Paliuk, matau kaunies kitoj temoj dėl COP'ų ŠS. Gal kuris nors klientas buvo pasistatęs šilumos skaitliuką ir daugmaž paskaičiavęs granulinio katilo naudingumo koeficientą? Gamintojai deklaruoja virš 90%, o įdomu realiomis sąlygomis kiek grubiai reiktų skaičiuot?
QUOTE(gediminas_ @ 2016 05 17, 18:48)
Paliuk, matau kaunies kitoj temoj dėl COP'ų ŠS. Gal kuris nors klientas buvo pasistatęs šilumos skaitliuką ir daugmaž paskaičiavęs granulinio katilo naudingumo koeficientą? Gamintojai deklaruoja virš 90%, o įdomu realiomis sąlygomis kiek grubiai reiktų skaičiuot?
Apie tokius, kurie pasistatė - nežinau, gal ir yra koks
tai ką matau derinant katilą:
1. pirmas 30 min. sudegimo efektyvumas nuo 80% iki 90%
2. Po 40-60 min. sudegimo efektyvumas kyla iki 95-98%
Iš to darau prielaidą, kad pirmas 30-40min. katilas dirba kokių 80% efektyvumu (NVK), vėliau (jeigu gerai suderintas) pakyla ir iki deklaruojamų aplink 90%.
Todėl vidutiniškai skaičiuoju 85% NVK.
Kiek faktas - rodytų tik skaitliukas
Visas apsimokumas yra garantinio aptarnavimo klausimas. Jei katilo atstovai Lietuvoje sutiks jį prižiūrėt ir atlikt garantinį aptarnavimą - tai kodėl gi ne. Jei ne, tai netyčia visas sutaupymas gali išgaruot

QUOTE(pupa01 @ 2016 05 26, 09:12)
Sveiki, o gal kas pirkot katilus is lenkijos? jai taip is kur? ar apsimoka is ten pirkti(atmetus kuro sanaudas ir autobusiuko nuoma)
Mes pirkome tiesiai iš Lenkijos, nes 2009 metais Lietuvoje mūsų katilas kainavo 12000Lt, po derybų žadėjo atiduoti už 10000Lt, o iš PL su pačių lenkų suorganizuotu transportu iki Kauno kainavo 6000Lt. Surizikavom ant garantijų ir po šiai dienai senukas katiliukas gyvas...
Bet gink dieve, niekam nesakau, kad jei būtų nutikę kokių problemų nebūtume patys keikesi. Reikia pačiam pasverti ar rizika apsimoka, tuo labiau,kad dabar jau ir LT kainos gerokai nusileido ir nebėra tokio didelio skirtumo.
QUOTE(vkaciusis @ 2016 05 23, 10:37)
Ieškau kompanionių susimesti ir užsakyti iš Jonolito kuro granulių. Kiek žinau į Villnių jie nori vežti tik didelius užsakymus. Man pačiam tereikėtų kokių 3 tonų.
Papildyta:
Uzmirsau parasyti- veiksmas Vilniuje.
Papildyta:
Uzmirsau parasyti- veiksmas Vilniuje.
Vis dar eeškau kompanionių susimesti ir užsakyti iš Jonolito kuro granulių.
Kiek žinau į Villnių jie nori vežti tik didelius užsakymus. Man pačiam tereikėtų kokių 3 tonų.
Taigi komplektuojam:
Aš-3 tonas
Zuzze-3 tonas
Kas dar?
QUOTE(vkaciusis @ 2016 06 20, 12:16)
Vis dar eeškau kompanionių susimesti ir užsakyti iš Jonolito kuro granulių.
Kiek žinau į Villnių jie nori vežti tik didelius užsakymus. Man pačiam tereikėtų kokių 3 tonų.
Taigi komplektuojam:
Aš-3 tonas
Zuzze-3 tonas
Kas dar?
Taigi komplektuojam:
Aš-3 tonas
Zuzze-3 tonas
Kas dar?
Man reiktu taip pat 3. Bet tik po men galiu imt. Per velu?
QUOTE(kestutis13 @ 2016 07 02, 14:58)
Sveiki ,norejau pasiteirauti kas turi peciu GRANPAL ECO ? kokie atsiliepimai apie ji ?ar verta pirkti ji ? ar nera su juo problemu ? kas ka galit informuokit ,aciu labai...
Prekiavom burneriais (tas pats). Tai niekas nei avizom nei kita egzotika isskyrus medienos granules iki siol nesikurena.
Jeigu namas naujos statybos, tai katilas turi uzsigesinti - o tokie nesigesina, tai eis per kamina siluma nepriklausomai ar reikia sildytis ar ne
sveiki,
isirenginejam senos statybos namuka, galvojam pirkti granulini katila. Bet esam pasimete tokiom pasirinkimu gausybej. apsildomo ploto bus apie 80, plius hidroforas tai turbut reikia ziureti 100kv. koki granulini katila patartumet?
koks granulinis kuras gaunas pigiausias?
Gal kas naudoja kartais kombinuota? ka manot apie kombinuota?
Domejomes stauber duo 16, nes nebloga akcija yra. Gal kas toki turit? nes gal ir gerai butu turet kombinuota kad kai nori pasildai malkom. Bet kiek domejausi tai jame automatikos mazai, granuliniuose skaiciau kad daugiau buna. nes sitame dingus elektrai atsijungia ir automatiskai nebeisijungia, o grynai granuliniai esu skaicius kad atsiradus elektai atsistato pries tai buvusiu rezimu. O ir uzprogramavimas savaitei buna granuliniuose, o sitame nera. Tai vat ir klausimas ar geriau ziuret daugiau automatikos ar su daugiau automatikos bus daugiau bedu...
dar klausimas iskilo dingus elektrai granulinis kaip suprantu nebeveiks , o jeigu bus kombinuotas tai malkom turbut bus galima sildyti?
Atsiprasau jei uzdaviau kokiu kvailu klausimu, bet dar tik pradedantieji dometis tad tikrai daug klaustuku dar
isirenginejam senos statybos namuka, galvojam pirkti granulini katila. Bet esam pasimete tokiom pasirinkimu gausybej. apsildomo ploto bus apie 80, plius hidroforas tai turbut reikia ziureti 100kv. koki granulini katila patartumet?

Gal kas naudoja kartais kombinuota? ka manot apie kombinuota?
Domejomes stauber duo 16, nes nebloga akcija yra. Gal kas toki turit? nes gal ir gerai butu turet kombinuota kad kai nori pasildai malkom. Bet kiek domejausi tai jame automatikos mazai, granuliniuose skaiciau kad daugiau buna. nes sitame dingus elektrai atsijungia ir automatiskai nebeisijungia, o grynai granuliniai esu skaicius kad atsiradus elektai atsistato pries tai buvusiu rezimu. O ir uzprogramavimas savaitei buna granuliniuose, o sitame nera. Tai vat ir klausimas ar geriau ziuret daugiau automatikos ar su daugiau automatikos bus daugiau bedu...
dar klausimas iskilo dingus elektrai granulinis kaip suprantu nebeveiks , o jeigu bus kombinuotas tai malkom turbut bus galima sildyti?
Atsiprasau jei uzdaviau kokiu kvailu klausimu, bet dar tik pradedantieji dometis tad tikrai daug klaustuku dar