QUOTE(Kriiste @ 2015 09 04, 15:33)
nu nemanau - gi ji vos pries kelias dienas apie kailio prieziuros priemones klausinejo, apie maisteli...
Kartais sunku ir skaudu būna patikėti tuo, kokius sprendimus padaro žmonės...
Išsakysiu ir aš savo poziciją dėl diskutuotų temų. Vaikai ir šunys. Pas mane pačią du mažamečiai vaikai. Skaudu būtų, jei gyvūnų man neparduotų dėl šios priežasties. Bet jei pati būčiau veisėja, net nežinau kokį sprendimą priimčiau... Iki šiol ir man atminty yra įsirėžę keli skaudūs atvejai, kai mažos veislės šuniukas buvo sužalotas ar net mirė dėl netyčinės mažamečių kaltės (vienas atvejų, pasakotas šioje temoje, kai šuniukas mirė iškritęs iš antro lovos aukšto). Dar negirdėjusi šių istorijų, instinktyviai neleidau vaikams tampyti ir kitaip skriausti šunų (pradžioje net vedžioti neleidau, nes vaikai ne vedžiojo,o tampė šunį kur panorėję...; nors vyresnysis paskutiniu metu sėkmingai padeda pavedžioti šunis). Kodėl neleidau skriausti? Dėl to, kad gyvūnai - tai gyvi organizmai, turintys jausmus. Dar gi... Jie turi ir atmintį...! Todėl tikrai buvo skaudu sužinoti, kaip neatsakingai planuoja elgtis viena mūsų narių...

Netiko - parduodu, nuostolio nėra... Nežinau ir aš kokios tokio sprendimo priežastys. Nors esu iš tų žmonių, kurie stengiasi neteisti, o kaip tik priešingai - pateisinti bet kokį žmogaus poelgį, bet... šįkart negaliu... Gal per daug įskaudino išgirstos istorijos, kuriose dominuoja žmogaus norai, jo finansai, bet tik ne gyvo organizmo sveikata ir jausmai...

Nepateisinu šuns psichologinio žalojimo vardan to, jog gyvūnas nepateisino šeimininko lūkesčių. Jei taip daro žmonės, įsigiję šunis iš veislynų, tai baisu ir pagalvoti kas dedasi populiarių veislių mišrūnų gyvenimuose...

Nes ten nusivylimai tikrai dažnesni... Nenoriu kišti savo istorijų, kad nebūtų traktuojama kaip motinėlės Teresės istorija, kokia aš gera ir pan... Bet gal tai padės apsispręsti dar svarstančioms įsigyti šunį, tuo labiau jei svarstoma įsigyti "jorkutį" pigiai... Mano pirmas šuo - mišrūnas. Pirkau "jorką"

Ir dar pati putojausi ir su Zabyte ginčijausi, kad čia jorkas

Į vilkšunį ar kažką kitais apibūdinimais prognozuoto neišaugo

Panašus į jorką, bet tikrai ne jis

Čia viena... Tikinčioms "rožine" ateitimi.

Šuo tikrai ne statulėlė

Mėgstu tvarką, esu griežta. Griežtumas nepadeda - vis tiek mažas šuniukas pridarys nuostolių, neįmanoma jo išauklėti per 1-2 dienas, tam prireiks pusės metų, metų, o gal ir daugiau. Per tą laiką patirsit nemažai nuostolių ir nepatogumų. Mano asmeninė patirtis - sugriaužtos šlepetės ir kiti ne vietoje palikti daiktai, sugadintos grindys, nugriaužtos grindjuostės, nugriaužtas bambukinis tapetas, odinis fotelis ir net siena (!), po kurios savaitę šuo intensyviai viduriavo. Grįžus namo, ne poilsis, o paliktų "gėrių" valymas sukaitus arba lėkimas į lauką. Išveda iš kantrybės, bet tai mano sprendimas, už kurį turiu nešti atsakomybę. Problemos sprendimas - ne "naštos" atsikratymas, tai nežmogiška (konkrečiu mano atveju - režimo keitimas+žaidimo draugas pirmam šuniui+aptvaras mano ramybei ir šuns sveikatai). Tad prieš perkant šunį, reikėtų gerai apsvarstyti ar esu tinkamai pasiruošęs tokiam sprendimui, o jei kyla mintys "blogiausiu atveju gyvūnui rasti kitus mylinčius šeimininkus", geriau net nebandyti varginti savo gyvenimo ir žaloti kitų (gyvūnų) gyvenimų...
Beje, dilgelyt'e, vadinasi ne tai...

Parašei "perkarus", tai prisiminiau savo sveikatos būklę, kai laikydavausi dietų
Papildyta:
Veisimui ir buvo skirta, nors dievagojosi, kad ne... Tarp eilučių galima buvo įskaityti pasiteisinimus, kodėl ir nuo kokio svorio galima veisti jorkus. Plius patirties veisime yra - vienas veislynas gyvuoja. Sutapimas, kad sužinojus, jog reikiamų įvertinimų veisimui parodose negaus dėl šuns svorio ir kergimas žlug, dėl ko nuspręsta parduoti? Manau, kad ne...
Silence . . . Time . . . Latte . . .