Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai Namai, 15 tema

kažkas tokio panašiai. o kanalizacija geriausia septikas galvoju, nes bakterijos kiek skaičiau ne tokios jautrios. Sakau gal ir klaidingai galvojam, gal kažkas kitą gali pasiūlyti geresnio smile.gif nes pas mus tokios kaip katilines nebus.
Atsakyti
QUOTE(ewwe @ 2016 03 14, 13:25)
Sveiki,
gal kas patartų ar turėtų kokių minčių:
planuojame statytį sode vasarnamį rąstinį - tačiau norėtųsi jame leisti laiką ir žiemos savaitgaliais. Ką tokiu atveju daryt su šildymu - tiksliau su vandentiekiu ir kanalizacija esant minusinei temperatūrai, kai neplanuoji nuolat gyventi? Radau internete variantą apie šilumos sistemą oras-oras..tik dar nesidomėjau pliusais, minusais ir ar išvis tinka mūsų atvejui toks dalykas. Gal kas pasidalintų patirtimi?  4u.gif

Statyti pečių šildymui + elektrini radiatorių vonioj ir virtuvėj, kad palaikyti žiemą +5 laipsnius
Atsakyti
Sveikuciai,

Seniai cia jau buvau uzejusi, apleidau sia tema visai smile.gif Su musu rstinuku viskas gerai, sienos per 4 metus pasedo labai mazai, per 3 metrus aukscio apie 0,5 cm, tai kaip rastininkas sake taip ir buvo, rastai dziovinti ir sedimo beveik nebuvo. Nekeisciau rastinuko i murini nama tikrai smile.gif Ziuriu buvo postu apie tai kad giria rastinius namus tie kas juose negyvena, man tai juokinga kazkaip pasirode. Daug zmoniu zinau kas gyvena rastiniuose namuose ir ne vienas nesigaili ir gyvena ne po 1-2 metus. Nesuprantu kodel zmogus, kuris nemegsta medzio eina i tema kur visi ji myli smile.gif Betkokiu atveju ekologiskesnio namo uz rastini, kogero nera. Po keliu metu tai jau galiu pasakyti, nes vaikams su astma matosi zymus pagerejimas, dukrai su sunkia astmos forma persikelus gyventi i rastini nama astma visiskai dingo (gyd. sako kad yra visiska remisija, ale astma negali dingti visiskai), o sunui is vidutines formos perejo i lengva ir beveik visai jos nesijaucia. Na sakykim sutapimas, bet anksciau jokie vaisti nepagelbejo, o dabar be vaistu gerai ir net dviems vaikams.

Vidaus sienos metams einant tamseja buvo impregnuotos gerai ir dengtos vandens pagrindo suomisku laku kur ale neleidzia spalvai keistis, bet, is sviesios medzios spalvos darosi geltonos, sakem po metu kokiu reiks bandyt balint. Gal kas zinot, ar balinant reikes man nusveist virsutini sluoksni, ar galima dazyt ant virsaus? Norisi kad medzio faktura matytusi, nenoriu pilno dengimo. Man labai grazi sienu spalva pas Profa!!! Gal Profas gali dar karta parasyti kokiais tiksliai dazais daze vidaus sienas? Zinau kad jau buvo rasyta, bet kazkaip neuztaikau ant tos info, skaitau skaitau ir nerandu ax.gif
Namas musu nepriduotas ir pasirodo niekas nebeleidzia priduot kol jis neapsiltintas. Namas tikrai siltas, istisai temperatura kambary apie 25 laipsnius pas mus ir nedaug kurenant, nesamone butu siltinti. Bet ka daryt su pridavimu dabar mastom. Vyras sako, galim apsisiltint ir tada beveik visai nereiks kurent, bet kam siltint, nematau prasmes. Tai galvojam ka daryt su pridavimu. Oj musu valdininkai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2016 03 16, 12:48)
Sveikuciai,

Seniai cia jau buvau uzejusi, apleidau sia tema visai smile.gif Su musu rstinuku viskas gerai, sienos per 4 metus pasedo labai mazai, per 3 metrus aukscio apie 0,5 cm, tai kaip rastininkas sake taip ir buvo, rastai dziovinti ir sedimo beveik nebuvo. Nekeisciau rastinuko i murini nama tikrai smile.gif Ziuriu buvo postu apie tai kad giria rastinius namus tie kas juose negyvena, man tai juokinga kazkaip pasirode. Daug zmoniu zinau kas gyvena rastiniuose namuose ir ne vienas nesigaili ir gyvena ne po 1-2 metus. Nesuprantu kodel zmogus, kuris nemegsta medzio eina i tema kur visi ji myli smile.gif Betkokiu atveju ekologiskesnio namo uz rastini, kogero nera. Po keliu metu tai jau galiu pasakyti, nes vaikams su astma matosi zymus pagerejimas, dukrai su sunkia astmos forma persikelus gyventi i rastini nama astma visiskai dingo (gyd. sako kad yra visiska remisija, ale astma negali dingti visiskai), o sunui is vidutines formos perejo i lengva ir beveik visai jos nesijaucia. Na sakykim sutapimas, bet anksciau jokie vaisti nepagelbejo, o dabar be vaistu gerai ir net dviems vaikams.

Vidaus sienos metams einant tamseja buvo impregnuotos gerai ir dengtos vandens pagrindo suomisku laku kur ale neleidzia spalvai keistis, bet, is sviesios medzios spalvos darosi geltonos, sakem po metu kokiu reiks bandyt balint. Gal kas zinot, ar balinant reikes man nusveist virsutini sluoksni, ar galima dazyt ant virsaus? Norisi kad medzio faktura matytusi, nenoriu pilno dengimo. Man labai grazi sienu spalva pas Profa!!! Gal Profas gali dar karta parasyti kokiais tiksliai dazais daze vidaus sienas? Zinau kad jau buvo rasyta, bet kazkaip neuztaikau ant tos info, skaitau skaitau ir nerandu  ax.gif
Namas musu nepriduotas ir pasirodo niekas nebeleidzia priduot kol jis neapsiltintas. Namas tikrai siltas, istisai temperatura kambary  apie 25 laipsnius pas mus ir nedaug kurenant, nesamone butu siltinti. Bet ka daryt su pridavimu dabar mastom. Vyras sako, galim apsisiltint ir tada beveik visai nereiks kurent, bet kam siltint, nematau prasmes. Tai galvojam ka daryt su pridavimu. Oj musu valdininkai  doh.gif
pas mus situacija,kad musu namas turi numeri.nes tai seno namo numeris.taj sakau vyruj kam aplamaj ji ateiti pridavynet,jej ant seno tave uzregistravo namo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistrencija @ 2016 03 16, 13:41)
pas mus situacija,kad musu namas turi numeri.nes tai seno namo numeris.taj sakau vyruj kam aplamaj ji ateiti pridavynet,jej ant seno tave uzregistravo namo biggrin.gif

Na pas jus isvis neblogai gaunasi, forminat kaip seno namo rekonstrukcija ir nereiks priduot tada logiskai mastant smile.gif
Atsakyti
Pradėjot šnekėt apie pridavimus, o pastačius namuką reik kažkur jį įrašyt ar ką padaryt? Žinau administratorė gal nekaip pažiūrės į mano klausimą, bet kitose temose daug skaityt kol prie atsakymo prieisiu.
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2016 03 16, 12:48)

Gal Profas gali dar karta parasyti kokiais tiksliai dazais daze vidaus sienas? Zinau kad jau buvo rasyta, bet kazkaip neuztaikau ant tos info, skaitau skaitau ir nerandu  ax.gif

Sveiki,
Jusu vietoj nieko nesveisciau ....nu nebent truputi pasiausciau ir dengciau tuo paciu laku (kur anksciau denget) tik i ji ideciau balto pigmento. Tiesiog pirkdami laka pasakykite kad i ji imaisytu balto pigmento biski daugiau.....
nes namie ta baltuma galima reguliuoti skiedziant laka su vandeniu.
Pas mane pradziai dazyta su praskiesta balta dazyve ir ant virsaus dengiau su laku.....jis irgi ciut balksvas buvo.
Rastai per pora metu pagelto tai dabar toks alia sviesus persikas atrodo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2016 03 16, 16:14)
Sveiki,
Jusu vietoj nieko nesveisciau ....nu nebent truputi pasiausciau ir dengciau tuo paciu laku (kur anksciau denget) tik i ji ideciau balto pigmento. Tiesiog pirkdami laka pasakykite kad i ji imaisytu balto pigmento biski daugiau.....
nes namie ta  baltuma galima reguliuoti skiedziant laka su vandeniu.
Pas mane pradziai dazyta  su praskiesta balta dazyve ir ant virsaus dengiau su laku.....jis irgi ciut balksvas buvo.
Rastai per pora metu pagelto tai dabar toks alia sviesus persikas atrodo. smile.gif

Aciu uz atsakyma, net nepagalvojau kad i laka galima pigmento idet thumbup.gif gerai kai yra kas pataria ax.gif Nes buvo durys uzsakytos tokios pat spalvos kaip sienos, uztai dabar gerai matosi kiek patamsejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgits @ 2016 03 16, 15:23)
Pradėjot šnekėt apie pridavimus, o pastačius namuką reik kažkur jį įrašyt ar ką padaryt? Žinau administratorė gal nekaip pažiūrės į mano klausimą, bet kitose temose daug skaityt kol prie atsakymo prieisiu.

Pasistacius nama reikia ji iformint, iregistruot ir priduot uzbaigta statyba.Ta prasme statybu metu suzinot turit ka ir kur ir kaip daryt, cia nereikia is anksto kazka aiskintis, viskas vyks proceso eigoje, nebent jei statotes nama patys ir be konsultaciju, nors manau taip nelabai buna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2016 03 16, 14:34)
Na pas jus isvis neblogai gaunasi, forminat kaip seno namo rekonstrukcija ir nereiks priduot tada logiskai mastant  smile.gif

Kazi ar tajp bus galima?nes senas namas sudeges.jis jau panaikintas.bet registru centre yra.taj tam paciam sklype nauja pastateme smile.gif
Atsakyti
O aplamai toki nesiltinta rastinuka galima prisiduot,ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Aistrencija @ 2016 03 16, 18:40)
Kazi ar tajp bus galima?nes senas namas sudeges.jis jau panaikintas.bet registru centre yra.taj tam paciam sklype nauja pastateme smile.gif

Pas mus buvo panasi situacija......registru centre uzregistruota sodyba su namu......mes pasistateme salia nauja. Tai kai susiruosem pridavineti mums paaiskino kad vienas namas jau yra, kitas - gali buti ukiniu pastatu. Kadangi statemes sau o ne pardavimui tai nusprendeme kad mums tiks ir ukinis smile.gif.
Ju pridavineti visai nereikia o tik inventorizacijos biuras padare "ukinio pastato" schemute ir mes ja uzdeklaravome registru centre. Kainavo - 50 LITU biggrin.gif
Veiksmas - kaimas.....mieste gal taip nepraeitu.
Tai dabar gyvename naujame "ukiniame pastate" kuriame yra geoterminis, grindynis sildymas ir visi ponu ismislai biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti