai reikejo nurengti, sako oho, dar su pampersu. Tai supratau,kad jau jo nebeturetu buti. Ypac berniukui. Aisku, stengiames,mokomes,kartais daro,kartais ne, bet tikrai dabar tuo uzsiimam. Ir tikrai desiu pastangas, kad kuo greiciau to pamperso atsisakyti,maniskis irgi jau matau, kad jo nenori,pampersas ji erzina,tik aisku, galetu ir nebedaryti i ji, bet dar nesupranta,kad jo ir nebedetume,jei visad pasiprasytu
Nelengva, bet nereikia ir rankas sudejus laukti,kol pats atsisakys.
Mes pries menesi su sūneliu buvom pas chirurga, ir kai reikejo nurengti, sako oho, dar su pampersu. Tai supratau,kad jau jo nebeturetu buti. Ypac berniukui. Aisku, stengiames,mokomes,kartais daro,kartais ne, bet tikrai dabar tuo uzsiimam. Ir tikrai desiu pastangas, kad kuo greiciau to pamperso atsisakyti,maniskis irgi jau matau, kad jo nenori,pampersas ji erzina,tik aisku, galetu ir nebedaryti i ji, bet dar nesupranta,kad jo ir nebedetume,jei visad pasiprasytu

Nelengva, bet nereikia ir rankas sudejus laukti,kol pats atsisakys.
Nemanau kad vaikuciui patinka buti su pampersu, as paketu negaliu nesiot, o vaikas visalaik su pampersu
manau kuo anksciau pradedi pratint ant puoduko, tuo greiciau ateina supratimas ka i ta puoduka reik daryt, bet zinoma per prievarta nereik vaiko sodint, verciau karts nuo karto pasodint ir gal susidraugaus su tuo puodu

Mes pirma karta pabandem pasodinti 8men. Padare dideli reikala, nuo tuo laiko daro tik i puoduka. Su sisiojimu buvo problemu, nesiprase. Bet dabar viskas tvarkoj, kartais net nepraso, pati nuemia kelnytes ir atsiseda. Aisku, uzsizaidzia kartais, tada ateina ir sako "ai-ai-ai", kai kelnes slapios 
O del pampersu, uzdedam tik i lauka, ir tai, jei reikia kazkur toliau vaziuot
Aisku, vaikui sunku isbut visa diena su jais

QUOTE(~Flamme~ @ 2009 02 27, 17:53)
Mes pirma karta pabandem pasodinti 8men. Padare dideli reikala, nuo tuo laiko daro tik i puoduka. Su sisiojimu buvo problemu, nesiprase. Bet dabar viskas tvarkoj, kartais net nepraso, pati nuemia kelnytes ir atsiseda. Aisku, uzsizaidzia kartais, tada ateina ir sako "ai-ai-ai", kai kelnes slapios 

mano vaikas nuo 1m 4mėn. auga be pamperso. naktį išmokiau pasišaukti, dieną pati siūlydavau, pats parodydavo...žinot ką, aš manau, kad vaikas - tai mūsų darbas, daug atsakingesnis ir tikrai alinantis darbas...aišku, jei mes mylim darbą....
kai nuėjom pas šeimos gydytoją, ji net nustebo, kad tokio amžiaus vaikas be pamperso....o juk buvo visko- ir ašarų, ir kalnas kelnių, ir pati pykau, kad anksti pradėjau atpratinti.bet be vargo nieko nebūna.... kantrybės ir noro mums mamoms reikia, o vaikai yra puikūs mokiniai. sėkmės
QUOTE(aukse7 @ 2009 02 28, 18:27)
Tokių mamų tikrai yra, ir ne viena
Ir išsilavinusių, ir protingų ir labai tvarkingų
Tik dėl pampersų nedarančių problemų 

O tarp išsilavinusių ir protingų ir labai tvarkingų yra ir aplaidžių arba nežinančių kaip pradėti tą "naują laikotarpį" ir nėra čia ko pykti,aš pati gal būčiau laikiusi dar iki 2 metų,bet jeigu matai ,kad vaikas viską supranta ir pasako,kad nori daryti kaku į pampersą tai ką galvoti ?Mano pačios draugų rate nemažai mamyčių,kurios nesivargina(beje protingos moterys),pačios sako ai reikia prisiversti arba ai pradės lankyti darželį išmoks....taigi,manau čia kiekvienos reikalas ir niekas nieko nesmerkia

jokių problemų nereikia daryti dėl sauskelnių,man buvo problema dvi savaites:)
As manu nereikia cia smerkti mamu. Mano vaikui buvo tisiog tragedija sedeti ant puodo, prasidedavo isterija, asaros ir t.t...
bet viena diena nusprende,kad jau subrendo puodui ir sedosi. Paskui subrendo tualetui, o dabar diena jau ir pampiu nereikia jei kur einam. Tikuosi greit ir nakti nebereiks

Sutinku su daugeliu mamyciu, kurie yra PRIES pamperius, bet kol kas mano mazoji 15 men. dukryte dar nesipraso ant puodo. Mokinames, jau zinau, kada reikia sodinti. Paima uz pamperio ir sako: "bomba", jei spesi greitai ant puodo pasodinti, tada ir padaro sisiu. Bet tai nepastoviai ji sako. Todel dar mes su tais pamperiais vargstam. O kai atsils, tai lakstysim su triusikeliais, kad galetumem pajausti visa ta sauso ir kvepuojancio uzpakaliuko malonuma ir ne tik sauso

Maniškei beveik 2,5 metukų. Nakčiai dar dedam pampersą, o dieną būna be jo.
Prašyti pradėjo nuo 2 metukų. Nematau čia problemos. Aišku norisi kuo greičiau tų nelemtų pampersų atsikratyti, bet mažoji dar tam nepasiruošus.
Bandėm vieną naktį migdyt be pampio, tai pasisiojo ir pati nepajuto.

Bandėm vieną naktį migdyt be pampio, tai pasisiojo ir pati nepajuto.