Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė be agentūros

Sveiki, noriu nuvykti į Pietų Korėją, tačiau nelabai yra kelionių agentūrų kurie siūlytu tokias keliones, o ir pabūti ten norėčiau ilgiau nei siūlo agenturos. Nuo ko geriausiai pradėti viską organizuoti,planuoti? Kokių patarimų pasiūlytumėt? Būčiau labai dėkinga už bet kokia informacija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Black Queen @ 2015 10 21, 19:07)
Sveiki, noriu nuvykti į Pietų Korėją, tačiau nelabai yra kelionių agentūrų kurie siūlytu tokias keliones, o ir pabūti ten norėčiau ilgiau nei siūlo agenturos.  Nuo ko geriausiai pradėti viską organizuoti,planuoti? Kokių patarimų pasiūlytumėt? Būčiau labai dėkinga už bet kokia informacija. smile.gif


Labai abstraktus klausimas... Pradėti tai nuo lėktuvo bilietų smile.gif
Galit pasiskaityti reportažus, SM yra bent keli, pvz.:
http://www.supermama...hp/t941810.html
Aš esu rašius irgi, bet P. Korėjau buvau tik 3 dienas ir tik vienam mieste, tai galėčiau tik apie jį pakomentuoti plačiau.

Yra ir agentūrų, kurios organizuoja keliones, tai pasiskaitykit jų maršrutų aprašymus, jei nežinot, ką tiksliai norit aplankyti ir pagal tai maždaug savo maršrutą dėliokitės.

Atsakyti
Sveiki,per ka ziurite keliones is LT?Gal kas uzmate kur pigiu skrydziu vasarai.Nsbarbu kur.Kad butu jura saule ir smelis,kur pasonej.Is anksto dekoju.
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2016 02 02, 15:57)
Sveiki,per ka ziurite keliones is LT?Gal kas uzmate kur pigiu skrydziu vasarai.Nsbarbu kur.Kad butu jura saule ir smelis,kur pasonej.Is anksto dekoju.

Iš kauno į sardiniją bei siciliją pigiai skraidina ryanair. Dar yra į maltą, kiprą, korfu, kretą irgi ryanair iš vln arba kauno nebrangiai.
Atsakyti

Su vyru keliaujam du kartus per metus: visada vasari ir kada iseina vasara. iki siol visos musu keliones buvo pazintines, kur bekeliautume. Ir dar niekada nesinaudojom agenturu paslaugom. 

Nieko nera smagiau ir idomiau kaip daryti " namu darbus" ruosiantis kelionei.

irkeliaujant jau zinom ne maziau ka papasakotu gidas.

Daug emociju buna, kai zinai apie vieta jos istorija, isvysti ja gyvai.

Atsakyti
Tai cia jau be kalbu ir verta ir apsimoka.
Verta, nes pats kada nori kur nori ir kiek nori laiko vienoj ar kitoj vietoj gali buti.
Apsimoka, nes nereikia moketi uz tai, kad uz tave pagalvoja ir uz rankutes pavedzioja.
Pigiau gal ir neiseina, bet tikrai smagiau bigsmile.gif
Pamatai per ta laika gal ir maziau, nei vaziuodamas su agentura,nes tau minuciu niekas neskaiciuoja kiek kur gali uztrukti, bet pamatai tokiu vietu i kurias jokia agentura taves nenuveza. Man atrodo labiau prie vietinio ritmo prisiderini, aplankai daugiau neturistiniu vietu, tokiu budu tarsi isilieji i vietiniu gyvenima rolleyes.gif
Atsakyti
Keliauju visuomet be agentūros. Kiek esu skaičiavęs, taip išeina bent perpus pigiau už tą pačią kokybę ir tiek pat per tą patį laiką pamatytų lankytinų vietų. O neretai ir tik trečdalis kainos.

Parašiau straipsnį, kuriame dalinuosi savo patirtimi, kaip keliauti be agentūros ir ženkliai sutaupyti, tačiau kartu turėti tokią pačią kokybę, kaip ir su agentūra (t.y. nevažiuojant autostopu, nenakvojant hosteliuose, kur reikia užsisakant gidą ir pan.). Bandau paneigti mitus, kuriuos, kiek tenka išgirsti, yra susidarę keliajantys tik su agentūromis apie savarankiškas keliones ar apie keliones apskritai:

http://augustinas.ne...kokybiskai-6638

Gal pravers, jei keliaujate su agentūromis, tačiau svarstote pradėti keliauti savarankiškai. Arba jei nekeliaujate / mažai keliaujate išvis, nes kelionės su agentūromis jums per brangios, o kelionės autostopu, su palapinėm ir pan. atrodo pernelyg ilgos ar nepatogios.

Taip pat paskaičiavau ir tikslias savo kelionių be agentūros kainas, rašydamasis visas išlaidas ir palyginau su panašiais agentūrų pasiūlymais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eskarpas: 07 rugpjūčio 2017 - 22:38
Savarankiškai keliauti yra vienareikšmiškai pigiau, ir kelionių kokybe yra žymiai geresne ax.gif
Mane savarankiškai pradeti keliauti priverte skurdokas šeimos biudžetas ir didžiulis noras keliauti biggrin.gif ,
už tą pačią kainą kaip organizuoja agenturas, aš nuvažiuoju į 2 panašias keliones, gyvenimo salygos yra geresnes, nes pasirenku apartamentus pati + dar visada nuomojam mašiną
Bet tam reikia padaryti nemažai "namų darbų", daug perskaityti, skirti nemažai laiko paješkom - skrydžių, maršrutų, apartamentų, ir dar man tai LABAI patinka, kaifuoju kai planuoju savo keliones, jau sergu tą ligą -turiu turet kišeneje bilietą ir žinoti kad kažkur važiuosiu bigsmile.gif
Atsakyti
Vieno atsakymo nėra. Kartais pigiau kartais kelis kartus brangiau. Yra krūva skrydžių, kur geriau imti per agentūras (kaip pavyzdys spalio gale tiesioginis skrydis Vilnius kreta su bagažu 49 eur, gavote savarankiškai tokių? ). Yra ir viešbučių, kur bookinge kainuoja 7000 eur, o per agentūras 700 eur. O šiaip - kelionių paieška - šiokia tokia loterija - nežinai kada išloši kada praloši smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2017 08 08, 20:56)
Vieno atsakymo nėra. Kartais pigiau kartais kelis kartus brangiau. Yra krūva skrydžių, kur geriau imti per agentūras (kaip pavyzdys spalio gale tiesioginis skrydis Vilnius kreta su bagažu 49 eur,  gavote savarankiškai tokių? ). Yra ir viešbučių, kur bookinge kainuoja 7000 eur, o per agentūras 700 eur.  O šiaip - kelionių paieška - šiokia tokia loterija - nežinai kada išloši kada praloši smile.gif


Taip, tu teisus. Aš rašiau tik apie taip vadinamas "egzotines", "pažintines" keliones - tokias, apie kokią klausė Black Queen, pradėjusi šią temą (į Pietų Korėją). Ten antkainiai būna labai dideli.

Tuo tarpu į masines poilsines keliones, ypač pvz. Egiptą ar Turkiją, išties dažnai labiausiai apsimoka su agentūra. Antkainiai, aišku, irgi yra (juk tai verslas), tačiau kadangi agentūra veža daug žmonių, gali "numušti" kainas sau iki tokių, kokių pats žmogus negautų, dėl ko net su antkainiu gali žmogui apsimokėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eskarpas: 08 rugpjūčio 2017 - 21:10
Net ir egzotinėse kryptyse verta paklausti kartais agentūrų viešbučių kainų ar aviabilietų. Daug laiko neprarasi, bet gal kartais ir išloši.
Atsakyti
o aš turbūt nemoku ieškoti gerų pasiūlymų arba mano kriterijai perdaug užkelti savarankiškam keliavimui, gali nuskristi pigiau, bet tada su persedimais sugaišti laiką, kas labai išvargina, lėktuve aš neužmiegu, todėl nuvykusi į vietą būnu pikta ir pervargusi, todėl kartais per agentūrą gaunasi brangiau, bet džiugina, kad tiesiogiai...
Atsakyti