Įkraunama...
Įkraunama...

Erkinis meningoencefalitas

Man irgi pries pora savaicui ikando erke, vakar nuejau i endemika daviau krauja, laukiu atsakymu ir labai bijau, nes esu 8 sav. nescia. Tikiuosi viskas bus gerai. Kuka o kaip tau? jau zinai tyrimo rezultatus ?
Atsakyti
pazystu vaikinuka(pora metu jaunesnis uz mane).kai jo motina laukėsi,jai ikando encefalitinė erkė.Vaikas gimė su lengva psichine negalia.Sako kad kalta erkė.Vaikinas is labai turtingos seimos,bet jokie brangiausi gydymai rezultatu nedave.Nors jo psicika siek tiek atsilieka,su juo labai malonu pasikalbėti,visada uzkrecia savo gera nuotaika.Zinau,tai nepaguoda,tad linkiu kad jusu maziuliams ta erkė nebutu pakenkusi.
Atsakyti
QUOTE(Kuka @ 2006 08 02, 13:44)
Man 37 savaites pries pora dienu ikando erke, kuria istyreme Endemik centre - rado laimo liga .  cry.gif Ka daryti? Ryt einu konsultuotis pas gydytoja.

Aš bėgčiau gimdyt.
Nors, pažįstu moterį, kuri persirgo Laimo liga būdama nėščia ir vaikas gimė sveikas, tik jos sveikatėlė nekokia - 40 kg svoris.
Atsakyti
Keliu temą į viršų, nors klausimas ir ne visiškai į temą.

Kad apsisaugoti nuo tų baisingų erkių, ar galima nėštukėms purkštis apsauginiais kremais, ypač pirmame trimestre? Į mišką nežadu eiti, bet būna, kad erkės ir soduose ar žolėje slepiasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Urrte @ 2008 06 22, 17:39)
Keliu temą į viršų, nors klausimas ir ne visiškai į temą.

Kad apsisaugoti nuo tų baisingų erkių, ar galima nėštukėms purkštis apsauginiais kremais, ypač pirmame trimestre? Į mišką nežadu eiti, bet būna, kad erkės ir soduose ar žolėje slepiasi  unsure.gif

Ar galima apsauginiais purskalais naudotis, nezinau, bet net jie 100% neapsaugo rolleyes.gif Be to, geriau besilaukiant vengt bet kokios chemijos rolleyes.gif Geriausia priemone - vos sugrizus is vietu, kur galejo buti erkiu, apziureti visa kuna. Greiciausiai dar bus neisisiurbusios, o jeigu ir isisurbusios, tai neilgai, pavojus uzsikresti labai mazas. Sakoma, kad erke turi para buti isisiurbusi, kad uzkrestu. Traukiant svarbu nesuspausti pilvuko. Man irgi pries pora savaiciu buvo isisurbusi erke, ir pasigavau nuosavam sode doh.gif Po savaites isisiurbe ir vaikui doh.gif Gerai, kad ta pati vakara pastebejau ir tuoj istraukiau. Nemanau, kad uzsikreciau, nes kol kas jokiu pozymiu nepastebejau. Uztat dabar kasdien, grizusi is lauko, paranojiskai apziuriu, ar ant koju ner erkiu. Laimei, encefalito musu rajone nerasta, bet kaimyne pries savaite pasigavo Laimo liga unsure.gif
Atsakyti
As irgi sekmadieni po pasivaiksciojimo miske parsinesiau erkiu verysad.gif, nors buvau su ilgomis kelnemis ir t.t. Susinervavau baisiausiai, bet prakabojus kelias valandas internete ir perskaicius viska ka galejau visomis man prieinamomis kalbomis mazumele apsiraminau ax.gif

Ten, kur vaiksciojome, nerasta encifalitu uzsikretusiu erkiu, o kad Laimo liga pasigautum, tai erke turi apie para prisisiurbusi prabuti. Toli grazu ne visos erkes turi Laimo liga ir net jei turi, tai dar nereiksia, kad butinai uzsikresi. Ir Laimo liga antibiotikais isgydoma, vaikeliui nepakenkiant. Bet kuriuo atveju, dabar reikia stebeti, ar ikandimo vietos neberia ir nesusidaro taip vadinama "buliaus akis" aplinkui beigi jei per 2-3 savaites pakiltu temperatura, tai galetu buti vienas is ligos pozymiu.

Zodziu, reikia dabar 3 savaites uzsiimti stebejimais ir tiketis, kad viskas bus gerai. Ko ir jums visoms linkiu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
gal kuri mamyte ar nestuke.gif apsvies kaip elgtis erkei isisiurbus
zinau kad geriausia traukti pincvetu pries laikrodzio rodykle
o kuom dezinfekuot?
ir tada vaziuoti i paprasta ligonine ar i endemika g.gif
Atsakyti
Pernai pavasarį skiepijausi nuo erkinio encefalito. Šį pavasarį turėčiau pakartotinai pasiskiepyti. Bet sužinojau, kad laukiuosi. Nežinau, ką daryt. Gal kas buvot susidūrę su tokia problema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 21 vasario 2009 - 17:18
Sveikos, gal kas dar persirgo erkiniu meningoencefalitu? butu labai idomu isgirsti kaip sveiko, kokios pasekmes liko.. verysad.gif
Atsakyti