Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Dotty @ 2015 11 21, 22:42)
4u.gif o cia viskas reik pas seimos gydytoja tvarkytis? Man tiesiog RC neurologe pasake nezinanti ar duos prie tokiu isvadu nebent labai labai lengva. O seimos sake neieskot vaikui problemu... Bet gal su isvadon kitaip reaguos  g.gif

Pagal DISK surinko 9balus, kai iki 8 norma, tai vat pati neurologe net nezino kaip cia bus sekanti karta atejus ir psichiatrui skyriuje pasirodzius. Tai ir gavom po visu kitu specialistu tokia nepatikslinta diagnoze.

mus priziuri psichiatre, ji ir siuncia i neigalumo tarnyba.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2015 10 28, 14:15)
pradinuku dar yra - bet kazkaip taip jau nutinka, kad kol darzelinukai, mamytes bendrauja, o va vaikuciai iseina i mokykla - ir nebeparaso cia... Idomu Kaip Ice berniukas, Ritatitas, PO,  - ziuriu daugiau net pati nebeprisimenu su kuriom kartu "auginom" - atsirado nauju, pasimirso senos nares unsure.gif  blush2.gif

Visos i facebook nuejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cukriniai avineliai @ 2015 11 26, 10:00)
Visos i facebook nuejo smile.gif


Cukriniai avineliai, o kaip pas jus reikalai? Dar ejote i muzikos terapija? Kokie postumiai, ka lankete, lankote?
Atsakyti
gal galit grupes pavadinima parasyti?


QUOTE(cukriniai avineliai @ 2015 11 26, 11:00)
Visos i facebook nuejo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dotty @ 2015 11 21, 12:29)
Sveiki smile.gif

Gavom diagnoze F84.9 ir noreciau paklausti ar verta pradeti ziuretis del invalidumo? Ar duoda ji prie sios diagnozes? Ja tikslins gerokai veliau, bet iki tol noretusi maximaliai su pinigeliais gaunamais kazka nuveikti.
As pati spauzdinausi ir su lipnia juosta apklijavau biggrin.gif

As pirkausi brnagu ir jie neilaminuoti greit susidevi, reiks ir man su lipnia juosta padirbeti.
Atsakyti
QUOTE(cukriniai avineliai @ 2015 11 26, 10:00)
Visos i facebook nuejo smile.gif

O kokia grupė?
Atsakyti
Sveikos, as norejau paklausti tu kuriu vaikai turi AS, kaip jus pastebejot, atskyret ta Ypatingaji interesa?
Atsakyti
QUOTE(MinaMa @ 2016 01 03, 19:06)
Sveikos, as norejau paklausti tu kuriu vaikai turi AS, kaip jus pastebejot, atskyret ta Ypatingaji interesa?


turit omenyje Aspergerį? g.gif įdomu pasidarė ką vadinate ypatingu interesu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kitokia9 @ 2016 01 03, 20:50)
turit omenyje Aspergerį?  g.gif  įdomu pasidarė ką vadinate ypatingu interesu  blush2.gif

Na pvz. Kai vaikas ypatingai domisi kuo nors. Grafikai, lenteles, gatviu pavadinimai, batetijos, bet tas susidomejimas ne toks trumpalaikis kaip kitu vaiku, o greiciau manija. Kalbu apie aspergeri.
Atsakyti
QUOTE(MinaMa @ 2016 01 03, 23:47)
Na pvz. Kai vaikas ypatingai domisi kuo nors. Grafikai, lenteles, gatviu pavadinimai, batetijos, bet tas susidomejimas ne toks trumpalaikis kaip kitu vaiku, o greiciau manija. Kalbu apie aspergeri.


tai o ka cia pastebeti? matai kuo vaikas domisi - tai ir zinai tas jo manijas g.gif ir cia ne Aspergerio bruozas, o daugumas autizmo sindroma turinciu... g.gif
Atsakyti
jei apie manijas, tai maniškiui daug metų - Lego (brangi manija), parom galėdavo konstruot kokį mechanizmą, robotą ar dar kažką (niekad nekonstravo kas paveikslėlyje) doh.gif tai tęsėsi 12 metų.. dabar aprimo, vis tik jau paauglys mano ūgio, atėjo kitos manijos, nuo kurių man stogas bėga doh.gif kambaryje nebuvo durų, tai nuo sesių užsibarakadavo lentom, prisukaliojo varžtų į staktas ir t.t. aiškinau, kad nesaugu, mažieji dūkdami gali susižeist, pakentėt iki pavasario, pati išardydavau, bet vakare vėl tas pats ir taip kelis mėnesius. Dėl šventos ramybės sukrapštėm pinigus ir nupirkau tas duris, šitu klausimu ramu, bent pas mažių lovoje neberandu kokio pjūklo ar plaktuko numesto (nesuvokė niekaip kodėl negalima palikt taip įrankių) doh.gif dabar atėjo kardų gamybos era rolleyes.gif
labiausiai apsunkina man gyvenimą, jog tenka kariauti dėl naujų drabužių, priešinasi naujovėms visom keturiom. Kartais norisi surinkt naktį tuos senuosius išaugtus drabužius ir sudegint kol nemato.. paslepiu kol jo namie nėra (jaunėliui norisi palikt ateičiai), bet suranda ir vėl toliau jais rengiasi. Paskutinį kartą jau įkalbėjau (nuo rugsėjo zyziau), kad reikia kelnių naujų, gana pasaulį stebint.. tai per valandą laiko parduotuvėje mano emocijos keitėsi n kartų: gražiai siūliau variantus, norėjosi iš pasiutimo rankinuku gerai užvožt, paskui išrėkt, kad užkniso tas pedantiškumas ir reiklumas, galų gale norėjau atsisėst ir apsižliumbt iš nevilties blush2.gif dar reikia megztinio ir prikalbint žieminius batus autis (vis dar į rudeninius įsikibęs).. oi nežinau.. nebent raminančių reiks prigert..

šiaip galiu pasakyt, jog namų mokymas nerealiai pasiteisino (geresni pažymiai, daugiau atsimena, pamokose dirba normaliai), o irzlumą nugesinam plaukimo treniruotėmis. Žinoma, būna blogų dienų, nemoka kontroliuot besikeičiančio į vyrišką balso tembro, kalba pakeltu tonu, bet nors kartais nušvinta saulė: skiria dėmėsio mažam broliui, atsirado kantrybės net pamokyt iš Lego konstruot, dalyvauja mokyklos veikloje, tolerantiškiau klasiokai bendrauja (sumažėjo patyčių) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2016 01 03, 22:51)
tai o ka cia pastebeti? matai kuo vaikas domisi - tai ir zinai tas jo manijas g.gif  ir cia ne Aspergerio bruozas, o daugumas autizmo sindroma turinciu... g.gif

Na daug vaiku turi kazkokius interesus, hobius, ir t.t. bet kaip atskirti, kada jau yra ta riba tarp paprasto domejimosi ir manijos.
Klausiu, nes pastebejau jau seniai pas mano maziu siokiu tokiu keistenybiu, ko kituose vaikuose nematau. Kai kuriuos dalykus daryti nustojo(anksciau labai megdavo sukti skudura virs galvos, bet koki ruba ranksluiosti, bet galedavo po kelias val. visaip sukineti, tas pats buvo su skalbimo masinos bugnu ir kbiru kuriame idetas sukamas mechanizmas, arba is kartono iskarpytas raideles, pasukineja rankoj padeda ima kita vel pasukineja, vel deda, ir tyaip tesesi labai ilgai, kol pradejo daugiau kalbeti, tada nustojo daryti tuos dalykus). Bet cia atsirado kitas dalykas jis labai anksti ismoko skaiciuoti, dvieju metu su puse jau pazinojo visus skaicius iki 100, apie triju ismoko iki 1000, ir dabar visur mato skaicius, kas diena butinai po keleta karta turi paskaiciuoti, (jau net aukletojos darzelio man pradejo sakyti, kad pas ji ypatibgas susidomejimas skaiciais), autobusu numeriai, traukinuku numeriai, is plastelino lipdo skaicius, ir piestuku tusinuku delioja skaicius. Megstamiausi zaislai traukinukai, kurie yra sunumeruoti, ir kasos aparatas, kur gali skaiciuoti. Jeigu pvz duodu paziureti multika koki, tai beveik visada issirenka daineles apie skaicius, jeigu namie zaidzia koki zaidima, kviecia dalyvauti mane, tai bus kokio slepynes kur reikia skaiciuoti, arba kur reikia pasakyti kiek zingsniu nueiti. Pats kaip kalnedorius visada zino kuri savaites diena, kuris menuo ir kuri menesio diena, ir nuejes i darzeli visada aulketomos kaip uzvestas pasako, kad tarkim siandien pirmadienis, sausio 4. Taip pat domisi raidelemis, ir geometrinemis formomis, bet cia jau toks antraeilis dalykas.
Kalbeti pradejo normalesniais sakinukais tik 3.6, bet ir tai dar dabar ne viska gali pasakyti, jeigu reikia kazka paasakoti tarkim kur buvo, tai apsiriboja 2 zodziais. O kartais is vis iki vieno. Klausimus uzduoda normaliai. Skaityti ismoko dar keletas menesiu iki 4 gimtadienio. (vaikiskose knygutese skaito sakinukais, ir supranta ka perksiato, jei paklausiu koki klausima is skaityto teksto jis man vienu zodziu atsako.) Aukletojos man sako, kad jo kalba nera tokia kaip kitu 4meciu, bet cia del to, kad namie viena kalba, o darzelyje kita.
Kiti man sako, kad auginu ypatingai gabu, protinga vaika, o man neramu, nes matau, kad jo elgesys nera toks kaip kitu jo bendraamziu.
Atsakyti