bet tikrai nepritariu mamoms kurios sako jog vaikai kurie naudoja pampersus veliau ismoksta daryti ant puoduko ir jiems ten yra blogiau ir pan, nei tie kurie naidodavo vystiklus

QUOTE(asta.m @ 2009 04 12, 21:06)
padeda anksciau ismokti ir puoduko reikalu. kas 10 min tikrai nedaro
dedu ar nededu tas palas, vistiek vienodai nenori ant puodo sesti, o prievartauti nesinori, juolab kad piktas vaikas tikrai nieko ten nepadarys

maniskis gal ne kas 10min siusioja, jei su pala, bet tikrai gana daznai, nes kai tik pala suslampa, jis matyt nustoja daryt pajutes nemalonuma, po to bandom dar sysdint, bet dazniausiai nieko, o po to vel tas pats, tai tikrai daznai gaunasi, o daryt ne i kelnes vistiek neskuba

Na, mums jau lyg tvarkosi sis reikaliukas, per velykas buvom kaime, neturejom pampersu, tik nakciai 1 saugojom, tai per diena pavykdavo sugauti laiku. Keliones metu irgi isbuvo sausas, o reikaliukus jau abu daro i puoduka. Tik reikia daznai klausti ar nori i puoduka. Net jei sako nenoriu, bet leidziasi sodinamas, tada vadinasi viskas bus gerai ir padarys. O jei tikrai nenori, tada net nesiseda.
Beje, mes radom viena knygute, kuri jam jau asocijuojasi su puoduku, tai kai atsiseda, iskart pristatau ta knygele (pasaka apie vistyte ir gaideli
)
Beje, mes radom viena knygute, kuri jam jau asocijuojasi su puoduku, tai kai atsiseda, iskart pristatau ta knygele (pasaka apie vistyte ir gaideli

mano didysis labai velai pradejo i puoda daryti (na pagal jusu vaikucius cia), tai tik apie 3 savo gyvenimo metus, budavo ne ir viskas, o maziukui dabar 1.4 metuku, tai kartais pagaunu, bet neverciu as jo, cia daznai sirgo, tai irgi kazkaip nesodinau, tai manau vasarai nusikels sitas reikaliukas...

QUOTE(scholastika @ 2009 04 15, 17:45)
mano didysis labai velai pradejo i puoda daryti (na pagal jusu vaikucius cia), tai tik apie 3 savo gyvenimo metus, budavo ne ir viskas, o maziukui dabar 1.4 metuku, tai kartais pagaunu, bet neverciu as jo, cia daznai sirgo, tai irgi kazkaip nesodinau, tai manau vasarai nusikels sitas reikaliukas... 

buvau as irgi nusistacius ai paliksiu vasarai priprasim, bet atejo vasara eidavom daug i lauka, o gi negrazu kai i kelnias prisidaro ir pan

Atrodo mes jau buvome susidraugave su puodu, bet apie 1 ir 2men.pradejo oziuotis, nebedaro ant puodo nors tu ka...
Tai nieko ir nepadarysi, devim pamperius...Tuoj pradesim eiti i darzeli,buvo tikslas iki tol ismokyti prasytis ant puodo, o stai lyg specialiai ji niekaip nebesedi ant jo...Tai pasiskaitem forumus, kazkaip apsiraminom ir prisipirkom pamperiu...ateis laikas ir ismoks viska.
Nieko tragisko nematau, kai iki 2 ar net 3 metu vaikas nemoka prasytis, mazas juk dar.Visi juk ir skirtingi, tik mums, tevams, norisi kuo griciau viska padaryti "kaip turi buti"

As ir manau ateina laikas ir vaikai ismoksta daryti,as bandziau mokinti ant puoduko kazkur metuku,bet nieko nesigavo,po to po poros menesiu vel ir vel nieko neisejo, vel bandem gal kai buvo 1.8men ir vel nieko. Dabar kai suejo 2metukai ir 2men pradejau vel sodinti ir per savaite ismokom daryti i puoda ir prasytis,tik kakuti dar i kelnias darom
.Na bet manau greitai ir tai ismoks
.Tai va manau kad tikrai kiekvienam vaikui ateina savas laikas,na tik aisku manau kad mamytem vis reikia pabandyti ir manau reiia kantrybes. Nes pirmom dienom buna tikrai sunku,nes tik ir galvoji ar dar nereikia vesti ant puoduko sisiuko. Na bet man pasiseke nes taip buvo tik dvi dienas,kai sisiojo i kelnes, o po to kenteti pradejo ir gal uz kokiu 4d pradejo prasytis. Na mamytes sekmes jum ir kantrybes atprantant nuo pampersiuku.

Na, jei vaikui nebutu kenksminga nesioti sauskelnes iki 3 metu, tai daug kas bedos nedarytu. Bet tikrai nereikia nuleisti ranku ir laukti to stebuklingojo periodo, kada vaikas pats pasiprasys, jei jau jam virs 2.
As dabar kai atseku musu mokymosi ant puodo eiga, tai pradejom nuo 11 men tik pazindintis. Pradzioje jam buvo idomu, po to iki 1m4 men visiskai neziurejo i puodo puse. Ties 1m8men ivyko luzis, kai vis dazniau padarydavo ant puodo, pries tai paklausus ar nori. Paskui eme pats sakyti, kad nori.
Siom dienom jau ir i lauka pradejau nebedeti pamperso, na, beliko ismoktus igudzius itvirtinti, ir pereiti prie miegojimo be pamperso nakti. O stai cia jau gali uzimti laiko
Tiesa, kadangi sis ismokimas yra dar labai sviezias, bijau, kad gali vel uzeiti periodas, kada nenores puodo. Bet labai tikiuosi taip nenutiks.....
As dabar kai atseku musu mokymosi ant puodo eiga, tai pradejom nuo 11 men tik pazindintis. Pradzioje jam buvo idomu, po to iki 1m4 men visiskai neziurejo i puodo puse. Ties 1m8men ivyko luzis, kai vis dazniau padarydavo ant puodo, pries tai paklausus ar nori. Paskui eme pats sakyti, kad nori.
Siom dienom jau ir i lauka pradejau nebedeti pamperso, na, beliko ismoktus igudzius itvirtinti, ir pereiti prie miegojimo be pamperso nakti. O stai cia jau gali uzimti laiko

Tiesa, kadangi sis ismokimas yra dar labai sviezias, bijau, kad gali vel uzeiti periodas, kada nenores puodo. Bet labai tikiuosi taip nenutiks.....

QUOTE(*Perla* @ 2009 04 18, 13:02)
Neverciu dukrytes draugauti su puoduku,manau ateis tam laikas ir viskas bus liux
o vakarais leidziu mazulei palakstyti be pamperso

o vakarais leidziu mazulei palakstyti be pamperso

del to as irgi uz

QUOTE(angeloangel @ 2009 04 18, 21:19)
del to as irgi uz
jei vaikiukas dar tam nepasiruoses kam ji prievartauti, jis pats supras kad jam blogai daryti i kelnytes kai tam ateis laikas 

ir bijos puoduko

aš kai paklausiu savo pupos kur reikia daryti sisiuką ir kakulį, rodo į puoduką, o kai klausiu ar darysi į puoduką, sako ne ne ne, tada paklausiu, o kur tu nori daryti, rodo į pampersus
, jai 1,5 mėn. bėga nuo puodo kaip nuo velnio, o visi tik ir spaudžia mane, na tokia didelė, o nedaro į puodą... ir prasideda... "o mano vaikas nuo tada ir tada... o aš nei kiek nepergyvenu, anksčiau ar vėliau pradės