Kuri moteris,nemėgsta prieskonių,ta nemegsta virtuvės,
Na,mūsų tarpe tokių nera.

,aš apie pipirus,
Yra baltieji juodieji,žalieji pipirai-ne kaskita ,kaip skirtingai subrendę vijoklinio daugiamečio augalo pi-per nigrum vaisiai.

,pats aštriausias pagal skonį- piperinas,

juodieji pipirai renkami pusiau prinokę ir džiovinami sgryname ore,džiūdami susiraukšlėje ,juodieji -deginančio aštraus skonio

,baltieji pipirai -tai visai subrendę -stipraus ,aitraus skonio

,žalieji švelnaus skonio ir kvapnūs,o degina ,kaip ugnis

kvapieji pipirai auga ant didelio medžio ,pimenta officinalis.,jie kvepia panašiai ,kaip cinamonas ,gvaizdikėliai,bei primena muskato riešutą

,Rosė pipirai auga auga ant piprų medzio SCINUS MOLLE,KURIO TĖVYNĖ-peru.

subtilus rosė pipirų skonis tinka žuvies ,vištienos laukinių paukščių mėsos valgiams.

Syčuanio pipirai- tipiškas kinišas prieskonis ,labai populiarus tarp Syčuanio provincijos kulinarų,jie mums nera žinomi tačiau kamteko ragauti Syčuanio anties ,skonio nepamirš.Syčuanio pipirų galima nusipirkti specializuotose prieskonių arba kiniškų prekių parduotuotuvėse

,Ispaniški pipirai,piperoni,čili pipirai,piri-piri,kaenos,
piperoni- įvairiaspalviai ankštpipriai,kurie parduodami marinuoti indeliuose.
Kai kurių rūšių piperoni labai aitraus skonio
MEKSIKIEČIAI SAVO GARSIUOSIUS PAPLOTĖLIUS IŠ KUKURŪZŲ MILTŲ PRIKENŠA MĖSOS FARŠO IR KONSERVUOTŲ AŠTRIŲ ANKŠTPIPIRŲ