QUOTE(Velniukė @ 2015 11 24, 11:34)
Labukas ,
biški ne į temą ,bet kaip matau Jūsų temoje intensyviai vyksta statybos. Tai gal nebus sunku atsakyti į kelis klausimus.
Įsigijome žemės sklypą ,planuojame jame statybas. Apie tai,kad iki 80kv m nereik leidimo žinom.
Bet aš visgi norėčiau kokių 100/120kv.m. Vyras motyvuoja,kad visi leidimai tai dideli pinigai .Norėtus sužinot kiek ir kas kainuoja
Po daug diskusijų su vyru sustojom ties rastiniu namu. Jau kurį laiką pradėjau skaitinėt Jūsų temą.
Gal galite pasidalint patirtimi kiek maždaug tie visi popierizmai kainuoja ir kuri jų dalis yra brangiausia. Kas lemia statybų leidimo kaina? Suprantu,kad čia tema ne apie tai,bet ten kur apie tai kai paklausi parašo kaina nuo iki. Kažkaip išskaidyt matyt labai sunku .PVZ architektas 100 ,kažkoks ten lapelis 25 ir t.t .Man nereik kaži kokios informacijos. Bet gal kas pasidalinsite patirtimi ,konkrečiai savo pavyzdžiu. Galima ir ne viešai,o asmenine žinute.Ačiū
Jei gyventi ruošiatės ne dviese, tikrai neribokit savęs ir statykit tokį namą, kokio norit ir kokį galit pastatyt. Statyti <=80kv.m. vien dėl to, kad sutaupytumėt dokumentų sąskaita yra didžiulė klaida. Tuo labiau, norint pasistatyti kokybiškai projektą vis tiek reikės pasidaryti.
Kainas labai sunku tiksliai pasakyti, nes yra didžiulis tarpas tarp NUO ir IKI ribų. Pats paprasčiausias plikas architektūrinis projektas, kurio užtektų statybos leidimui gauti gali kainuoti nuo kokių 400eur. Realiau, kad projektui paliksit 600-1200eur. O jei su sąžiningai paruošta konstrukcine dalimi, tai gali didėt išlaidos. Bet nepamirškit, kad tikrai geras projektas taupo pinigus statybų eigoje. Aš prieš ~3 metus už kartotinį projektą su svarbiausių mazgų šiokiom tokiom konstrukcinėm dalim sumokėjau 2500lt.
Pats projekto derinimas bent ja prieš porą metų kainavo nuo 1500lt iki 2500lt. Pas architektus, dirbančius toliau nuo didmiesčių kaip taisyklė pigiau

O derinti gali nebūtinai tas, kuris darė projektą ir net neprivalo šalia jūsų gyventi, nes viskas dabar daroma internetu. Jeigu turit laiko, kantrybės ir šiek tiek žinių, galima bandyti derintis patiems.
Taigi mano atveju su topo nuotrauka ir visais mokesčiais gavosi 2500+1500+250+500=4750lt už tai, kad galėčiau pradėt statyt savo namą. Jūsų gali ir dvigubai į abi puses skirtis išlaidos

Ar čia daug ar mažai jau patiems spręst.