Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Apklausa: Kur žadat praleisti, atšvęsti Kalėdas ir/ar Naujuosius metus? (30 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Orkinta @ 2015 11 23, 21:20)
norejau paklausti studijavusiu cia. ar jums stojant reikejo kalbos kursu baigimo pazymejimo arba to Goethe ar kaip jis ten egzamino rezultatu? arba i darba ar reikia butent to galutinio islaikyto testo su pazymiais? galvoju ar man reikia laikytis ta Goethe testa. ar man jo kur nors reikes? nes realiai jis kainuoja pinigus ir dar baisus stresas.... blush2.gif siaip as mokaus del saves. bet galvoju jei veliau prireiktu kur nors to popieriaus, tai bus saukstai po pietu, nes gramatika garantuotai pasimirs.
Aš kursų nelankiau, nes nebūtina, pati ruošiaus pagal jų siūlomą knygą, o laikiau TestDaf https://www.testdaf.de/ jis skirtas norintiems studijuoti. Kiek kainuoja nepamenu, bet kad būtų brangu irgi nepamenu. smile.gif Jokio streso nebuvo. Nors labai įvairių spalvų ir tautybių laikytojai susirinko, pamenu, kad smagu buvo smile.gif

Aš dar nepuošiu namų, ne kalėdinė dar nuotaika... Nors reiks jau advento vainiką sukt ir dar advento kalendoriai nesupirkti vaikams... doh.gif
Atsakyti
Yra ne vien tik TestDaF, priklauso nuo universiteto ar Fachhoschule. Nuo specialybes priklauso dar ir kokio lygio sertifkato reikia.
Atsakyti
Sveikutes,
na ka, parskridau. Faina buvo, tik skrydziai su nuotykiais, velavom tiek pirmyn (techniniai nesklandumai), tiek atgal (H.Schmidt laidotuves ir daug veluojanciu VIP) po 2val. Bet vakar su mama per slapdriba dar po Vilniu pavaiksciojom, i paroda nuejom. Zodziu, pailsejau.

Rasa, na tu duodi! Tokius imantrius patiekalus randi wub.gif Ta darzoviene butinai isbandysiu, man labai skanu visokios troskintos darzoves.
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2015 11 23, 22:20)
* lemputes Vokietijoje kaip ir nuo lapricio 1 priklausytu, bet ziuresiu. pokolkas dar neturiu tam nuotaikos. man dar ruduo galvoj.

** ar jums stojant reikejo kalbos kursu baigimo pazymejimo arba to Goethe ar kaip jis ten egzamino rezultatu? arba i darba ar reikia butent to galutinio islaikyto testo su pazymiais?

* Vokietijoje namai puošiami po Totensonntag, paprastai pirmąjam adventui. Aš taip pat dar nieko nedariau, penktadienis laisvas, tai gal tada užsiimsiu. Net vainiko dar nenusipirkau.
** Norint studijuoti egzamino būtinai reikia, darbinantis paprastai ne, nors tikrai nepakenks. Netingėk ir laikyk. Kokį lygį tu mokaisi? Kaip Tybuka sakė, studijoms vien sertifikato neužtenka, reikia dar ir atitinkamo lygio.

Rasa, kas yra Bouef Bourgoignon? Įmesk nuorodą 4u.gif
Atsakyti
Cia lietuviskas Bouef Borgoignon receptas http://indiskirecept...vyne-pagal.html
Labai geras. Kuo toliau, tuo skaniau. Siandien antra diena valgem. Vyras niekaip negali atsiplesti smile.gif Padazas - absoliuciai nerealus. Dejau viska, kaip priklauso: su bacon. Vynas tikrai svarbus. Reikia gero sauso raudono vyno.

As namus puosiu nuo pirmos Advento dienos. O eglute ir visokias lemputes tik siek tiek pries Kaledas. Kitaip man nusibosta, kai viskas ten 7 savaites mirksi.

Mano vaikas vakar sumaste vienas is darzelio pareiti. As kol surinkau kelis jo daiktus, jis jau buvo apsirenges ir isejo namo. Kazkaip pagalvojo, kad as su juo ejau. O as, durne, kaip isprotejus apie 10 min laksciau po darzeli jo iekodama. Tas parbego beveik iki namu, kai apsiziurejo, kad as su jjuo neinu. Tada vidury gatves apsibliove ir puole begti atgal i darzeli. Taip ir susitikom pusiaukelej. Issigandus buvau kaip reikiant.
Atsakyti
Aciu, Rasa, issisaugojau - myliu indiska virtuve. Gaminsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2015 11 24, 20:51)
Aciu, Rasa, issisaugojau - myliu indiska virtuve. Gaminsiu 4u.gif

biggrin.gif Cia ne indiska, prancuziska. Bet labai labai rekomenduoju pasigaminti. Procesas ilgas, bet gi prie orkaites stoveti nereikia, tik namuose reikia buti smile.gif O kai daugiau pagaminti, uztenka porai dienu.

Pippa, del Ratatouille. Jeigu visa seima megsta darzoves ir tai bus pagrindinis patiekalas, immk dvviguba norma visko. Mes su vyru dviese beveik viska suvalgem.
Atsakyti
Jau perskaiciau Rasa recepta ir nieko indisko neradau biggrin.gif Tik pavadinimas biggrin.gif Ale prancuziska irgi labai gerai 4u.gif
Atsakyti
Man nerodo recepto g.gif
Atsakyti
Radau ta recepta.
Rasa, o koki ta gera sausa raudona vyna naudojai?
Atsakyti
Naudok toki vyna, kuri siaip mielai gertum, zodziu, ne pigiausia - virimui. As emiau Spätburgunder.
Kada tu skrendi i LT? As dar dvi savaites daug dirbu, paskui turesiu daugiau laiko. Jau dabar labai noriu i Würzbug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaZFR: 25 lapkričio 2015 - 18:35
QUOTE(zirne @ 2015 11 24, 16:08)
** Norint studijuoti egzamino būtinai reikia, darbinantis paprastai ne, nors tikrai nepakenks. Netingėk ir laikyk. Kokį lygį tu mokaisi? Kaip Tybuka sakė, studijoms vien sertifikato neužtenka, reikia dar ir atitinkamo lygio.

B2 mokaus. nu jo. teks laikyt, nieko nebus.
Rasa, o tu mesa valgei?

parodyciau, ka mano grazuole Doris vakar padare doh.gif doh.gif namai buvo kaip po karo....
isrause ir isdraske mano didziausia gele. dar is vakaro buvau geles palaiscius. zeme - buza. o ji tiek davesi, tiek linksminosi. ta gele po visur tampe, draske. iskapste visa juodzemi kambary. kilimas baisus. grindys visuose kambariuose juodos. visur lapu pilna buvo. nu zodziu doh.gif linksma.
Atsakyti