QUOTE(enura @ 2016 04 24, 13:24)
pritariu

kad ir kokie svetingi ir vaisingi bebutu, bet nemanau kad jiems rupi visi svetimi zmones, kurie pas juos atvaziuoja...

o jeigu visus atvaziavusius kviestu vakarienes ir visi eitu, tai turbut nepragyventu jie is savo veiklos

na bet yra zmoniu, kuriems atrodo, kad cia ne paprastas mandagumas pakviesti, bet cia taip turi buti ir reikia tuo naudotis 100%

aisku buna isimciu, kai idealiai sutampa interesai, biolaukai ir t.t. ir tikrai tampama draugais, bet cia daugiau ne taisykle, o isimtis
malonu kad supratot mano mintis. aš būtent ir norėjau pasakyti, kad į mandagų pakvietimą, reikia susiprasti dar mandagiau atsisakyti...
tas pats ir su dovanėlėm.... jei aš pamečiau būsto raktą, šeimininkas garsiai pasakė-man(jam) kainuos 7 kunos. aš jam duodu tas 7 kunas, jis neima, tipo ne man sakė. mes jam kaimiškos rūkytos nugarinės atpjovėm, naminės duonos-tipo už raktą-paėmė.... juk logiška-aš pamečiau, kodėl jam turi būti nuostolis ?
jei mes kas rytą rasdavom dubenėlį figų ant stalo terasoje, tai išvažiuodami šeimininkei palikom "domače" vytintos dešros-ir paėmė....
pavyzdžių daugybė. juk tiek žmonių praeina pro jų namus, o jie vaišina visus.... patys apie save pagalvojat ? kvieskitės bent kas savaitgalį nepažįstamus į svečius-kiek tversit ir kiek biudžetas atlaikys....
Papildyta:
QUOTE(Jelenka @ 2016 04 24, 17:50)
Dar norėčiau paklausti apie turistinius mokesčius (apie 1 eur nuo žmogaus už naktį)...Ar visuose kaimuose-kaimeliuose juos reikia mokėti ir kur kreiptis norint tai padaryti?
sumoka šeimininkai.