Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Nesureikšminu ir aš tų 300 km iki Varšuvos. Tačiau prisimenu ir tuos laikus, kai ir už Varšuvos buvo nieko gero, vienu momentu kelias pro Wroclavą buvo kaip keiksmažodis. Pabandykit įsivaizduoti, jei iki Kroatijos būtų toks kelias kaip iki Varšuvos. Bet dėl skonio nesiginčijama ir neįrodinėjama, kad kito nuomonė nieko verta biggrin.gif .
Atsakyti
Pasakykit, prašau, iš patirties, at vinjetes visur galima kortele apmokėti? Važiuosim per 5 šalis - Slovakiją, Vengriją, Sloveniją, Austriją ir Čekiją.

Taip pat dėl Vengrijos (Šiofok) ir Čekijos (Brno) klausimas - ar visuose restoranuose ten apsieisim kortele, nes nesinori svetiom valiutom apsikrauti, bet ruošiamės ten vakarieniauti.
Atsakyti
QUOTE(Jelenka @ 2016 03 17, 10:43)
Pasakykit, prašau, iš patirties, at vinjetes visur galima kortele apmokėti? Važiuosim per 5 šalis - Slovakiją, Vengriją, Sloveniją, Austriją ir Čekiją.

Taip pat dėl Vengrijos (Šiofok) ir Čekijos (Brno) klausimas - ar visuose restoranuose ten apsieisim kortele, nes nesinori svetiom valiutom apsikrauti, bet ruošiamės ten vakarieniauti.

Jeigu vinjetes pirksite degalinese tai tikrai imanoma kortele. Bent jau Cekijoj, Austrijoj, tai tikrai.

O del restoranu tai idomus klausimas... O kas Jums garantuos kad Kaune arba Druskininkuose visuose restoranuose galesit kortele atsiskaityt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 03 17, 11:51)
Jeigu vinjetes pirksite degalinese tai tikrai imanoma kortele. Bent jau Cekijoj, Austrijoj, tai tikrai.

O del restoranu tai idomus klausimas...  O kas Jums garantuos kad Kaune arba Druskininkuose visuose restoranuose galesit kortele atsiskaityt  biggrin.gif

Jau senokai nebuvau tokiuose, kur būtų negalima smile.gif Reiškia išvada - klausti prie įėjimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2016 03 16, 22:53)
Nesureikšminu ir aš tų 300 km iki Varšuvos. Tačiau prisimenu ir tuos laikus, kai ir už Varšuvos buvo nieko gero, vienu momentu kelias pro Wroclavą buvo kaip keiksmažodis. Pabandykit įsivaizduoti, jei iki Kroatijos būtų toks kelias kaip iki Varšuvos. Bet dėl skonio nesiginčijama ir neįrodinėjama, kad kito nuomonė nieko verta  biggrin.gif .

prisimenu tuos laikus kai eilės buvo prie dešros, degtinės ar alaus-pats nestovėjau, bet prisimenu. smile.gif tad klausimas, kolegai- kam prisiminti tai ko jau seniai nėra ? laukiam gi magistralės... bigsmile.gif
kam vaizduotę erzint praeitim-bene praeities košmarai kamuoja ar tai nostalgija ? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Jelenka @ 2016 03 17, 11:43)

visose jūsų išvardintose šalyse kortelėm atsiskaityt degalinėse tikrai nėra problemų. o kortel visuomet naudojuos ir užeigose ir marketuose-nėra problemų. juk europa civilizuota. turkijoj netgi kortele atsiskaitinėju-jokių bėdų nebuvo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 17 kovo 2016 - 15:16
QUOTE(Jelenka @ 2016 03 17, 11:04)
Jau senokai nebuvau tokiuose, kur būtų negalima smile.gif Reiškia išvada - klausti prie įėjimo smile.gif

Mano vyras kaip ir jūs įsitikinęs, kad visur galima atsiskaityti kortele. Ir nuėjom paskutinį vakarą Kroatijoj suvalgyt picos. Užsisakėm. Grynų jau neturėjom. Ir man kilo klausimas, ar tikrai čia galima kortele. Pasirodo ne. Bet padavėjas sako nieko tokio, čia šalia bankomatas. Teko imt grynais ir po to galvot kur išleisti grąžą.
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2016 03 17, 16:03)
prisimenu tuos laikus kai eilės buvo prie dešros, degtinės ar alaus-pats nestovėjau, bet prisimenu. smile.gif tad klausimas, kolegai- kam prisiminti tai ko jau seniai nėra ? laukiam gi magistralės... bigsmile.gif
  kam vaizduotę erzint praeitim-bene praeities košmarai kamuoja ar tai nostalgija ? doh.gif
Papildyta:
visose jūsų išvardintose šalyse kortelėm atsiskaityt degalinėse tikrai nėra problemų. o kortel visuomet naudojuos ir užeigose ir marketuose-nėra problemų. juk europa civilizuota. turkijoj netgi kortele atsiskaitinėju-jokių bėdų nebuvo thumbup.gif

tačiau Vokietijoje ir Olandijoje labai sunkiai pavyko atsiskaityti kortelėmis. Mano Visa classic is viso niekur nepriėmė.
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2016 03 18, 23:40)
tačiau Vokietijoje ir Olandijoje labai sunkiai pavyko atsiskaityti kortelėmis. Mano Visa classic is viso niekur nepriėmė.

Prieš kiek metų tai buvo?
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2016 03 18, 21:58)
Mano vyras kaip ir jūs įsitikinęs, kad visur galima atsiskaityti kortele.

Iš kur ši išvada apie mano įsitikinimus? Atrodo, kad aš kaip tik uždaviau klausimą - ar galėsim...

Dėl Olandijos ir Vokietijos irgi sunku patikėti, net labiau atsilikusiose salyse per pastaruosiu gal hm...5 metus nebuvo ne vienos situacijos, kad nepriėmė korteles.

Atsakyti
Buna buna, kad butent Visa ne visur priima. Austrijoj kazkokiam maisto markete man neprieme, nors su kitom buvo galima atsiskaityti. Bet cia gal del tos pacios priezasties, kaip ir American express ne visur priima. Europoje Mastercard labiau mylima kiek susiduriau ax.gif
Atsakyti
Na mums Visa Gold be problemu visur prieme. O mastercard kiek bandziau niekur neveike man.

Pakeliui skirtingos valiutos nebent wc mokamiems turim. Visur kitur kortele mokam uz kura, uz maista ir pan. Nebent i kokia uzkandine ar kebabine ant kampo ipulsit biggrin.gif

Nereikia tiketis kad kaimelio kavinukej ant juros kranto galima bus kortele atsiskaityti. Kaip ir nuomojantis apartamentus kortele greiciausiai nepavyks susimoketi. Bet bent jau kiek mums teko susidurti kroatai mielai ima ir eurus smile.gif

Mum siemet pagrindinis klausimas del pabegeliu. Ar nebus kad isejes i miesteli grizes rasi savo palapinej apsigyvenusius "draugus" ? biggrin.gif Turkijoj sake papludimy visur po palmem miega jie apsigyvene. Baiminuosi del saugumo.

Dar svarstom siais metais ar vel traukti prie siltos juros ar pasukti i kita puse. Vien del pabegeliu nesinori koreguoti planu, bet iskur zinoti ar pavojus realus?
Atsakyti
[quote=murmur,2016 03 19, 11:13]
Mum siemet pagrindinis klausimas del pabegeliu. Ar nebus kad isejes i miesteli grizes rasi savo palapinej apsigyvenusius "draugus" ? biggrin.gif Turkijoj sake papludimy visur po palmem miega jie apsigyvene. Baiminuosi del saugumo.

Pabėgeliai tikrai prie jūrs netrauks. Ko jiems ten? Kroatija jiems tik pereinamasis taškas į turtingesnes šalis. Važiavom rudenį, per patį tą pabėgelių piką, kai visos TV rodė baisiausius vaizdus nuo pasienių, kai pasieniuose buvo sustiprinta patikra ir apsauga. Artimieji pakraupę buvo, kad ryžtamės keliauti, ir dar su vaikais, kai tokia situacija Kroatijoj. Bet nei visam kely, nei Kroatijoj prie jūros nei vieno pabėgelio nesutikom.
Atsakyti