Beje, ar kepėt kas nors pyragą su saulėgrąžom, kur vienoj serijoj receptą diktavo? Aš kepiau, labai skanus ir sotus išėjo, tik jau receptą pradanginau.
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2015 12 12, 22:18)
Beje, ar kepėt kas nors pyragą su saulėgrąžom, kur vienoj serijoj receptą diktavo? Aš kepiau, labai skanus ir sotus išėjo, tik jau receptą pradanginau.
Jei primintum, kurioj laidoj, pažiūrėčiau kitą savaitę ir parašyčiau
Aš niekaip nerandu, kokią knygą apie T. Ivanauską citavo
Ta serija, kur Rusnėj pas tą garsų žolininką lankėsi, jo žmona vaišino pyragu ir diktavo receptą. (specialiai man to recepto neieškokit, nerašykit, miglotai dar prisiminčiau, ačiū, tiesiog šiaip paklausiau, negi nė viena nesusigundė išsikepti )
Rusnės salos pyragas
250 g varškės
4 šaukštai pieno
6 šaukštai aliejaus
100 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
miltų iš akies, sakyčiau, bent 400 g.
minkoma rankomis, tešla klojama į kepimo skardą.
Viršui:
Ant viryklės išlydyti 200 g sviesto, įpilti stiklinę cukraus, 3-4 šaukštus medaus, supilti apie 350g saulėgrąžų arba migdolų drožlių. Visą šitą karštą marmalą užpilti ant tešlos ir į orkaitę 170 C kepti 30 min.
250 g varškės
4 šaukštai pieno
6 šaukštai aliejaus
100 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
miltų iš akies, sakyčiau, bent 400 g.
minkoma rankomis, tešla klojama į kepimo skardą.
Viršui:
Ant viryklės išlydyti 200 g sviesto, įpilti stiklinę cukraus, 3-4 šaukštus medaus, supilti apie 350g saulėgrąžų arba migdolų drožlių. Visą šitą karštą marmalą užpilti ant tešlos ir į orkaitę 170 C kepti 30 min.
Ot nepatingėjot, ačiū
Visoms rekomenduoju. Tik reikia palaukti, kol atauš, sustings
Visoms rekomenduoju. Tik reikia palaukti, kol atauš, sustings
Nėr už ką, ir sau užsirašiau O bandei su saulėgrąžomis ar su migdolais? Gal bandei ir sandkucheną? Jo recepto nesakė, bet minėjo kaip buvusį labai autentišką.
Su saulėgrąžom gaunasi nemažas sluoksnis, bet labai smagu triaukšti
To kito recepto nebandžiau, kažką praleidau turbūt....
To kito recepto nebandžiau, kažką praleidau turbūt....
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2015 12 15, 21:48)
Su saulėgrąžom gaunasi nemažas sluoksnis, bet labai smagu triaukšti
To kito recepto nebandžiau, kažką praleidau turbūt....
To kito recepto nebandžiau, kažką praleidau turbūt....
Paties recepto lyg nediktavo, bet pasakojo nemažai, tik nepamenu kurioje laidoje. Susiradau internete pora tradicinių receptų, tik dar nekepiau.