Aciu uz labai issamius atsakymus...
Teks kauliuka mesti gal :)))
Pakalbesiu dar su veisejais...
O jei kastruoti ar nutunka? Is asmenines patirties?
QUOTE(looo @ 2015 09 03, 13:25)
O jei kastruoti ar nutunka? Is asmenines patirties?
Pas mane kiek kitos veislės, bet, manau, individualu. Maistą ribot, rinktis mažiau kaloringą, daugiau judėt ir bus gerai viskas. Tunka ne tik kastruoti gi. Pas mane patinas nekastruotas, kergtas, tai jei tik porcija padidėja - pučiasi (aš jam krūvio tik negaliu didint, nes traumą turėjęs). Sumažinu aš arba susimažina pats, kai pradeda rujot kalė kažkur

QUOTE(Agnnyte @ 2015 09 03, 13:39)
Pas mane kiek kitos veislės, bet, manau, individualu. Maistą ribot, rinktis mažiau kaloringą, daugiau judėt ir bus gerai viskas. Tunka ne tik kastruoti gi. Pas mane patinas nekastruotas, kergtas, tai jei tik porcija padidėja - pučiasi (aš jam krūvio tik negaliu didint, nes traumą turėjęs). Sumažinu aš arba susimažina pats, kai pradeda rujot kalė kažkur 

Jus lb aktyvi sunu pasauly, gal pastebejot pas kitus, ar sterelizuotos kalytes daznai tampa ramesnes nei pries tai? Nutukimo nebijau, bet tarkim mano ir taip rami kalyte, po rujos dabar tokia flegma, tokia mieganti, tokia nuobodi patapo ( netikro nestumo nematau) o jau 2men po rujos, tad labai bijau sterilizuot,kad netaptu tokia mieganti ir leta su visam. Jai nei 2metu dar nera, o elgias kaip senas senas suo.
QUOTE(dilgelyt @ 2015 09 03, 14:57)
Jus lb aktyvi sunu pasauly, gal pastebejot pas kitus, ar sterelizuotos kalytes daznai tampa ramesnes nei pries tai?
Toks ir tas aktyvumas - dažniausiai sukuosi tarp sportuojančių šunų. Pas mus pačius sterilizuota kalė, tai kai mažiau juda, tai riebaliukas užauga. Bet šiaip, mūsiškė labai aktyvistė, ne flegma. Ir po operacijos nepasikeitė.
Žinokit, kompetencija neleidžia sakyt, kad vienaip ar kitaip. Nesu susidūrus su tiek daug sterilizuotų ir nesterilizuotų kalių, kad galėčiau daryt kažkokias išvadas. Gal šiuo atveju geriau su kokiu veterinaru pakalbėt? Šiaip jei logiškai mąstant - gali būt tikėtina, kad šuniui netapus aktyvesniu, svoris gali imti augti. Ir kiek tą sterilizacija keistų... ir į kurią pusę...
QUOTE(looo @ 2015 09 03, 11:37)
Aliona, Na ir vel pamokslavimai Ir demagogija...as tik paprasiau pasidalinti kiek mza, ir ar gausiai kraujoja....butu uzteke jusu pirmo sakinio..
Oj, buvau kelis kartus parasius ilgesni atsakyma,bet susilaikysiu,nes vėl issiplesime.
Oj, buvau kelis kartus parasius ilgesni atsakyma,bet susilaikysiu,nes vėl issiplesime.
Jus turite suprati, kad kol šuo bus mažas, jis ir kampus apgrauš ir baldus ir batus (jei ne vietoj bus palikti), nueisit prigulti (ar šiaip pamiršite sudėti viską į vietas) nesutvarkiusi žaislų, drabužių, batų ir šiaip visko kas bus jam pasiekiama. Gėlynai bus kasami ir lankstymo bus per juos, neapsaugosite.
Tad kreipkite dėmėsį į demagogijas, kad paskui nebūtų skelbimo "Ieškome naujų namų.." geriausiu atvėju.
Aliona, merginos auksciau parase labai issamius atsakymus į mano uzduotus kl. Jus iskart puolete pamokslauti.
Beto perleisti gyvi į geras rankas jei nesusitvarkai nera pats blogiausias atvejis.
Ps. Siais laikais maziuku suniuku erdves kontrolei yra ivairiausiu priemoniu.
Mano vaikas pastoviai eina tai vandens is unitazo atsigerti,tai flimasteriu paieskoti, tai geliu paskinti, laiptai amzinas pavojus. Zidziu,manau sitos problemos isprendziamos,todel ir noriu greiciau paimti kol 24/7 bunu namie...
Beto perleisti gyvi į geras rankas jei nesusitvarkai nera pats blogiausias atvejis.
Ps. Siais laikais maziuku suniuku erdves kontrolei yra ivairiausiu priemoniu.
Mano vaikas pastoviai eina tai vandens is unitazo atsigerti,tai flimasteriu paieskoti, tai geliu paskinti, laiptai amzinas pavojus. Zidziu,manau sitos problemos isprendziamos,todel ir noriu greiciau paimti kol 24/7 bunu namie...
QUOTE(looo @ 2015 09 03, 16:17)
Aliona, merginos auksciau parase labai issamius atsakymus į mano uzduotus kl. Jus iskart puolete pamokslauti.
Pamokslaujate čia jūs, o ne Aliona. Tai jūs atėjusi nuo pat pradžių aiškinate visiems kaip ir ką jie turi jums rašyti. Atvėskite

Zabyte, aliona. Turiu jums prasyma,arba prasau demesio. Galite nuo siol nevargti nematyti mano postu. Jie adresuoti ne jums ,galite net mane uzblokuoti savo nustatymuose. Nepykite,bet jusu komentuose nei vienos, nepamaciau nei gramo kazkokios konstruktyvios info. As nieko nepuolu, nieko neprievartauju, kam nesunku atsako.
O jusu postai man na tesiog tustybe ir tiek....o jei turite vaikuska nora "kaltis" na galime kaltis, as dabar atostogose galiu sau leisti
kaip puolimu tema galiu pasiulyti " kaip pasirinkti grriausia jorka vilnos isgavimui, kojinems megzti , bei pasipelnyti is to "
)))
Arba tesiam normalia diskusija apie sunis ir gyvenimo buiti su sunim,..
O jusu postai man na tesiog tustybe ir tiek....o jei turite vaikuska nora "kaltis" na galime kaltis, as dabar atostogose galiu sau leisti

Arba tesiam normalia diskusija apie sunis ir gyvenimo buiti su sunim,..
Nu juopapa!!!!!
Apsistoje siuo metu pas mama,o pas ja lauke du sunys...Musiskis buvo pora kartu isslydes i lauka vienas ir tiesiai prie anu blusuotu
Gulim pietuku ogi ziuriu jam ant kojytes sedi didziausias vabalas
Blyn kaip susinervinau!Nulekus i veterinarine uzpirkau nuodu visiem trim bobikam

QUOTE(Agnnyte @ 2015 09 03, 15:13)
Toks ir tas aktyvumas - dažniausiai sukuosi tarp sportuojančių šunų. Pas mus pačius sterilizuota kalė, tai kai mažiau juda, tai riebaliukas užauga. Bet šiaip, mūsiškė labai aktyvistė, ne flegma. Ir po operacijos nepasikeitė.
Žinokit, kompetencija neleidžia sakyt, kad vienaip ar kitaip. Nesu susidūrus su tiek daug sterilizuotų ir nesterilizuotų kalių, kad galėčiau daryt kažkokias išvadas. Gal šiuo atveju geriau su kokiu veterinaru pakalbėt? Šiaip jei logiškai mąstant - gali būt tikėtina, kad šuniui netapus aktyvesniu, svoris gali imti augti. Ir kiek tą sterilizacija keistų... ir į kurią pusę...
As sustorejimo visai nebijau,nes mano suo perkares ir labai nevalgus, o ir nera problemos normuoti maista. As bijau kad po operacijos taip suletes ir paras net ta maza zaisminguma kuri turejo dabar. Veterinarai sako ,kad sunys tampa labiau "relax", ramesni ,mielesni, tas labai ir gasdina. Noriu smagaus zaismingo suns.
QUOTE(dilgelyt @ 2015 09 03, 19:12)
As sustorejimo visai nebijau,nes mano suo perkares ir labai nevalgus, o ir nera problemos normuoti maista. As bijau kad po operacijos taip suletes ir paras net ta maza zaisminguma kuri turejo dabar. Veterinarai sako ,kad sunys tampa labiau "relax", ramesni ,mielesni, tas labai ir gasdina. Noriu smagaus zaismingo suns.
O negali ji būti tokia mieguista būtent dėl per mažo svorio?