Jo, turisto mokestis tai tikra nesąmonė ir turistų apiplėšimas.
Neseniai skaičiau, kad Termini stotyje suėmė du vagis, kurie iš žioplų turistų vogdavo lagaminus.Bet kiek tokių vagių dar vaikšto laisvai?
QUOTE(zuzla @ 2016 05 24, 08:56)
grįžom ir mes

kažkas rašė, kad gražu ten..

istorija - taip, didinga - taip, stovės dar tūkstantmečius - tikriausiai taip, bet gražu - ne, tokio šiukšlino miesto nesu mačius, gal Kairas, bet jis apskirtai savo kontrastingumu atima žadą. man visą laiką kilo klausimas, tiek pinigėlių turistai palieka Romoje, kodėl negalima susitvarkyti..? nes šiukšlina ne turistai, o patys italai, jiems tvarkos nereikia, paspiria šiukšlę toliau ir gerai.
Visiškai pritariu zuzlos nuomonei, valio, kad atsirado žmogus, kuris parašė labai obektyvią nuomonę apie Romą.
Roma išties yra labai šiukšlinas miestas ir išties jį pagrinde šiukšlina ne turistai, o patys romiečiai.Romiečiai jau taip įpratę gyventi šiukšlynuose, kad šiuklės jiems tapo norma

jiems normalu gyventi tarp šiukšlynų
Pažiūrėkite 1970, taigi 40 metų senumo itališkus filmus filmuotus Romoje, Roma jau tada skenda šiukšlėse
Romos istorija yra didinga, pilna didingų istorinių monumentų...bet tik ne elementarios švaros ir tvarkos.

Romiečių mentalitetas yra toks: svarbu mano bute yra tvarka, viskas išblizginta kaip operacinėje, o už mano tvoros gali stovėti šiukšlių kalnai, ****** visa tai
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2016 05 24, 11:08)
tikrai keista
o kaip dėl apm.. pakampių, eini ir žiūri, kur koją statyt, kad neįlipti. didžiosiose gatvėse gal ne, bet aplink centrą, ar einant nuo lankytino objekto iki kito siaurose gatvelėse visko galima pamatyti..
situacija autobuse - važiavo keturių asmenų šeimyna, mergaitei iš rankų iškrito popieriukas, parodė tėčiui, jis numojo ranka.
turguje - atskrido šiukšlė, pardavėjas spyrė toliau nuo savęs.
Tibru matėm plaukusį šaldytyvą, spintelę, smulkmės net neminiu.. apskrtai prie upės nesinori leistis, atbaido ir kvapas, ir paupio gyventojai...
Atvažiuokit į periferines miesto zonas, dar ne tokius šiukšlynus ir degradiciją pamatysit