dėl tų minčių tai taaiip.. kyla įvairių, tik nenoriu viešai rašyti

dar uždarys už lakią vaizduotę
vyras kiek pajėgia, tiek gelbėja mane, pats supranta kodėl vakarais jam gryžus pasitinku be spinduliuojančios šypsenos, nervai ant stygų ir dėl kiekvieno niekučio apsižliumbiu arba apima isterija. Ir tai, jei namie skandalas dėl kokios nesąmonės (pvz. surinkau pjūklus ir arbaletą išvilkau į malkinę), jau skambina tėvui.. tam koks susirinkimas ar susitikimas darbe, o čia viską mesti turi ir kelt telefoną

jeigu nekelia, milijonas žinučių su kosminėm mintim ir duodasi kol neperskambina, turi atklausyti padriko pasakojimo, suprast apie ką kalbama, tada paaiškinti situaciją, nuraminti, kad namie neišsižudytume abu. O tuo metu man isterija, kad trukdo, skambinėja ir kitą nervina, vis tik vyras - visos šeimos maitintojas, jam ir taip sunku arti, imti viršvalandžius dėl finansų, kad princui ne džinsus, ne kedus, ne paauglišką bliuzoną, ne paauglišką striukę nupirkti, visa tai kainuoja, be to šeimoje ir kiti vaikai su savais poreikiais. Tiesa pasakius jau ir purvinus ar išaugtus drabužius vogti bijau, dar su visom durim mane nuneš iš pasiutimo
Jeigu vyras būtų palikęs, turbut aš jau Žiegždriuose būčiau arba nuo kokio tilto nušokčiau. Nesuvokiu kaip taip galima pasirinkti lengvesnį kelią - palikti žmoną su rūpesčiais karo lauke vieną

"ir laimėj ir nelaimėj, sveikatoj ir ligoj" tokiu posakiu ir gyvenam, net minčių nei vienam nekyla. Būna man perdega galva - jis kiek spėja gesina gaisrus, vakar man teko

kas kartą vis ramina kai suisterikuoju, kad čia aš kalta, jog tokį vaiką turim. Vyro nuomone tiesiog genetika "susipjovė" ar skiepai vis tik ir gavosi kas gavosi, nieko nepakeisi, į garantinį nenuneši, kad pakeistų brokuotą. Nors.. dažnai pati grasinu, kad trenksiu durim ir eisiu kur akys veda..
Bandžiau atjunginėti internetą, kas iš to - sudegino interneto dėžutę brangią, vyras į kompą sukūrė ir įmontavo detalę, kuri normuoja laiką ir neįmanoma programiškai nulaužti, tai sudegino operatyvinę atmintį bandydamas užtrumpinti patį kompiuterį

jau nekalbu kiek kartų namie vos gaisro nesukėlė (ant medinės pjaustymo lentelės mikrobangėj kepė bulves, uždeginėjo židinį neatidaręs kamino sklendžių, degino ant užuolaidų savo vardą). Ir kaip tokiam leisti vienam gyvent kai užaugs?..
Suprantu ir vyriausiąją, jai studentavimo laikas, pavargo nuo brolio kosminių komentarų, teroro, brovimosi į jos erdvę. Man bent kažkiek širdyje ramiau, kad nors vienas jau ištrūko iš šito košmaro, nemato tų isterijų, vaikščiojimų pirmyn atgal, jo numerį net užblokavo, nes terorizavo sms, galų gale nebijos į pasimatymą nueiti. Tik va mažųjų labai gaila, jie nesuvokia kas jam ne taip, įsitikinę, kad taip turi būti, kartais net mėgdžioja jo elgesį ko pasekoje man jau panika, kad gal ir jiems tas pats, tada tenka save įkalbinėti, kad čia tik mėgdžioja ir man jau pačiai reikia diagnozės ieškoti. Net mušimus atleidžia, nors mažiausias nuo gimimo nuo manęs nėra gavęs per užpakalį. Pastaruosius metus pagelbėja anyta (jas 2 turiu, "turtinga"

), kas kelis mėnesius mažuosius pasiima savaitgaliams, kad jie bent pailsėtų, pakeistų aplinką.
Būtent, nėra kas patartų, tokie vaikai nereikalingi, nesvarbu, kad IQ aukštas, o emocijų normaliai parodyti ir bendrauti nesugeba. Net minčių nesugeba išreikšti, visiška kratalynė, kol sudėlioji pasakojimo eigą, kad suprasti kas nutiko.. buvo pagerėję prieš kelis metus, bet paskui vis kaupėsi tie juodi debesys, dabar šypseną pamatau per kelis mėnesius kartą geriausiu atveju, jau net pamiršau kaip jis juokiasi, šypsosi, vis peržiūriu nuotraukas darytas prieš 6-8 metus kai kartais pagaudavau žvilgsnį, šypsnį, paverkiu ir toliau sukuosi. Pastaruoju metu net valgyti prie vieno stalo su juo nepajėgiam, tad arba nešasi pas save į kambarį, arba visi nesusimąstydami skubiai pavalgo, kad greičiau nuo stalo bėgti.
Ir aplinkinius suprantu, jie nežino koks pragaras namie vyksta. Tik labai skaudu, kai seneliai net nebandydami suvokti situacijos interpretuoja savaip, kaip pvz.: jis toks, nes išlepintas, dėl to, kad daug dirbau kai laukiausi, daug nervinausi, neskyriau jam dėmesio, maistą blogą valgiau, nuo skiepų, vyras savo genus sugadino vesdamas mane ir vaikų prisidarydamas su vidutinioke ir t.t.. Klausau ir kiekvienas tas pasakymas kaip peilis į širdį. Seniau teisinausi, o dabar patyliu arba iš nevilties atsikertu ką traktuoja kaip akių kabinimą. Taip ir norisi pasiūlyti kelioms savaitėms pasiimti, o paskui aš pagalvočiau ar noriu atsiimti..