Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai Namai, 15 tema

QUOTE(Velniukė @ 2015 11 24, 15:13)
O kas tai yra per Topo nuotrauka blush2.gif  Sory už kvailą klausimą  blush2.gif

Paskaityk CIA
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2015 11 24, 14:25)

Ačiū thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Velniukė @ 2015 11 24, 11:34)
Labukas ,
biški ne į temą ,bet kaip matau Jūsų temoje intensyviai vyksta statybos. Tai gal nebus sunku atsakyti į kelis klausimus.
Įsigijome žemės sklypą ,planuojame jame statybas. Apie tai,kad iki 80kv m nereik leidimo žinom.
Bet aš visgi norėčiau kokių 100/120kv.m. Vyras motyvuoja,kad visi leidimai tai dideli pinigai .Norėtus sužinot kiek ir kas kainuoja
Po daug diskusijų su vyru sustojom ties rastiniu namu. Jau kurį laiką pradėjau skaitinėt Jūsų temą.
Gal galite pasidalint patirtimi kiek maždaug tie visi popierizmai kainuoja ir kuri jų dalis yra brangiausia.  Kas lemia statybų leidimo kaina? Suprantu,kad čia tema ne apie tai,bet ten kur apie tai kai paklausi parašo kaina nuo iki. Kažkaip išskaidyt matyt labai sunku .PVZ architektas 100 ,kažkoks ten lapelis 25 ir t.t .Man nereik kaži kokios informacijos. Bet gal kas pasidalinsite patirtimi ,konkrečiai savo pavyzdžiu. Galima ir ne viešai,o asmenine žinute.Ačiū

Jei gyventi ruošiatės ne dviese, tikrai neribokit savęs ir statykit tokį namą, kokio norit ir kokį galit pastatyt. Statyti <=80kv.m. vien dėl to, kad sutaupytumėt dokumentų sąskaita yra didžiulė klaida. Tuo labiau, norint pasistatyti kokybiškai projektą vis tiek reikės pasidaryti.

Kainas labai sunku tiksliai pasakyti, nes yra didžiulis tarpas tarp NUO ir IKI ribų. Pats paprasčiausias plikas architektūrinis projektas, kurio užtektų statybos leidimui gauti gali kainuoti nuo kokių 400eur. Realiau, kad projektui paliksit 600-1200eur. O jei su sąžiningai paruošta konstrukcine dalimi, tai gali didėt išlaidos. Bet nepamirškit, kad tikrai geras projektas taupo pinigus statybų eigoje. Aš prieš ~3 metus už kartotinį projektą su svarbiausių mazgų šiokiom tokiom konstrukcinėm dalim sumokėjau 2500lt.

Pats projekto derinimas bent ja prieš porą metų kainavo nuo 1500lt iki 2500lt. Pas architektus, dirbančius toliau nuo didmiesčių kaip taisyklė pigiau smile.gif O derinti gali nebūtinai tas, kuris darė projektą ir net neprivalo šalia jūsų gyventi, nes viskas dabar daroma internetu. Jeigu turit laiko, kantrybės ir šiek tiek žinių, galima bandyti derintis patiems.

Taigi mano atveju su topo nuotrauka ir visais mokesčiais gavosi 2500+1500+250+500=4750lt už tai, kad galėčiau pradėt statyt savo namą. Jūsų gali ir dvigubai į abi puses skirtis išlaidos smile.gif Ar čia daug ar mažai jau patiems spręst.
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2015 11 24, 12:30)
Nors ne man postas bet pakomentuosiu smile.gif
Ziurineju daznai geo tema ir tiesa sakant nieko ten nesuprantu smile.gif
Toks jausmas kad jie ten  pradziai isardo savo S siurblius o veliau kartu bando juos surinkti smile.gif
Mums imone pastate, parode ijungimo/isjungimo knopke ir vsio smile.gif.... Sake jei kas ....skambinkite.
As manau kad mums, vartotojams turi rupeti tik el skaitiklio parodymai ir silti namai  o  ne siurblio sandara  ir t t

na yra keli žmonių tipai. Aš iš tų, kuriem įdomu, ne tik ką daro prietaisas, organizacija, procedūra ar bet koks reiškinys su kuo susiduriu gyvenime, bet ir kodėl, kaip ir kam tai daroma. Nesakau, kad įmanoma viska aprėpti ir žinoti gyvenime, bet vyrai, kurie apskirtai labiau nei moterys prie technikos linkę ir namus pasistato, tai šilumo siurblio veikimo ir valdymo principai tikrai turi būti aiškūs. O šilumos siurblys būtent ta vieta, kur verta pasigilinti idant išgauti optimalesnį veikimą šaltame rąstiniame name, kuriame šiluma ilgai neužsilaiko, o sutaupyti elektros tai norisi. O montavimo įmonė pardavė, nustatė default parametrus ir viso gero, daugiau jūs jiems neįdomūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bingo: 25 lapkričio 2015 - 14:50
QUOTE(Velniukė @ 2015 11 24, 14:26)
Jai teisingai Jūs supratau tai pats leidimas ne ką ten kainuoja.Brangiausia dalis yra architekto sudarytas projektas.
Ačiū

daug ten dedamuju. Iki leidimo statybai vienokia suma, po to prisideda dar kitos. Man visi popierizmai nuo nulio iki 100% pridavimo registrų centru, įskaitant ir kelis turto vertinimus bankui kainavo apie 14000 Lt. Nors absoliutinė išraiška suma tikrai nėra maža (beveik išeina virtuvės baldai su buitine technika!), bet visoje statybų samatoje tai visiškas mizeris.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 11 24, 18:55)
Jei gyventi ruošiatės ne dviese, tikrai neribokit savęs ir statykit tokį namą, kokio norit ir kokį galit pastatyt. Statyti <=80kv.m. vien dėl to, kad sutaupytumėt dokumentų sąskaita yra didžiulė klaida. Tuo labiau, norint pasistatyti kokybiškai projektą vis tiek reikės pasidaryti.

Kainas labai sunku tiksliai pasakyti, nes yra didžiulis tarpas tarp NUO ir IKI ribų. Pats paprasčiausias plikas architektūrinis projektas, kurio užtektų statybos leidimui gauti gali kainuoti nuo kokių 400eur. Realiau, kad projektui paliksit 600-1200eur. O jei su sąžiningai paruošta konstrukcine dalimi, tai gali didėt išlaidos. Bet nepamirškit, kad tikrai geras projektas taupo pinigus statybų eigoje. Aš prieš ~3 metus už kartotinį projektą su svarbiausių mazgų  šiokiom tokiom konstrukcinėm dalim sumokėjau 2500lt.

Pats projekto derinimas bent ja prieš porą metų kainavo nuo 1500lt iki 2500lt. Pas architektus, dirbančius toliau nuo didmiesčių kaip taisyklė pigiau smile.gif O derinti gali nebūtinai tas, kuris darė projektą ir net neprivalo šalia jūsų gyventi, nes viskas dabar daroma internetu. Jeigu turit laiko, kantrybės ir šiek tiek žinių, galima bandyti derintis patiems.

Taigi mano atveju su topo nuotrauka ir visais mokesčiais gavosi 2500+1500+250+500=4750lt už tai, kad galėčiau pradėt statyt savo namą. Jūsų gali ir dvigubai į abi puses skirtis išlaidos smile.gif Ar čia daug ar mažai jau patiems spręst.

Ačiū už atsakymą 4u.gif

QUOTE(Bingo @ 2015 11 25, 15:35)
daug ten dedamuju. Iki leidimo statybai vienokia suma, po to prisideda dar kitos. Man visi popierizmai nuo nulio iki 100% pridavimo registrų centru, įskaitant ir kelis turto vertinimus bankui kainavo apie 14000 Lt. Nors absoliutinė išraiška suma tikrai nėra maža (beveik išeina virtuvės baldai su buitine technika!), bet visoje statybų samatoje tai visiškas mizeris.

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
O dujinis šildymas rastinuke įmanomas variantas? Ar tai saugu? Kuo papildomai reikia įrenginėjant liginant su mūriniu namu?
Atsakyti
QUOTE(Kationok @ 2015 11 27, 16:27)
O dujinis šildymas rastinuke įmanomas variantas? Ar tai saugu? Kuo papildomai reikia įrenginėjant  liginant su mūriniu namu?

Rastinis namas niekaip neapriboja šildymo būdu. Svarbu kad katilinė atitiktų reikalavimus.
Atsakyti
Sveiki! Kas galetu papasakoti- kaip ir kiek laiko vyksta namo pridavimas, kiek kainuoja?
Ar butinai reikalingas tam architektas (turiu omeny ne projektu ruosima, bet butent tik pridavima) ? g.gif
Ir toks klausimas- kiek procentu baigtumo privalo buti priduotas namas, kad galetum jame deklaruoti savo gyvenama vieta? unsure.gif
Atsakyti
Sveiki,

Esu naujokė šiuose forumuose. Gal kas galės patarti ar pagelbėti.
Šią vasarą šiaip ne taip pasistatėme rąstinę pirtį. Žemės sklypą pirkome jau su pirties ir namo projektu. Pirtyje savo jėgomis darėme pakeitimus. Vargo buvo daug, klaidų irgi smile.gif
Dabar atėjo laikas namukui. Pamatus jau padėjome smile.gif Ir vėl norime padaryti pakeitimų. Tada čia jau kita situacija, be architekto pritarimo nedrąsu stumdyti laiptinę, sienas ir pan.
Gal kas gali parekomenduoti žmogų, galintį mums padėti.
Žinau, kad yra atskira tema architektams, bet rąstinukai renkasi čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(namukė @ 2015 12 01, 09:21)
Sveiki,

Esu naujokė šiuose forumuose. Gal kas galės patarti ar pagelbėti.
Šią vasarą šiaip ne taip pasistatėme rąstinę pirtį. Žemės sklypą  pirkome jau su pirties ir namo projektu. Pirtyje savo jėgomis darėme pakeitimus. Vargo buvo daug, klaidų irgi smile.gif
Dabar atėjo laikas namukui. Pamatus jau padėjome smile.gif Ir vėl norime padaryti pakeitimų. Tada čia jau kita situacija, be architekto pritarimo nedrąsu stumdyti laiptinę, sienas ir pan.
Gal kas gali parekomenduoti žmogų, galintį mums padėti.
Žinau, kad yra atskira tema  architektams, bet rąstinukai renkasi čia smile.gif

Mes pavyzdziui pas Archipa kreipemes, nera pigu, bet profesionalumu pasitikiu smile.gif Mes tiesa visa nama projektavome 4u.gif Galite gal kreiptis pagalbos ir kas rastinius namus stato, irgi manau pagelbetu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gidka @ 2015 11 30, 14:11)
Sveiki! Kas galetu papasakoti- kaip ir kiek laiko vyksta namo pridavimas, kiek kainuoja?
Ar butinai reikalingas tam architektas (turiu omeny ne projektu ruosima, bet butent tik pridavima) ? g.gif
Ir toks klausimas- kiek procentu baigtumo privalo buti priduotas namas, kad galetum jame deklaruoti savo gyvenama vieta? unsure.gif

Tarpiniai pridavimai (kol nėra 100%) yra paprasti ir nieko mandro nereikia. Kai aš tarpinį (~70% baigtumas) pridavinėjau pora metų atgal, tai reikėjo pažymos iš statybų inspekcijos apie statinio atitikimą projektui, pagal kurį išduotas leidimas, ir kadastrinių matavimų. O 100% pridavimas tai yra gerokai komplikuočiau. Aš nesukau galvos ir samdžiau, kas tuo užsiema, ypač kad realiai dar ir nebuvo tų 100%, o terminai jau spaudė. Kainavo daug, gal net per daug, kiek po to išsiaiškinau. Per pora mėn. padarė, bet aš jų nespaudžiau. Po to Registrų centre jau turimų dokumentų įforminimas irgi ilgai truko, nes prieš Kalėdas ir Euro įvedimą pataikiau.
Seniau tikrai nebaigtoje statyboje (kol nėra 100%) negalėjai deklaruoti gyvenamosios vietos, bet nesenai vienam forume skaičiau, kad dabar jau galima. Nesigilinau į detales, kaip tą padaryti. Gal turi būti tam tikros sąlygos, pvz. vienintelis šeimos būstas, gal dar kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bingo: 02 gruodžio 2015 - 11:30