Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 3

Sveiki, na ir as parasysiu. Rinkausi gkk, visi pardavejai bruko katilus nuo 20 iki 30 kw. Vienas Paliukas - 10 kw.
Patikrinau Paliuko skaiciavimus - turi uztekti.
Paemiau - nesigailiu.
O dabar pats fainumas: namas 24cm ytong+20 eps/vata, stogas apie 40cm eps+ vata, grindys 18-20 eps, plotas 286 m2, garazas 50m2 (palaikoma 12-16 celsijaus), likes plotas t 21. Sildymas (grindinis) pradetas spalio viduri ir iki kaledu buvo be vidiniu duru. Vyko darbu uzbaigimas.
Nuo gruodzio 28 gyvena 4 suauge, mazoji, au ir miau. Palaikoma t 22. Temperatura stabili net kai lauke buvo -25, karsto vandens netruko. Krosnele sumontuos tik kita savaite. Taigi 10 kw yra vienintelis silumos saltinis.
Iki dabar sunaudota 2,6 T granuliu. Per didziuosius salcius nebuvo rekupo, tai visose patalpose langai buvo ant mikro.

Draugo namas 288m2 : keraminia blokeliai+ 20vata, stogas 35cm vatos, grindys 10cm eps. Katilas Nibe biawar. Per salcius vidaus t 16-18. Katilas daugiau nepajegus pakelti.
(Termovizorius parode sudarankiu broka).

Isvada: katila rinkites ne tik pagal varza, butinai ivertinkit statybininku broka.
Pardavejui visada paprasciau parduoti katila 1kw/10m2.
P.s. kol kas as katilu patenkintas 120%. Tinginiu katilas. Jei kas turit kokiu klausimu - mielai atsakysiu. Meluoti neturiu nei noro nei laiko, su Paliuku niekaip nesusijes.
Atsakyti
QUOTE(Brink @ 2016 02 10, 23:33)
Meluoti neturiu nei noro nei laiko, su Paliuku niekaip nesusijes.

Susijęs - juk aš katilą pardaviau, dar ir didesni bunkeri salia susukti ikalbejau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 11 vasario 2016 - 09:26
Tiek katilas patiko, kad net į supermamas užsiregistravo biggrin.gif Nu liuks, ką bepasakysi... biggrin.gif Nesupraskit neteisingai, man tikrai negaila. Daug kas čia vienu ar kitu būdu sau reklamą darosi. O jei tuo pačiu žmonėm ir gera padaro, tai, manau, viskas tvarkoj tame.

Tęsiant temą apie katilų galingumus. Prieš metus pats Paliuką kamantinėjau, norėdamas padėt kitam žmogui pasirinkti 10kW vs 20kW. Nepaklausė žmogus, paėmė 20kW. Pagal sanaudas šalčiausiom dienom aišku, kad būtų per akis ir 10kW užtekę. Įdomu tik ką jis dabar praranda? Kelis procentus ekonomijos ir tiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 11 vasario 2016 - 19:48
QUOTE(gediminas_ @ 2016 02 11, 20:40)
Tiek katilas patiko, kad net į supermamas užsiregistravo biggrin.gif Nu liuks, ką bepasakysi... biggrin.gif Nesupraskit neteisingai, man tikrai negaila. Daug kas čia vienu ar kitu būdu sau reklamą darosi. O jei tuo pačiu žmonėm ir gera padaro, tai, manau, viskas tvarkoj tame.

Tęsiant temą apie katilų galingumus. Prieš metus pats Paliuką kamantinėjau, norėdamas padėt kitam žmogui pasirinkti 10kW vs 20kW. Nepaklausė žmogus, paėmė 20kW. Pagal sanaudas šalčiausiom dienom aišku, kad būtų per akis ir 10kW užtekę. Įdomu tik ką jis dabar praranda? Kelis procentus ekonomijos ir tiek?

na laikomes politikos 'pas patenkintus nevezam', taip pat ir prasymu neturim del forumu, bet yra kaip yra. Net zinau kas per klientas - kaip suprantate, santykiai geri smile.gif
kas del galingumu, tai sudegimas ir naudingumas geresnis kai max apkrova katilas gauna, kuo maziau max apkrovos, tuo mazesnis naudingimas
norint parodyti skirtuma reikia drastiska skirtuma pateikt:
reikia 10kW, pastatom 100kW katila. Suprantama kad nuostoliai bus ziauriai dideli, cia skirtumas mazesnis, bet yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 11 vasario 2016 - 20:21
QUOTE(gediminas_ @ 2016 02 11, 19:40)

Labas vakarelis vyriukai,

Esu jau 3-ius metukus SF 11 katiliuko savininkas.
Nesu Ekstazeje nuo sio produkto.
Jeigu kas paklaustu ar imciau si produkta vel ? manau kad ne
Gal cia man taip nepsiseke ? Galimas varijantas
Tik 11 dienu sio menesio po mechaniniu isikisimu i katiliuka turiu svaria degimo kamera, suodziu nebera.O beveik 3 metelius....... vien suodziai.
Beje rudeni isidejau Lambda galvojau kad pades ,o suodziu tik daugiau !
Visa knyga galiu parasyti......apie ..
Manyciau kad tame fabrikelyje jokios kokybes valdymo sistemos nera.....
O apie valdiklio "Kliurkus" na puse puslapio tikrai galima parasyti smile.gif

Na kaip katilas tikrai paslaugus ir galima ijungti ir uzmirsti ,bet .....
Gal tikrai tik man nepasiseke

Pagarbiai ir atsiprasau Paliuk
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 02 11, 23:06)

Pagarbiai ir atsiprasau Paliuk

Na kad nereikia atsiprasinet ne as juos gaminu, taip jau yra vieniems gerai, kitiems blogai, tretiems dzin.
kaip ir su auto, vieni dziaugiasi, kiti keikia. Is cia dalyvaujanciu katilu savininku, turbut nerastume nei vieno kuris naudojas modeliu tokiu, kuri kiti savininkai tik girtu
zinau tai is praktikos, nes skirtingais modeliais priprekiauta ir visiems duota pastabu (valdymas, garsas, detales, surinkimas, technologiniai sprendimai, priejimas prie silumokaicio virsaus ir t.t.) smile.gif
Tarp kitko su sf procentaliai maziausiai pastabu
Atsakyti
Nesigirsiu nei storiais, nei varžomis, nuo spalio iki dabar (temp.21-22) sunaudota 1,5 tonos granulių smile.gif o tobulėt dar daug kur yra..... nepilnai apšiltinta garažo siena, neizoliuoti per garažą į antrą aukštą einantys vamzdžiai ir tt.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 02 11, 22:24)
Na kad nereikia atsiprasinet ne as juos gaminu, taip jau yra vieniems gerai, kitiems blogai, tretiems dzin.
kaip ir su auto, vieni dziaugiasi, kiti keikia. Is cia dalyvaujanciu katilu savininku, turbut nerastume nei vieno kuris naudojas modeliu tokiu, kuri kiti savininkai tik girtu
zinau tai is praktikos, nes skirtingais modeliais priprekiauta ir visiems duota pastabu (valdymas, garsas, detales, surinkimas, technologiniai sprendimai, priejimas prie silumokaicio virsaus ir t.t.) smile.gif
Tarp kitko su sf procentaliai maziausiai pastabu

Labas Paliukai,

Totaliai manes nesupratai , gal ne isiskaitei ?
Na tiek to

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 02 12, 11:35)
Labas Paliukai,

Totaliai manes nesupratai , gal ne isiskaitei ?
Na tiek to

Pagarbiai

cia as bandziau paaiskinti kad mano poziuris i katila nera suasmenintas, tai yra metalo kruva ir tobulu katilu niekur nerasim (vieniems viena tinka, kitiems norisi kitaip ir t.t.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 12 vasario 2016 - 10:43
QUOTE(Paliukas @ 2016 02 12, 10:41)
cia as bandziau paaiskinti kad mano poziuris i katila nera suasmenintas, tai yra metalo kruva ir tobulu katilu niekur nerasim (vieniems viena tinka, kitiems norisi kitaip ir t.t.)

Si momenta as supratau.
Apie savo "atradima" prie progos tau parasysiu asmeniskai , gal bus naudinga ?

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 02 12, 11:46)
Si momenta as supratau.
Apie savo "atradima" prie progos tau parasysiu asmeniskai , gal bus naudinga ?

Pagarbiai

kuo daugiau info, tuo daugiau apie ka pamastyti ir 'sukramtyti'
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 02 12, 10:47)
kuo daugiau info, tuo daugiau apie ka pamastyti ir 'sukramtyti'

SF11 naudoju nuo rugpjūčio, jei iškilo problema parašau, gaunu atsakymą, t.y. Paliukas pakankamai operatyviai atsako, reikia nepamiršti kad ne vieną vartotoją turi. Be to kraštutiniam atvejui name ne vienas šilumos šaltinis. O kam lenkiški katilai nepatinka yra gi ir kiti gamintojai. Man visai patiktų šis :http://www.okofen.co.uk/en/pellematic_condens/. Bet su savo valdiška lietuviška alga ir pasvajoti bijau biggrin.gif .
Atsakyti