
Tai cia butu Gildijos kepsnys.

gal kuri zinote perlines koses receptu

Gal moderatoriai galėtų šias dvi temas sujungti į vieną: antra tema apie tą patį
Vakar dariau: krabų lazdeles tešloje, karbonadus su bulvių koše ir raugintais kopūstais
Vakar dariau: krabų lazdeles tešloje, karbonadus su bulvių koše ir raugintais kopūstais

QUOTE(Reniss @ 2007 01 02, 13:36)
Skaniausia gaunasi daryta orkaitėj. Perlinių kruopų (proporcija: 1.5 vandens stiklinei nuplautų kruopų) Užverdat ir supilat į puodą ar ugniai atsparų indą ir statote į orkaitę uždengus. Galima dėti porą džiovintų grybų, morkų tarkuotų burokine tarka ir apkeptų. Temperatūra 200 C. ir tegu po truputi šunta. Gausis biri ir tikrai kvapni. Galima įpilti grietinėlės, galima dėti spirgučių. Na čia kaip su grikiais - variantų daug.
As labai megstu kepti mesos blynelius
2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.
siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla
2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.
siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla

QUOTE(saule** @ 2007 01 10, 18:19)
As labai megstu kepti mesos blynelius
2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.
siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla
2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.
siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla

ojoi, radau kitoj temoj labai panasu receptuka, tik ten kazkas ikele is rusisko puslapio ir gamina su vistiena, o man tai mama kazkada seniai uzrase ir as gaminu su kiauliena

dar barako laikais su panom kartais issikepdavaom

QUOTE(tavi @ 2007 01 03, 16:04)
Skaniausia gaunasi daryta orkaitėj. Perlinių kruopų (proporcija: 1.5 vandens stiklinei nuplautų kruopų) Užverdat ir supilat į puodą ar ugniai atsparų indą ir statote į orkaitę uždengus. Galima dėti porą džiovintų grybų, morkų tarkuotų burokine tarka ir apkeptų. Temperatūra 200 C. ir tegu po truputi šunta. Gausis biri ir tikrai kvapni. Galima įpilti grietinėlės, galima dėti spirgučių. Na čia kaip su grikiais - variantų daug.
Man labai skanu perlinės kruopos su žirniais orkaitėj šutintos. Žirnių dedu iš akies, bet kokiais dviem trečdaliais mažiau nei perlinių kruopų. Dar pilu truputį aliejaus ir šutinu kol iššunta. Valgom tokią košę su pienu. Labai skani keptuvėj atšildyta
Pamusiau karbonadukus su kaulu, pamarinavau su prieskoniais - va ką toliau daryti
Norečiau kepti orkaitėje
Bet va nezinau kaip
- ar susukkti kiekvieną gabaliuką į foliją, ar tiesiog sudėlioti ant grotelių... REIKIA PATARIMO




Vakar gaminau lietinius su grybų ir sūrio įdaru

As tai siandien valgiau krabu kojeliu
oi kaip skanu buvo
Tik va nezinau ar LT ju yra pirkt, kazkaip ten niekad tokio patiekalo negamindavau... Nu bet manau su krabu lazdelem labai neblogai iseitu taip pat...
Reikia pakepint svoguno galva svieste, idet cesnako, pievagrybiu, paprikos (as dedu geltona, nes ji mano megstamiausia), pipiru, druskeles, tada kai viskas apkeps sudeti krabu lazdeles. Truputi pakepti
Dada pilti grietineles apie stikline (cia dvien porcijom). Valgyti su duonyte, o ja padazyti i ta padaziuka
Skanaus


Reikia pakepint svoguno galva svieste, idet cesnako, pievagrybiu, paprikos (as dedu geltona, nes ji mano megstamiausia), pipiru, druskeles, tada kai viskas apkeps sudeti krabu lazdeles. Truputi pakepti


Skanaus
