Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(korida @ 2015 11 14, 12:13)
Praruges Grand turbut buvo smile.gif,kad taip suviduriavo...
2t briketu butu apie 7000-8000kWh energijos,net tavo namui visam sezonui turbut butu pereboras smile.gif , mastyk logiskai.

O ko pats buvai pavartojęs? Pirmas išvadinai visokiais žodžiais. Buvai dingęs gerą pusmetį, išlendi ir pirmas puoli. Kelias dienas tylėjau, bet vakar nesusilaikiau.
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2015 11 14, 10:35)
Kiek čia emocijų! Tikra supermama biggrin.gif

Man tai patinka tie, kurie giriasi savo siurblių ar panašių šildymo sistemų el. sanaudom "pamiršę" paminėt, kad dar korsnelę kuria 2-3 kartus per savaitę biggrin.gif Ta prasme... nu koks tikslas meluot kažkam?

Tai ir aš apie tą patį. Neslėpdamas viską pasakoju apie savo namą: kad viena siena įskilusi, kad garsas per angokraščius sklinda, kad siurblys siusioja, kiek jis energijos vartoja, kokių nesąmonių santechnikas pridarė ir t.t. Ir ne tik žodžiais pasakojo, o dalinuosi nuotraukomis, video. Bet kai kas mane išvadina visokiais žodžiais. O kai pareiškia, kad dar jo namas naudoja apie 1800 kWh, tai paima nervas. Negi sunku padaryti skaitliuko, Mano Lesto ar kažkokią panašią nuotrauką ar parodyti siurblio realiai suvartotą energiją. O dar pasirodo nutyli, kad malkas degina. Ir kas ten žino, kiek jų pridegina.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 11 14, 13:58)
Nieks cia taip nepatikes  biggrin.gif
Reikia foto, video - kada kurei krosnele (su kalendoriaus lapeliu, data), tik nera skaitiklio, kad daznuma suskaiciuotu briketu kurenimo  lotuliukas.gif

Nereikia taip smulkiai, bet juk galima nufotografuoti esminius skaičius. Tikrai ten nėra jokios privačios informacijos. Ar tikėti kaip jais? Kokią nori, tokią informaciją ir paskelbia.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 14, 14:20)
Korida. Nera priezasties tavim netiketi,bet.. Kad inestum skaidrumo ir nusluostytum visiem skeptikam nosis,ar galetum nufotkinti elektros parodymu knygute,kokie buvo parodymai pries metus ir dabar. 

Žinau, kad tu, biesai, tu esi megėjas nutylėti informaciją. Gal ir nemeluoji, bet visko nesakai. O dalis nutylėtos informacijos gali daug ką pakeisti. Pvz., tie tavo pasisakymai apie vėdinimo sistemą. Iš pradžių lyg ir bandei sakyti, kad kažkas tenai ne taip, bet vėliau greitai pakeitei nuomonę. Įtartinas reikalas. Aišku: nenori, nesidalini informacija, bet man patinka sąžiningi žmonės. Jei jau skelbti duomenis, tai kaip yra, o ne pagražinti. Žinau, kad per savo sąžiningumą daug kartų esu nukentėjęs, bet toks jau esu: nemoku ir nenoriu meluoti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 14, 20:34)
Nepatikesi,bet pas mane vis dar knygute ir del to nesiparinu visiskai.   

O tu zvenk,man tai ka..  4u.gif

rimtai? ir i pasta su ta knygute tipeni mokescius moket?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 14, 19:02)
Pirmiausiai, tai ką rodo sertifikatas, toli gražu neatitinka tikrovės, nes tai tik skaičiukai absoliučiai nevertinantys darbo kokybės.

O tai kaip siūlai skaičiuoti? Pvz., automobilių pramonė. ES nieko protingiau nėra sugalvojusi, kaip tą uždarą 20 minučių ciklą, kai realiai mašinų degalų sąnaudos testuojamos ant stendo. Nenuostabu, kad jos stipriai skiriasi nuo realių, bet pagal gamintojų ištestuotas degalų sąnaudas galima pamatyti santykį: kiek degalų ryja Prius ir kiek BMW 535. Pvz., mano mašina pagal gamintojų duomenis vidutiniškai turėtų ryti apie 5,4 l saliūros. Tačiau realiai vidutinės degalų sąnaudos išeina tarp 7-8 l, nes važiuoju greitai (viskas pagal taisykles). Šiuo metu sąnaudos kritę iki 6,5 l, nes pasikeičiau vasarines 17 colių į žiemines 16 colių padangas. Ir važiavimo greitis nuo lapkričio pagal KET krito.

Lygiai tas pats ir su namu. Jo sąnaudos, pvz., su PHPP, skaičiuojamos kai name palaikoma +20. Galėsiu pasidalinti informaciją, kaip keičiasi siurblio sąnaudos, kai nuo +20 name perėjau iki +22/+22,5. Noriu prieš apdailą išdžiovinti namą ir jau trečią parą laikau +22/+22,5. Sąnaudos žiauriai šoko į viršų ir siurblys pradėjo įsijunginėti po 2 kartus į parą. Gal įtakos turi ir sumažinta histerizės kilpa.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 11 14, 19:02)
Jei jau toks kietas tavo ŠS, tai pateik jo atsipirkimo terminą. Manai, kad tavo atveju investicija į ŠS atsipirks greičiau už Koridos? Nu tuomet tavo ŠS tikrai stebuklingas smile.gif.

Koks jis kietas? Jis siusioja ir dar neveikia, kaip turėtų veikti.

O apie atsipirkimą ir man prieš savaitę šovė mintis. Bet kol kas sunku spręsti. Reikia pagyventi name ir pamatyti, kiek jis sutaupo elektros ruošdamas šilumą ir karštą vandenį. Tada ir matysis atsipirks ar ne.

Bet kita vertus gyvenime pilna dalykų, kurie niekada neatsipirks. Arba jei nori, kad daiktas tikrai atsipirktų, greičiausiai save skriaudi dėl komforto ar kažkokių kitų dalykų.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 11 14, 19:08)
Ne, kalendoriaus lapelis netinka, reikia su tos dienos laikraščiu biggrin.gif ir vis tiek tai neįrodys, kad tai tikrai tą dieną kūrė. Norint tikrai garantuotai, reikės užplombuoti krosnėslės dureles, o kiekvieną kartą prieš kuriant reikės notarus iškviesti, kad juridiškai užfiksuotų pasišildymo krosnele faktą, bei suaudotų malkų kiekį. Kitaip juk niekas nepatikės  lotuliukas.gif

Pagavai mintį. Čia butų jau maždaug 50 proc. iki tikslumo.

O jei rimtai. Tai tiesiog pasiūliau pačiam Koridai paskelbti bent kažkokias nuotraukas ar kažkokius kitus panašius įrodymus, nes vien žodinis pasakymas yra ne įrodymas. Galima bet ką primeluoti.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 14, 20:34)
Nepatikesi,bet pas mane vis dar knygute ir del to nesiparinu visiskai.   

O tu zvenk,man tai ka..  4u.gif

Na, tai pats laikas būtų ją užplombuoti. O jei rimčiau, nufotografuoti dabar ir kas mėnesį. Galėtum ir tu pasidalinti, kas išeina name su garažu, 0,7 sandarumu ir pan. dalykais. Atėjo metas ne tik statyti, bet ir pasidalinti, kas išėjo. Ir ne tik tau vienam. *** (Palanga) galėtų paviešinti karts nuo karto, tu, Mintas ir t.t. Būtų visiems naudinga. Ir ne tik žodinius skaičius, o nuotraukas.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 11 14, 22:00)

Nepripazintas genijau.. Tokius dalykus pas mane daro zmona.. Turiu as ir taip ka veikti,o ne su mokesciu mokejimu terliotis.. mirksiukas.gif As geriau forume kam nors prota paknisiu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 14, 21:39)
As geriau  forume kam nors prota paknisiu..  smile.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 14, 21:57)
O ko pats buvai pavartojęs? Pirmas išvadinai visokiais žodžiais. Buvai dingęs gerą pusmetį, išlendi ir pirmas puoli. Kelias dienas tylėjau, bet vakar nesusilaikiau.
Papildyta:

Tai ir aš apie tą patį. Neslėpdamas viską pasakoju apie savo namą: kad viena siena įskilusi, kad garsas per angokraščius sklinda, kad siurblys siusioja, kiek jis energijos vartoja, kokių nesąmonių santechnikas pridarė ir t.t. Ir ne tik žodžiais pasakojo, o dalinuosi nuotraukomis, video. Bet kai kas mane išvadina visokiais žodžiais. O kai pareiškia, kad dar jo namas naudoja apie 1800 kWh, tai paima nervas. Negi sunku padaryti skaitliuko, Mano Lesto ar kažkokią panašią nuotrauką ar parodyti siurblio realiai suvartotą energiją. O dar pasirodo nutyli, kad malkas degina. Ir kas ten žino, kiek jų pridegina.
Papildyta:

Nereikia taip smulkiai, bet juk galima nufotografuoti esminius  skaičius. Tikrai ten nėra jokios privačios informacijos. Ar tikėti kaip jais? Kokią nori, tokią informaciją ir paskelbia.
Papildyta:

Žinau, kad tu, biesai, tu esi megėjas nutylėti informaciją. Gal ir nemeluoji, bet visko nesakai. O dalis nutylėtos informacijos gali daug ką pakeisti. Pvz., tie tavo pasisakymai apie vėdinimo sistemą. Iš pradžių lyg ir bandei sakyti, kad kažkas tenai ne taip, bet vėliau greitai pakeitei nuomonę. Įtartinas reikalas. Aišku: nenori, nesidalini informacija, bet man patinka sąžiningi žmonės. Jei jau skelbti duomenis, tai kaip yra, o ne pagražinti. Žinau, kad per savo sąžiningumą daug kartų esu nukentėjęs, bet toks jau esu: nemoku ir nenoriu meluoti.

Cibuli,bet tu ir asilas.. Kvadratu.. Ka cia kliedi apie ventiliacija? Ka dar prisigalvosi?
Skirtingai nei tu as nemegstu savo triusiku viesai skalbti... mirksiukas.gif
Seniau dar kartais pikta budavo,o dabar tiesiog smagu skaityti ka rasai.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 11 14, 22:18)
O tai kaip siūlai skaičiuoti? Pvz., automobilių pramonė. ES nieko protingiau nėra sugalvojusi, kaip tą uždarą 20 minučių ciklą, kai realiai mašinų degalų sąnaudos testuojamos ant stendo. Nenuostabu, kad jos stipriai skiriasi nuo realių, bet pagal gamintojų ištestuotas degalų sąnaudas galima pamatyti santykį: kiek degalų ryja Prius ir kiek BMW 535. Pvz., mano mašina pagal gamintojų duomenis vidutiniškai turėtų ryti apie 5,4 l saliūros. Tačiau realiai vidutinės degalų sąnaudos išeina tarp 7-8 l, nes važiuoju greitai (viskas pagal taisykles). Šiuo metu sąnaudos kritę iki 6,5 l, nes pasikeičiau vasarines 17 colių į žiemines 16 colių padangas. Ir važiavimo greitis nuo lapkričio pagal KET krito.

Lygiai tas pats ir su namu. Jo sąnaudos, pvz., su PHPP, skaičiuojamos kai name palaikoma +20.  Galėsiu pasidalinti informaciją, kaip keičiasi siurblio sąnaudos, kai nuo +20 name perėjau iki +22/+22,5. Noriu prieš apdailą išdžiovinti namą ir jau trečią parą laikau +22/+22,5. Sąnaudos žiauriai šoko į viršų ir siurblys pradėjo įsijunginėti po 2 kartus į parą. Gal įtakos turi ir sumažinta histerizės kilpa.
Papildyta:

Koks jis kietas? Jis siusioja ir dar neveikia, kaip turėtų veikti.

O apie atsipirkimą ir man prieš savaitę šovė mintis. Bet kol kas sunku spręsti. Reikia pagyventi name ir pamatyti, kiek jis sutaupo elektros ruošdamas šilumą ir karštą vandenį. Tada ir matysis atsipirks ar ne.

Bet kita vertus gyvenime pilna dalykų, kurie niekada neatsipirks. Arba jei nori, kad daiktas tikrai atsipirktų, greičiausiai save skriaudi dėl komforto ar kažkokių kitų dalykų.
Papildyta:

Pagavai mintį. Čia butų jau maždaug 50 proc. iki tikslumo.

O jei rimtai. Tai tiesiog pasiūliau pačiam Koridai paskelbti bent kažkokias nuotraukas ar kažkokius kitus panašius įrodymus, nes vien žodinis pasakymas yra ne įrodymas. Galima bet ką primeluoti.
Papildyta:

Na, tai pats laikas būtų ją užplombuoti. O jei rimčiau, nufotografuoti dabar ir kas mėnesį. Galėtum ir tu pasidalinti, kas išeina name su garažu, 0,7 sandarumu ir pan. dalykais. Atėjo metas ne tik statyti, bet ir pasidalinti, kas išėjo. Ir ne tik tau vienam. *** (Palanga) galėtų paviešinti karts nuo karto, tu, Mintas ir t.t. Būtų visiems naudinga. Ir ne tik žodinius skaičius, o nuotraukas.

Tu cia gali rasyti kiek nori ir ka nori. O manes neklausia as ir nesivarginu.
Nepagavau kampo kam ta knygute fotografuoti? Cia tipo tau parodyti? Apsikakok,kazkodel tau isvis nesinori rodyti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 14, 21:45)
Cibuli,bet tu ir asilas.. Kvadratu..  Ka cia kliedi apie ventiliacija? Ka dar prisigalvosi? 
Skirtingai nei tu as nemegstu savo triusiku  viesai skalbti...  mirksiukas.gif
Papildyta:
Tu cia gali rasyti kiek nori ir ka nori.  O manes neklausia as ir nesivarginu.
Nepagavau kampo kam ta knygute fotografuoti? Cia tipo tau parodyti?  Apsikakok,kazkodel tau isvis nesinori rodyti.

Oho, pataikiau į silpną biesiuko vietą. Prisidirbai su ventiliacija, bet bijai prisipažinti. Na tiek to. Tavo reikalas. Ir tavo šeimos plaučių. Ir tavo broko kvadratu.

Aš nenoriu tavo apatinių nuotraukų. Aš siūlau, kad visi, kurie statėsi ala šiltus, pasyvius namus paskelbtų eksploatacinius duomenis. Galėtum ir tu paskelbti, bet tikriausiai bijai, nes skaičiai baisiai prasti.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 14, 21:45)
Skirtingai nei tu as nemegstu savo triusiku  viesai skalbti...  mirksiukas.gif

Dėl to, kad esi kompleksuotas, tai ir nenori nieko skelbti. Galvoji, kad kažkam tu ir tavo namas įdomus. Niekam tu neįdomus. Ir gal dar galvoji, kad kažką ten įmanoma slapto ir naujo pamatyti. Visiškas debilizmas.

Čia tas pats kaip LT architektai. Jie matot bijo skelbti savo namų vidų, nors išorę įdeda. Kažkodėl užsienyje visi architektai skelbia savo namų vidų. Ir niekam nei šiknoj, nei galvoj.

O tu, biesiukai ne asile kvadratu, nebijok. Mano namas irgi niekam neįdomus. Ir aš nebijau skelbti, nes jis tikrai visai niekam neįdomus. Ir aš niekam neįdomus. Ir aš esu kompleksuotas. Visi mes lygūs. Ir visi trenkti savaip. Čia tik priklauso, kuriame taške bus parinkta atskaitos sistema, kai žiūrės į tave ir mane. Iš vieno taško aš būsiu trenktas, iš kito - tu.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 11 14, 21:00)

Nu tai turi zmogus importiniu euru negi siulai infiltruot bankan o geguzes men deklaruotis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 11 14, 23:28)
Nu tai turi zmogus importiniu euru negi siulai infiltruot bankan o geguzes men deklaruotis biggrin.gif

O is kur tu toks visazinis busi? bigsmile.gif
Cia pagal savo pazystamus sprendi ar kaip? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 11 14, 23:16)
Oho, pataikiau į silpną biesiuko vietą. Prisidirbai su ventiliacija, bet bijai prisipažinti. Na tiek to. Tavo reikalas. Ir tavo šeimos plaučių. Ir tavo broko kvadratu.

Aš nenoriu tavo apatinių nuotraukų. Aš siūlau, kad visi, kurie statėsi ala šiltus, pasyvius namus paskelbtų eksploatacinius duomenis. Galėtum ir tu paskelbti, bet tikriausiai bijai, nes skaičiai baisiai prasti.
Papildyta:

Dėl to, kad esi kompleksuotas, tai ir nenori nieko skelbti. Galvoji, kad kažkam tu ir tavo namas įdomus. Niekam tu neįdomus. Ir gal dar galvoji, kad kažką ten įmanoma slapto ir naujo pamatyti. Visiškas debilizmas.

Čia tas pats kaip LT architektai. Jie matot bijo skelbti savo namų vidų, nors išorę įdeda. Kažkodėl užsienyje visi architektai skelbia savo namų vidų. Ir niekam nei šiknoj, nei galvoj.

O tu, biesiukai ne asile kvadratu, nebijok. Mano namas irgi niekam neįdomus. Ir aš nebijau skelbti, nes jis tikrai visai niekam neįdomus. Ir aš niekam neįdomus. Ir aš esu kompleksuotas. Visi mes lygūs. Ir visi trenkti savaip. Čia tik priklauso, kuriame taške bus parinkta atskaitos sistema, kai žiūrės į tave ir mane. Iš vieno taško aš būsiu trenktas, iš kito - tu.

Butent cibuli. mano namas niekuom neypatingas ir man jy rodyti nera prasmes.
Viliene kazkada siule kad ir toliau kurciau videomedziaga apie nama,bert kam? Kai ir be manes pilna blogu apie namus. Kam man dar suda malti apie tapati. Pasakysiu tik tiek,mano namo elektros suvartojimas nera mazas. Kiek. Spyga taum,o ne parodymus. Kas nores i PM parasys. O su tavim man nera apie ka diskutuoti. Toliau trypk polka apie savo apsislapinusi siurbli. Beto laukiu kada tu pradesi normaliai iki 22 laipsnio sildyti ir karsdta vandeni gaminti. Nustebsi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 14, 22:47)
Pasakysiu tik tiek,mano namo elektros suvartojimas nera mazas.  Kiek. Spyga taum,o ne parodymus. Kas nores i PM  parasys. O su tavim man nera apie ka diskutuoti. Toliau trypk polka apie savo apsislapinusi siurbli.

Negalvojau, kad taip blogai su tavo smegenimis. Ir jei esi bent šiek tiek krikščionis, tai dalinkis, o ne naikink. Dalinkis, padėk kitiems, o ne slėpk. Blogio ir taip pilnas pasaulis. O tu pabandyk jį pakeisti, pradėk nuo savęs. Nebūk piktas.

Bet čia tavo teisė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 14, 23:54)
Negalvojau, kad taip blogai su tavo smegenimis. Ir jei esi bent šiek tiek krikščionis, tai dalinkis, o ne naikink. Dalinkis, padėk kitiems, o ne slėpk. Blogio ir taip pilnas pasaulis. O tu pabandyk jį pakeisti, pradėk nuo savęs. Nebūk piktas.

Bet čia tavo teisė.

Baik tu gerti cibuli,nes jau baigi smegenis pragert. labanakt. Krikscioni lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 11 14, 23:28)

Vargo bite.Jeigu ka tai as legaliai dirbu ir mokescius susimoku,tad nera baugu parodyti pajamas..
P.S. Negrazu svetimus pinigus skaiciuoti,noto kisene nepapilneja. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 14, 22:58)
Baik tu gerti cibuli,nes jau baigi smegenis pragert. labanakt. Krikscioni  lotuliukas.gif

Nenori skelbti duomenų, vedinimas puikiai veikia, aš jau pragėriau smegenis... Gerai, kad į save nežiūri. Matai tik kitus.

O dalintis reikia. Su visais. Nes tai mūsų prigimtis.
Atsakyti