QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2015 10 05, 02:07)
1. Man paminejus maista, jus pirma parasete, kad ko gero tas maistas buvo blogas. Kodel pirma blogos mintys kilo apie 'saviskius', o ne atvykelius. Kurie galbut tikejosi ant zariju kepto kepsnio, o to negave sukele riauses
Per daug tolerancijos atvykeliu atzvilgiu. Tad nenuostabu, kad 'karo pabegeliai' atvyksta tokiais kiekiais, tikedamiesi, kad bus 'nesiojami' ant ranku
2. Bet 'pabegeliu' tikslas ko gero yra tik socialines paslaugos, kurias jie gali gauti.
1. Nei viena ten nebuvom, ir tikros konflikto priežasties nežinom. Jūs, pamačiusi vaizdelius, nusprendėte, kad pabėgėliai taip elgiasi, kad yra barbarai laukiniai, aš oponavau, kad konflikto priežastimi gali būti nepriimtinas/sugedęs maistas. Tikimybė, kad aš, arba kad Jūs esate teisi, yra 50:50.
PS. Net ir labai alkana būdama, ar valgytumėte žalias žiurkes arba keptus vikšrus? Turbūt kad ne, tai negi manote, kad alkanas musulmonas turėtų valgyti kiaulieną, kuri jam ne mažiau šlykšti, nei Jūms vikšriena?
2. Niekas ir nesiginčija, kad dalis vadinamų pabėgėlių yra tiesiog ekonominiai migraintai.
QUOTE(Pilango @ 2015 10 04, 12:39)
O aka pabėgėliai yra laikomi uždaryti? Kol ateis eilė būti patikrintam, to "pabėgėlio" jau nė kvapo neliks. Jis jau pateko į šalį. Jei būtų legaliai kreipęsis į pvz. Vokietijos (ar bet kurios kitos Šengeno šalies) ambasadą Afganistane (ar kitoje šalyje iš kurios jis kilęs) dėl Šengeno vizos išdavimo, tikėtina nebūtų jos gavęs. Tad atsidūręs Vokietijoje tikrai nelauks, kol bus deportuotas.
Ir kur tas pabėgėlis "išgaruos"? Nesiregistruos, vadinasi negaus pašalpų, darbo ir t.t. Tuomet kokia prasmė iš viso būtų į Vokietiją važiuoti?
QUOTE(suvaikejusi @ 2015 10 04, 09:59)
Niekas nemano, kad lietuviai turi teise rinktis, tiksliau reikalauti kitas valstybes, kad juos priimtu. Jeigu kas brovesi nelegaliai ir pazeisdami istatymus - tegul deportuoja, tai butui teisinga ir suprantama. Jeigu isileidzia, idarbina - toks tu saliu sprendimas. Jeigu uzsidarytu sienas ir neisileistu - ju teise rinktis, kaip savo salyje elgtis. Tas pats ir su dabartiniais imigrantais is musulmonisku krastu. Kodel jus manote, kad jie turi teise prievarta brautis i tas salis, kurios ju nenori? Kodel jie turi teise su akmenimis saujose reikalauti buti priimti? Kodel valstybes negali pacios nuspresti, ka isileisti, o ko - ne?
Nenori priimti, kiek girdėjau, tik Vengrija, Lenkija, Slovakija ir Čekija. O ar bent vienas pabėgėlis į tas šalis veržiasi? Veržiasi į Vokietiją, kuri pabėgėlius priima. Taigi, kokios Jūsų problemos, kad Vokietija sienų pabėgėliams neuždaro? Atvirkščiai, reikėtų džiaugtis, mažiau likusioms šalims dalintis reikės.
QUOTE(Smokas2 @ 2015 10 04, 23:38)
Kiek supratau ir komunistine ir fasistine santvarkos tamstai idealas yra?
Ieškote bendraminčių? Tuomet ruputį pasiklydot, ieškokit SM forumo skyrelyje "Poilsis, pomėgiai ir šventės"
QUOTE(Smokas2 @ 2015 10 04, 23:27)
Kiek prisimenu ir Leninas, ir Hitleris irgi nuo to pradejo - nusprende, kad zmones per daug teisiu turi. Gal priminsite kuo tai baigesi?
A nia, taip ėmė ir paskelbė, didžiuliam minios džiaugsmui ir visuotiniam pritarimui? Tai kad buvo atvirkščiai, vienas atėjo į valdžią su "tautų apsisprendimo teisės", "žemės valstiečiams" ir pan. lozungais, o kitas - su arijų rasės išskirtinumo idėja.
Vokiečiai, panašu, nuo nacionalsocializmo išsigydė, o lietuviai, deja, ne.
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 04, 11:26)
Tai jus dabar visus blondinus fasistais is prigimties laikote? Grieziate danti ir pavydit tamsi budama ar kaip? Tai kaip merkel palaikote? Gi gryna arije.
Ne, gerbiamoji, čia buvo atsakymas į Jūsų klausimą, ar aš skiriu europiečius nuo neeuropiečių:
|
|
v
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 03, 17:34)
O jūs bent skiriate europiečius nuo ne europiečių? Sunkiai, ne?

Blogai, kai net europiečiai šitaip persimaišo, kai vaikai po to nei vienos šalies kalbos padoriai nemoka, visas su klaidomis.
Jei ankstesnio mano parašymo nesupratote, pabandysiu parašyti aiškiau: ne, neskirstau žmonių rasę, plaukų spalvą ar gimimo vietą, ir man baisu tų, kurie mano, jog kažkoks "babajus" Abdulas iš Džalalabado turi mažiau teisių negu Petras iš Prienų.