Įkraunama...
Įkraunama...

Sauskelnes ir mažylis

As jau pradedu galvoti kad as bloga motina tingine. mano sunui 2 metai ir 2men. as nezinau ka daryti su tuo puoduku ir kaip ji atpratinti nuo sauskelniu. man sitas darbas kainuoja labai daug nervu, todel mano vaikas dar su pampersaias. bet savaime jis gal neismoks nauduotis tualetu, o gal ismoks? bigsmile.gif taip noretusi. blush2.gif
Vakar pakalbejau su mamyte is kiemo, ji man labai dziausmingai papasakojo koks gi jos vaikas protingiausias ir aisku jau nuo 1,5 metu prasosi i puoduka. susinervinau ziauriai. siandien nusprendziau imtis veiklos. vaikas atsikele, nuemiau pampersa ir paleidau. butu gal viskas gerai jeigu sedeciau salia ir gaudyciau tuos dalykus, bet gi ir pusrycius pagaminti reikia, ir indus isplauti. pati nevalgius, norejau konserva atidaryti, susipjausciau visus pirstus (ten labai sudetinga sistema pasirode), o vaikui kakoti prispyre kaip tycia, ir jis man privare po biski visur ant kilimines dangos. neistveriau, pradejau rekti, sodinti vaika ant puoduko. vaikas verkia, as verkiu, pirstus skauda, kraujas bega. kazkoks kosmaras. sutvarkiau as ta vaika, jis jau nusiramino, o as negaliu, raudoju ant viso namo (5 aukstu, o pro langus gerai viskas girdisi). vaikas ziuri, atejo apsikabino, ziuriu ima puodeli su kompotu ir man duoda, atseit mamyte isgerk, nusiramink. cia tai buvo virsune.
Mano vaikas labai geras, pakankamai ramus, daug rupesciu tikrai nekelia, nu bet as tai kazkokia nenormali. umn.gif ar ne tik as?
Atsakyti
o dievuleliau, helen, nusiramink, gi visi vaikai skirtingi, maniske pati ismoko ant puodo 2.7, per viena diena galima sakyt. Mano postas pries tavaji kaip tik, kur rasiau, kaip. 1.5 metu vaikas daro i puoda, jei mama ji sodina, pats tai dar kazin ar eina g.gif O jei ir eina, tai vis tiek puodo reikalai su protingumu nieko bendro neturi, nesiparink 4u.gif Viskas bus gerai, patikek, greitai negalesi patiket, kad tavo vaikas visus reikaliukus pats puikiai atlieka mirksiukas.gif Isivaizduoju, jei kaimyne dar nusistebejo, kad ojoj, koks "didelis" dar su sauskelnem doh.gif , tai tu ir puolei mokyti, normalu ismokti ant puodo iki 3 metu.
Atsakyti
o as kelis sykius esu girdejus ir sakius kad vidutiniskai savarankiskai vaikai pradeda suprast kad reikia ir kodel reikia i poda eit apie 2 metus ir 4 men. as saviski pradejau pratint kai jam buvo metai ir 11 men buvo rugpjutis galvoju reik pabandyt kol nesalta. nuemem pamperi namie ir lakstem nuogu uzpakaliu jis siusiot as ji nesu ant puoduko aiskinu ir taip visa diena kart nuo karto paklausi ar nori ant puodo jau po keliu dienu pats bego tik susivogdavo kai jau balute bega aisku i lauka pirma ejom su pamperiu bet tada vaikas pradejo maisytis kodel karta galima siusiot o kita kart per kojas varva nes nuogas visada bego ant puodo o tik uzdek sortus ar pedkelnes jau stovi baloj issiskietes. taip per menesi ir pilnai ismokom apseiti be pamperiu. aisku retais atvejais kai jis uzsizaidzia ir nespeja ant puodo gali bebegant iki wc pridaryt. bet siaip jau ne tik kad ant mazo puoduko ant klozeta pats eina ijungia sviesa net pats bando uzpakaliuka isvalyt aisku reikia viena akim paziuret kad puse rulono neisvyniotu, kodel viena akim? nes vyras jau isvaro negalima ziureti kaip jis kakoja ar siusioja sako eik, as vienas. o labiausiai megstam ant puodo eit nes po to galima oro gaivikli papurkst smile.gif
manau reikia vaika pratint kai jau matai kad jis pasiruoses jeigu jis nenori net iki asaru bijo to puodo reikia dar palaukt nes kitaip jis jo isvis kaip velnio bijos. kaip mano mama visa laik man sake jus jau nuo metu ejot tu jau praziopsojai nepradejai sodint kai tik jis ismoko sedeti tai ir nenori eit nes ir pabandem apie metus kai jam buvo nieko isskyrus asaru nesulaukem. o atejo jo laikas tai ir pats pasiusios ir net pades mamai isnest ispilt puoduka.
sekmes visoms pratinanciom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mmamuliuke: 21 gegužės 2010 - 09:08
manau kad ateina laikas ir numeta pampius mum panasiai ir atsitiko tik nakciai dedames drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes tai kazkaip nuo pusantru metuku pradejom atsisakinet sauskelniu, dabar 1.7 m. visiskai tai neatsisakem ax.gif sauskelnes dar naudojam miegeliui ir i kiemuka, o diena tai vaikas pats prasosi bet puoduko neturim nesedejom is vis ant jo mes tiesiai ant klozeto prasomes, niu bet ir maniskiui buna avariju uzsizaidzia nespeja pasiprasyti bet gi cia nieko baisaus smile.gif kantrybes mamytes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandulia83: 07 birželio 2010 - 22:56
Mano mergyte 1,5 ir kadangi vasara, nusprendziau, kad dabar pats laikas pratintis be sauskelniu gyvent. Man vasara apskritai atrodo vaiko kankinimas su sauskelnem, juk kai karsta, tai ten isvis siltnamis susidaro doh.gif
Ant puodo (dazniau ant klozeto) ji sedasi be problemu, tik kol kas nemoka pasiprasyt, tai mano darbas visada but pasiruosus ir sugaudyt pioneer.gif Pirmom dienom buvo sunkiau, dabar jau mazdaug zinau periodiskuma, tai dazniausiai pataikau. Aisku, sitas darbas reikalauja labai daug demesio, nes uzsudirbi ka nors, ir ziurek jau praziopsojai. Po geros savaites mergyte manau pasistumejo mazyciu zingsneliu i prieki, nes is pradziu sisiodavo pati i tai visai nekreipdama demesio, neatsitraukdama nuo savo veiklos, o dabar jei jau sisioja i triusikelius, visada apsidairo, ziuri i mane ir sako sisi. Tai galvoju, gal pradeda suprasti reikalo esme, ir tikiuosi per vasarele ismoksim pasakyti "sisi" pries sisiojima biggrin.gif o ne jo eigoje.
Kad tik kantrybe neapleistu manes! rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kyvis: 08 birželio 2010 - 14:21
Paskaicius SM foruma susidaro ispudis, kad daugelis mamu vunderkindus augina doh.gif As jau seniai atsisakiau sitos minties, tiesiog kiekvienas vaikas yra individualybe ir gali stengtis kiek nori, jeigu jam dar neatejo laikas ir viskas dzin ax.gif Taigi, kas is to, kad puoda turim nuo 6 men, kas kart po miego sodindavau, rezultato nebuvo. Pernai vasara pratinau kieme be sauskelniu su triusikeliais, toks vaizdas, kad piktybiskai i juos viska darydavo. Taigi ziema gaudydavau sisi pagal laika, kas valanda siulydavau puoda - turem neblogu rezultatu, bet prasytis pradeda tik dabar, o jam jau 2,2 m. rolleyes.gif Zodziu vyras isejo i darzeli, pamate ka daro kolektyvas, nes grupeje jis jauniausias, aukletoja patare dazniau deti kelnaites ir stai jau po truputi po truputi reikalai juda i prieki, aisku didelis reikalas daromas sventai tik i kelnias, o poto rekiama "kaka".... lotuliukas.gif Bet laikas geriausias pagalbininkas, iveiksim ir sita kliuti bigsmile.gif Sekmes visoms, kiekvienas vaikas yra pats paciausias, pats geriausias wub.gif Tik nesuprantu kodel mamos paleidzia vaikus po buta lakstyti plika uodega, juk yra tam triusikeliai g.gif
Atsakyti
Pasidalinsim ir mes savo patirtimi ax.gif
Ant puoduko sedet pratinomes nuo 8 men., sodindavau ryte ir vakare. Mazius mielai sededavo, galejo isbut pusvalandi ir ilgiau...Nuo metuku pradejo pats atsinest puoduka, kai prispirdavo reikaliukas, aisku, dazniausiai jau po visko, bet vis tiek dziaugiausi, kad pats atisnesa ir supranta kur turi but daromi visi reikaliukai smile.gif
Kai jau orai atsilo, pradejau namie leist lakstyt su triusikeliais, ar su pedkelnem, tai musu beda ta, kad jam dzin ar slapias ar ne, viena kart leidau net pora valandu lakstyt apsidirbus,galvojau nu vis tiek turi panizt, o jam tas pats doh.gif tai nesaldziau daugiau vaiko ir pervilkau. Taip pasibaige puoduko nesiojimai, kai tik pampersas nuimtas, sysioja bet kur ir bet kada.. Tada pati pradejau sodint, tai tas ir nelabai patiko...O viskas pasikeite tada , kada jau pilnai ismoko atsistot nuo puoduko, tai dabar tik pasodinu, o jis is kart stojas doh.gif Apkraunu zaislais, sedi, bet nieko nepadaro, tik atsistoja, nubega kur ir ziurek-jau balute doh.gif O tada jis pribega prie puoduko ir su rankyte rodo, i ji, kad jau padare...Kaku anksciau visada i puoduka padarydavom, o dabar irgi turi mada, kur nors pasislepes, kampe, tai kai jau matau, kad lenda kur galva nuleides, iskart sodinu ant puoduko.
Tai dabar nakti ir lauke su pampersais, o namie lakstom be ju, tik nezinau kiek mano kantrybe laikys, vos speju valyt balutes, ir kilimai ir baldai jau pazymeti doh.gif
Na, manau kiekvienam savas laikas, tik reikia islaukt, manau kai jau pradesim eit i darzeli reikalai pajudes i prieki...
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2010 06 11, 13:02)
Pasidalinsim ir mes savo patirtimi ax.gif
Ant puoduko sedet pratinomes nuo 8 men., sodindavau ryte ir vakare. Mazius mielai sededavo, galejo isbut pusvalandi ir ilgiau...Nuo metuku pradejo pats atsinest puoduka, kai prispirdavo reikaliukas, aisku, dazniausiai jau po visko, bet vis tiek dziaugiausi, kad pats atisnesa ir supranta kur turi but daromi visi reikaliukai smile.gif
Kai jau orai atsilo, pradejau namie leist lakstyt su triusikeliais, ar su pedkelnem, tai musu beda ta, kad jam dzin ar slapias ar ne, viena kart leidau net pora valandu lakstyt apsidirbus,galvojau nu vis tiek turi panizt, o jam tas pats  doh.gif  tai nesaldziau daugiau vaiko ir pervilkau. Taip pasibaige puoduko nesiojimai, kai tik pampersas nuimtas, sysioja bet kur ir bet kada.. Tada pati pradejau sodint, tai tas ir nelabai patiko...O viskas pasikeite tada , kada jau pilnai ismoko atsistot nuo puoduko, tai dabar tik pasodinu, o jis is kart stojas  doh.gif Apkraunu zaislais, sedi, bet nieko nepadaro, tik atsistoja, nubega kur ir ziurek-jau balute doh.gif O tada jis pribega prie puoduko ir su rankyte rodo, i ji, kad jau padare...Kaku anksciau visada i puoduka padarydavom, o dabar irgi turi mada, kur nors pasislepes, kampe, tai kai jau matau, kad lenda kur galva nuleides, iskart sodinu ant puoduko.
Tai dabar nakti ir lauke su pampersais, o namie lakstom be ju, tik nezinau kiek mano kantrybe laikys, vos speju valyt balutes, ir kilimai ir baldai jau pazymeti doh.gif
Na, manau kiekvienam savas laikas, tik reikia islaukt, manau kai jau pradesim eit i darzeli reikalai pajudes i prieki...

O pas mus labai idomiai. Siaip sodinu vaika irgi mazdaug nuo 7- 8 men. Buna periodu, kad kaku tik i puoduka daro, buna, kad visur tik ne i puoduka... doh.gif Del sisi, pasakyti nemoka dar, bet buna, kad ima zysti priejes ir ziurim, kad jau balute. Taip iseina, kad vaikas prasosi, bet tevai nesupranta. Tik beda, kad jis nebelabai ant to puoduko sedeti nori... Siaip, jei visa diena nuo ryto nuosekliai sodinu, tai viskas ok, bet... jei i svecius kazkur varom ar i kaima vel viskas issiderina (kai vaikui tenka sisinti daugiau i pampersa). Zodziu, baluciu buna pilni namai, nes atsilus orams laikau diena vaika be pampero. Pradejau deti triusikelius jei labai atidziai nestebiu vaiko, po to kai keleta kartu teko lauti visa issiterliojusi vaika. Visa laime, namie tik 1 kilimas.
Siaip pradejau sodinti, nes vaikui bedos su pilvuku, o i puoduka lengviau kaku pasidarydavo. Tik va, jei pilvuka pucia, skauda tai ne uz ka nesiseda...
Atsakyti
manau kad nereikia vaiko spausti ,ateis laikas ir jis patc atsises mirksiukas.gif man visis sake kad mano vaikinukas ilgai su pampiu bus ,o as jo labai ir nemokinau ,o jis viena ryta atsikele ir atsisedo patc ant puoduko ,ir nuo tada viska daro tik i ji smile.gif
Atsakyti
Labas visoms,

Aš irgiprisižiūrėjus į kitas mamytes bandžiau įpratinti savo vaiką nuo 1,5 metukų, tada nuo 2 metukų sėsti ant puoduko. Deja, visas tas pratinimas baigėsi apsisiotais ir apkakotais kampais tongue.gif Kai namie pradėjo jaustis sysiaus kvapas, atsisakiau tos minties, aišku, vis retkarčiais pabandydama.
Na ir rezumuojant, kai sūneliui suėjo 2 metai 4 mėnesiai, pats nusiėmė nakčiai pampersa, po poros dienų nusiėmė ir per pietų miega, o dar po dienos, pradėjau ir dieną nebedėti. Iš pradžių pasitaikydavo avarijų dieną, net parduotuvėse blush2.gif
Bet po savaitės viskas susitvarkė. Aišku nesakau, kad nieko nenutiks, bet kol kas sėkmingai būna be pampersų ir prašosi į puoduką.
Manau, tiesa, kad kiekvienam ateina savas laikas.
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2010 03 01, 14:18)
mano dukrytei balandzio gale 2 metukai-nei ant puoduko nei ant to dangcio pasodint neeina doh.gif  doh.gif nezinau ka ir kaip daryti...atlekia parodo kad jau slapia...o kad pasiprasyt,tai dar nedaeina..vyresneles kazkur nuo metu ir 3menesiu prasesi,taip uzsirasius esu...bet tada pampersu nebuvo...nezinau ar cia tie psamperiai vaikus gadina,ar as jau augint nebemoku

va va maniske lygiai tokio pat amziaus,bijojo pradzioj to puodo,tai ta dangti sugalvojau det ir ant to nesedo,dar puodas stovi kambary,atsiseda tik keliom sekundem ir toliau lekia,blyn atsistojus ant zemes daro doh.gif doh.gif jau ir baru kad negalima,rodau kad reik i puoda daryt,tai ji pyksta verkia,nezinau kaip cia man ja pripratint verysad.gif neisivaizdavau kad taip sunku unsure.gif panasiai pora kartu elgiausi kaip helen blush2.gif isterija vos ne,atrodo tokia didele pana ir neina ismokint,rekiu ant jos net visas namas skamba,paskui pagailo vaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterixa: 17 birželio 2010 - 19:35