QUOTE(*Sani* @ 2015 09 26, 20:00)
Kodel jus isklausyma butinai suprantat, kaip kazko blogo isklausyma, nejau negalima siaip pasisneketi apie ivairius dalykus, apie tai ,kas sirdy, apie svajones, ka idomaus per diena nuveikei ir t.t. nebutina juk kazuom skustis ar ant kazko varyti...
Rašiau apie
nuolatinius skundus, kai tik skundžiamasi, laukiama
pritarimo, o ne
patarimo, ir taip metai iš metų.
QUOTE(*Sani* @ 2015 09 26, 20:20)
1. Nesakau, kad is vis to demesio nesulaukiu, aisku, yra ir meile ir tas demesys,kitaip is vis kokia prasme butu gyventi kartu? bet jo labai mazai..
2. jam gal atrodo,kad jis mumis kitaip rupinasi, uzdirba, perka ka reikia namams, as galiu sau nusipirkti,ko man reikia, 3. bet as ne apie tai, ne daiktuose, piniguose ar dovanuose esme , o manes pajautime, isiklausyme, ziurejime i akis. 4. Pvz kai as pavargus, noreciau, kad jis prieitu ir pamasazuotu nugara, neprasomas, kad ryte kartais atnnestu arbatos i lova, kad apkabintu dazniau ir pasakytu, zinai ,tu siandien atrodai nuostabiai, mazos smulkmenos, bet is ju susideda gyvenimas, as galiu pasidaryti sau arbatos, galiu nueiti pas masaziste, bet norisi tu abipusiu santykiu, kasdienio svelnumo, graziu zodziu galu gale, ne tik buities ir pasimylejimo lovoje...
1. Surašykite, ko Jums trūksta raštu ir pateikite vyrui. Nauda bus dviguba: visų pirma, berašydama gal išsaiškinsite pati, ko Jums trūksta, antra, vyras viską ramiai perskaitys, ir nebereikės ilgai ir nuobodžiai santykių su juo aiškintis. Esu taip dariusi keletą kartų, po to dažniausiai net vyrui savo sąrašo nebeduodavai, nebebuvo reikalo
Gal ir Jums padėtų?
2. Bet juk taip ir yra! Kam mėtyti pinigus visokiems prizams-siurprizams, kurie gavėjui gali jokio džiaugsmo neatnešti? O jei kažko labai norisi, kodėl pačiai nenusipirkti, jei piniginė leidžia?
3. Man atrodo, per daug romanų prisiskaitėte
4. O kas trukdo pačiai pasisakyti, kad norite masažo? Negi vyras aiškiaregys ir turi žiūrėti Jums į akis, kad suprastų, jog norite būtent masažo, o ne kavos? O dėl arbatos, tai vėl gi, tokia romantinė klišė... Ar kada bandėt gerti arbatą lovoje? Man tai asuocijuojasi su ligomis ir yra baisiai nepatogu.
QUOTE(*Sani* @ 2015 09 26, 20:56)
1. Taip skirtingai. Nu va, o mes, matai, nesugebam vis dar prisitaikyt su tais kitos puses reikalavimais, as va ir noreciau, kad butu tas supratimas 2. O meiles prisipazinimai, bet kokia forma, dar niekam nepakenke,kad ir po 50 m Santuokos, nejau nebutu smagu isgirsti?
3. vat ir as noreciau, kad man sugebetu padeti kartais, ar bent noretu suprasti mano problemas...uztektu supratimo, kad man tuo metu sunku, problemas dazniausiai issiprendziu pati..
4. sutinku, bet supratimas, kad kito nepakeisi ir priemimas jo tokio, nepanaikina tos tustumos, kurios niekas neuzpildo....
5. Mano situacijoje butu taip, jei grisciau slapia:"o tai ko taxi neissikvietei..."
6. Bet esmej, ne tik mano su vyru santykiai, kaip ir sakiau as beveik nepazystu, tokiu vyru, kurie butu is tikro demesingi, vyriski, svelnus ir istikimi savo zmonoms, pas visus kazko is to truksta. 7. Kaip Aspirinas bando cia pasakyt, kad vyrui nedera rodyti emociju, bet reikia veikti. Manau, dauguma vyru su tokiom nuostatom. O kartais taip norisi ta pamatyt pas vyrus, ta jautruma ir kartais nubraukiama asara ir supratima moters nubraukiamos asaros Ir nebutinai daryme kazko aktyvaus yra esme ir meiles israiska, bet paprasciausiame buvime salia ir pajautime kito zmogaus,kad ta sketi atnestu, kai lyja, kaip Asaka rase.... Atrodo, kad tik seksas - vyru svelnumoir meiles israiska...
1. Idealiu atveju supratimas turėtų būti abipusis, ir prieš ko nors reikalaujant iš kito, vertėtų pagalvoti, ar pats/pati gerai supranti ir pažįsti žmogų, iš kurio reikalauji.
2. Taip, jei tai būtų daroma grakščiai ir išradingai, ne, jei tai būtų banalus "aš tave myliu".
3. O kodėl turėtų padėti, jei išsisprendžiate pati?
4. Susiraskite kokį širdžiai mielą užsiėmimą.
5. Turbūt, ne tuomet, kai iki parduotuvės 200 metrų pesčiųjų taku?
6. Koks Jums skirtumas, kokie yra tie kiti vyrai, Jums su jais gyventi nereikia.
7. Mano galva, emocijos nedera tiek vyrams, tiek moterims. Jei blogai, emocijomis situacijos nepataisysi, nebent išsiverkus palengvėja. Bet kuo čia dėti aplinkiniai žmonės?
QUOTE(*Sani* @ 2015 09 27, 13:03)
1. Visada galvojau, kad mano, kazkaip jaunysteje labai nesureiksminau to, ir jo daugiau buvo ir to demesio, ir svelnumo, ir graziu zodziu, dabar jis ta svelnuma, demesi rodo vaikams, bet kodel man nesugeba rodyt nesuprantu, t.y rodo kazkiek, bet jau taip minimaliai, kad kazin ar minimaliau imanoma norint vis dar islaikyti mane salia ir kartais pasimyleti.... 2. gal atsibodau, gal pavargo, nezinau...bet visgi daug metu jau kartu ir vaikai, nejau man dabar kazkokio kito ieskotis, net nezinociau kaip

ir kur garantija, kad kitas bus geresnis man? gal as pati tokia, tik tokio elgesio verta, gal kazka darau ne taip, o gal pas ji kokios problemos, bet jis ne is kalbiuju ir sunkiai ka papasakos....

ir kai tik bandau apie tai pasisneketi, jis priima viska kaip kaltinimus , tai sako kita geresni susirask, arba as viska issigalvoju, jis mane myli ir viskas gerai, net neisiklauso , ka sakau arba as sneket nemoku....dabar paskutini karta apsipykom, po kiek laiko sakau noriu apie tai pasikalbet,( nes nu man svarbu viska issiaiskint, nepalikt nuoskaudu ir ,kad ateity nereiktu del to pacio pyktis) o jis, o as nenoriu ,ir ka daryt, paverkiau viena ir gyvenu toliau, bet visa tai kaupiasi....
Papildyta:
3. o trukumu neturi?

nepykit ,kad taip klausiu, bet idomu kokie tie kiti vyrai, kurie tokie geri, nejau tikrai buna tokiu be trukumu?
1. Gal todėl, kad jie dar vaikai, o Jūs, jei su vyru kartu išgyvenote 20 metų, jau ne mergaitė. Gal todėl vyras ir elgiasi su Jumis kaip su suaugusia?
2. Na, matote, pati vyro nesuprantate, o reikalaujate, kad jis suprastų Jus.
3. Taigi ne viena rašė, kad jų vyrai turi trūkumų, bet tai joms neatrodo reikšminga.
QUOTE(Monteverte @ 2015 09 27, 15:09)
Jei norisi, kad kažkas santykiuose išliktų ir po daug metų, tai niekada negalima nustoti to daryti. O jei kada netyčia kažką nustoje daryti "kaip jaunystėje", tai tuoj pat prisiminus reikia tai atnaujinti. Kito kelio aš nežinau.
Bet kaip nuobodu tai taip būtų gyventi!!! Galų gale viskas pavirstų į tokią pačią rutiną, ir laigyti po pievas palaidais plaukais bei mylėtis po tiltu taptų tokia pati nobuodybė, kaip namų tvarkymas. Mūsų draugų šeima pirma kartą pasibučiavo po žydinčiais kaštonais, o po to daugybę metų pavasariais eidavo ten bučiuotis "kad meilė nepraeitų". Po kokių 20 metų paklausiau, ar taip tebedaro. Atsakymas buvo, kad ne, seniai nusibodo. Gerai pagalvojus, gal būtų buvę geriau, kad tas pasibučiavimas būtų taip ir likęs gražiu prisiminimu, o ne nuobodybe, kurios nebesinori prisiminti? Beje, ta šeima ir be pasibučiavimų sėkmingai (bent iš pažiūros taip atrodo) gyvena jau 35 metus.