Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 11, DV-2015 / DV-2016

QUOTE(vasaros_lietus @ 2016 03 23, 09:50)
O aš su praktiniu klausimu: kaip paliekat arbatpinigių kirpėjai ir kiek? Lietuvoj grynais mokėjau kirpėjai į rankas, tai paprasta buvo. O čia kortele ir adminiatratorei. Kaip tai padaryt taktiškai?

15-20%. Gali duoti arbatpinigius grynais kirpejai ir kortele sumoketi uz pati kirpima kiek kainuoja, arba mokant kortele buna eilute kur irasyti arbatpinigius ir gaus juos kirpeja taip.
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2016 03 23, 16:50)
O aš su praktiniu klausimu: kaip paliekat arbatpinigių kirpėjai ir kiek? Lietuvoj grynais mokėjau kirpėjai į rankas, tai paprasta buvo. O čia kortele ir adminiatratorei. Kaip tai padaryt taktiškai?

As paprastai +-20% palieku visur. Nors i kirpykla rimciau jau senokai ejau, bet pvz antakius tvarkantis daznai palieku $5 (mokant $15-25 uz paslauga). Nepriklausomai kaip moku, arbatpinigius palieku grynais - dazniausiai taip paslaugu sferoj megsta juos gaut, nes pinigeliai iskart i kisene.

Kaip jau rase, kortele mokant bus eilute arbatpinigiams, tai jei noresi grynais palikt, tiesiog toj vietoj irasysi 'cash' arba bruksni desi ir tiek. Jei nesinori kortele moket, mokek grynais.
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2016 03 23, 08:50)

18-20% visur, tiek uz nagu tvarkyma, kirpejai, restorane ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, aš tokiu klausimuku g.gif Tos kurios pildote pirmąjį ir n-tąjį kartą, ar nevirpa niekas viduj, kai jau nebedaug liko laukti iki loterijos rezultatų ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(B3auty @ 2016 03 24, 07:31)
Sveikos mamytės, aš tokiu klausimuku  g.gif  Tos kurios pildote pirmąjį ir n-tąjį kartą, ar nevirpa niekas viduj, kai jau nebedaug liko laukti iki loterijos rezultatų  ?  blush2.gif

geriausia uzpildyt, pamirsht ir toliau gyvent, nesukant mazgu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rashkyte: 24 kovo 2016 - 19:13
QUOTE(B3auty @ 2016 03 24, 14:31)
Sveikos mamytės, aš tokiu klausimuku  g.gif  Tos kurios pildote pirmąjį ir n-tąjį kartą, ar nevirpa niekas viduj, kai jau nebedaug liko laukti iki loterijos rezultatų  ?  blush2.gif

Virpa viskas, jau dienas skaičiuoju kada rezultatai bus doh.gif Rashkytes patarimas geras, bet man neveikia, aš gyvenau visus tuos pusę metų, nuo užpildymo, noru laimėti, neišeina pamiršti nė minutei biggrin.gif Išprotėjusi, nu bet ką dabar padarysi, negalim visi normalūs būti juk doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juodosokoladoirkavos @ 2016 03 24, 17:44)
Virpa viskas, jau dienas skaičiuoju kada rezultatai bus  doh.gif  Rashkytes patarimas geras, bet man neveikia, aš gyvenau visus tuos pusę metų, nuo užpildymo, noru laimėti, neišeina pamiršti nė minutei biggrin.gif Išprotėjusi, nu bet ką dabar padarysi, negalim visi normalūs būti juk  doh.gif  doh.gif  doh.gif

as uzpildziau, nes mama parneshe popierines formas... turejau pildyt uz broli, bet ten reikejo parasha det, o jis UK buvo, tai uzpildziau uz MB (tada dar tik susipazine buvom).. nors abu turejom 10-metes vizas.... ir pamirshom... ir 2 sav. po musu vestuviu paaishkejo, kad MB laimejo lotuliukas.gif taip. kad geriausia net negalvot ir neplanuot, nes nezinia kaip tas gyvenimas pasisuks...
Atsakyti
As turiu klausima toms, kurios neseniai su zalia korta atvykote i JAV. Kaip yra tik nusileidus JAV? ar dokumentus tikrina is karto pvz Kenedzio oro uoste ir tuos vokus reikia atiduoti, ar jei mes skrendam su persedimu, tai jau tame oro uoste, kur galutinai leisimes? nes dabar svarstom, kiek mazdaug trunka visa sita procedura su voku atidavimu, kad zinoti, kaip planuotis skrydzius, kad nebutu taip kad nusiteksim, kad persedam i kita lektuva po 2val, o tikrins kokias 5 ir nespesim paskui i lektuva smile.gif
tikiuosi aiskiai paklausiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yellowlady @ 2016 03 26, 18:50)
As turiu klausima toms, kurios neseniai su zalia korta atvykote i JAV. Kaip yra tik nusileidus JAV? ar dokumentus tikrina is karto pvz Kenedzio oro uoste ir tuos vokus reikia atiduoti, ar jei mes skrendam su persedimu, tai jau tame oro uoste, kur galutinai leisimes? nes dabar svarstom, kiek mazdaug trunka visa sita procedura su voku atidavimu, kad zinoti, kaip planuotis skrydzius, kad nebutu taip kad nusiteksim, kad persedam i kita lektuva po 2val, o tikrins kokias 5 ir nespesim paskui i lektuva  smile.gif
tikiuosi aiskiai paklausiau  4u.gif

paskutiniame sustojime viska priduodat 4u.gif
Atsakyti
tikrai ne paskutiniam, o ten kur imigracine eina... t.y. pirmam JAV oro uoste. Juk paskui domestic skrydziuose nera imigracijos ir pareigunu, pasiimi lagaminus ir eini lauk tiesiog. o pirmame nusileidus turi praeiti imigracine ir muitine visada.
Atsakyti
QUOTE(yellowlady @ 2016 03 27, 02:50)
As turiu klausima toms, kurios neseniai su zalia korta atvykote i JAV. Kaip yra tik nusileidus JAV? ar dokumentus tikrina is karto pvz Kenedzio oro uoste ir tuos vokus reikia atiduoti, ar jei mes skrendam su persedimu, tai jau tame oro uoste, kur galutinai leisimes? nes dabar svarstom, kiek mazdaug trunka visa sita procedura su voku atidavimu, kad zinoti, kaip planuotis skrydzius, kad nebutu taip kad nusiteksim, kad persedam i kita lektuva po 2val, o tikrins kokias 5 ir nespesim paskui i lektuva  smile.gif
tikiuosi aiskiai paklausiau  4u.gif

Jei imanoma, pirkit bilieta i galutini tiksla iskart, t.y. viena bilieta su keliais persedimais, o ne kelis bilietus kiekvienam skrydziui - jei kazkas kazkur uztruktu, oro linijos atsakingos liks ir ramiai susitvarkysit, o jei atskiri bilietai bus, tai nespeje i skrydi prarasit bilieta. Nemazai skridus, bet buvo pora kartu kai teko nemalonumus patirt del veluojancio sujungiancio ar atsaukto skrydzio, bet oro linijos viska issprende.

Na ir dar kokia valanda paskirkit tik tam nusileidimui is Europos, lagaminu pasiemimui ir isejimui is oro uosto, neskaitant migracijos pareigunu, kur paims vokus.

Ir aisku cia vietoj susiziurekit kokie bus oro liniju reikalavimai, jei atskirai i galutini tiksla bilietus pirksit, nes kai kurios pakeite yra, kad pvz check-in pasidaryt 45min pries skrydi (seniau darydavo 30min).
Atsakyti