Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

Kiek supratau, iš nedidelio domėjimosi, rizomas jau išrenka vėlyvą rudenį ir laiko vėsiai, kad ir šaldytuve smile.gif
Bandysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 05 vasario 2016 - 11:18
QUOTE(dzūkė @ 2016 02 05, 12:18)
Kiek supratau, iš nedidelio domėjimosi, rizomas jau išrenka vėlyvą rudenį ir laiko vėsiai, kad ir  šaldytuve smile.gif
Bandysiu.

Išrenka rudenį, nes prekyba pačiam įkarštyje būna tuo metu mirksiukas.gif o šiaip daug kas laiko tam pačiam vazonike kur augo.

Bendravau su viena ukrainiete, kuri labai daug augina achimenių, tai sakė kasu po truputį nuo rudens, nes jeigu viską iš karto, tai nespėčiau pavasarį. Ir klausiau ar reikia šaldytuve laikyt, atseit, kad ne, bet ne daugiau 15 laipsnių. Tai matyt kiekvienas pagal save...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 02 05, 11:35)

Bet jeigu normaliai išsilaiko iškastos, tai labai patogu tvarkos atžvilgiu. Kai jau būna daugiau nei 10 veislių...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 02 05, 11:35)
Išrenka rudenį, nes prekyba pačiam įkarštyje būna tuo metu  mirksiukas.gif

O aš galvojau kad tos rizomos dar auga ir rudenį ir žiemą žemėje būdamos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 02 05, 11:54)

biggrin.gif , aš skaitau, kad čia kaip būlbos.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 02 05, 12:54)

neauga, jos gal dar kurį laiką bręsta, bet jeigu normaliai vazone duodi nugeltonuot, tai jau būna "gatavos". Baltos būna iš rudens kartais, paskui patamsėja, matyt storesnė skūra užauga.
Atsakyti
Atsinešiau iš rūsio saviškes achimenes.Tamsu dabar ko ieškoti,palaisčiau, lauksiu kol prasikals daigai.O jei sudžiūvo, tai ką jau darysi. irnesakyk.gif Niekada jų neišiminėju iš vazonų, žiemoja toje pačioje žemėje, kai pasimato daigučiai, tada persodinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 05 vasario 2016 - 19:21
Šiandien skaitinėju apie achimenes. Tai kokios gražios kataloginės nuotraukos doh.gif Bet bent jau pas mane tai ne tokios.
Parodau Amie Saliba .O gal pas mane nėra ryškumo kad saulės nemato, nes užleidžiu roletus g.gif
Va kokia pagal katalogą smile.gif

user posted image

Pas mane žydėjo va taip smile.gif

user posted imageuser posted image

Suprantu kad kataloge būna paryškintos nuotraukos, bet kad ant tiek išryškinti, tai jau visai be sąžinės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 02 08, 16:41)
[/img][/url]

Suprantu kad kataloge būna paryškintos nuotraukos, bet kad ant tiek išryškinti, tai jau visai be sąžinės doh.gif

Tikrai patikėkit nebūtinai paryškinta. Pati gi pernai rodžiau šitas absurdagėles - ant to pačio augalo 3 skirtingi žiedai - užeina vienokios spalvos, užeina - kitokios, tai pilnaviduriai, tai ne, vieni į kitus nepanašūs. Jos labai aktyviai reaguoja į aplinką ir ypač temperatūrą. Manau, maniau ir manysiu, kad čia ne mūsų klimato gėlės, kaip ir pvz. brugmansijos - nu bet nori žmonės auginti, tai augina kažką. O kad jos neatitinka mūsų klimato sąlygom karšto Rumunijos ar Ukrainos klimato augalų nuotraukų - tai jau mūsų bėda.

Pasakojau, kol aš su jomis mažai reikalų turėjau, tai paskaičius rusų forumus, kur deda nuotrauką ir klausia "ar čia gali būti tokia ir tokia veislė" - iš pradžių galvojau, kad jiems kukū visai - pažiūri į selekcininko nuotrauką ir supranti, kad netokia. O pasirodo, kad čia man pačiai kukū iš nepatyrimo - ten tokių čiūdų būna, kad doh.gif . Jau pernai rašė mergaitės, klausė ar ne peresortas, ieškojau internete nuotraukų, kad tikrai joms viskas gerai, tik jos nestabilios. Ne sportai, bet būtent nestabilios - kaip nori, taip ir žydi, nori baltai, nori rūžavai, nori margai ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
Aha Vidam, padal taviškes nuotraukas būčiau neužsinorėjus lotuliukas.gif

Kiek aš turėju, tai spalvos daug maž atitiko, tik dažnai pilnavidurės paprastais žiedais patabdavo cool.gif
Atsakyti
Tai va, dėl to ir buvau išmetusi į šiukšlinę lotuliukas.gif Dar ne vėlu apsigalvoti dzūke ir vera.vera mirksiukas.gif Nes galvoju ko jūs čia jos taip užsimanėt, nei ji graži, nei ką. Kai pažiūrėjau į nuotrauką google tai supratau smile.gif Ir aš būčiau pirkusi tokią. Dabar bus įdomu laukti kaip naujokės pražys smile.gif
Atsakyti
Vidam, imsiu, imsiu biggrin.gif Mažu pas mane ryškiai žydės. Nors ir vienu ir kitu atveju panašių turiu, bet pažiūrėsim natūroj rolleyes.gif
Atsakyti