QUOTE(regna @ 2008 11 25, 22:15)
Sveikos kepinių gerbėjos,
Gal ,kuri galėtume pasakyti,kepant morkų pyragą,kokia turi būti masė?Būsiu dėkinga ,jeigu ,kuri pasidalinsite receptuku.
Tai, kad jau užėjo kalba apie morkų kepinius, tai įdėsiu vieną receptą (labai išgirtą, bet mano pačios dar neišbandytą, bet tikrai jį kada nors kepsiu

). Bet gal jūs, kuri greičiau už mane išmėginsit
Aš receptą radau
čia, bet pats originalas yra
iš čia (tai kiek suprantu yra kažkokios firmos Godiva šokolado puslapis. Kas supranta angliškai ten daaaaug viskokių receptų šokoladinių yra

)
MORKŲ TORTAS
1 1/2 puodelio makadamijų riešutų, paskrudinti, sukapoti
Morkų lakštams:
2 puodeliai baltų miltų,
1 v. š. kepimo miltelių,
1/2 a. š. sodos,
3/4 a. š. druskos,
1 puodelis cukraus,
2 v. š. tarkuoto džiovinto imbiero,
vienos citrinos žievelių,
4 dideli kiaušiniai,
1/2 puodelio rudojo cukraus,
3/4 puodelio aliejaus,
1/2 puodelio grietinės,
1 a. š. vanilės ekstrakto,
224 g sutrintų nesaldžių ananasų, be sulčių,
1 puodelis saldžių kokoso drožlių,
2 puodeliai smulkiai tarkuotų morkų.
Baltas šokoladinis kremas Frosting:
168 g baltojo (pieniško) šokolado,
224 g grietinėlės sūrio (cream cheese),
1/2 puodelio nesūdyto sviesto, kambario temperatūros,
1 v. š. citrinos sulčių,
2 a. š. vanilės.
4 puodeliai cukraus pudros.
Gaminame tortą:
1. Įjungiame orkaitę ant 180° C (350 F). Patepame dviejų formų po 22 cm dugnus. Kiekvienos formos apačią išklojame pergamentiniu popieriumi (jį taip pat patepame).
2. Persijojame miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, ir išmaišyti.
3. Cukrų, tarkuotą džiovintą imbierą ir citrinos žieveles sumalame kombaine, kol taps vientisa.
4. Sumaišyti kiaušinius, rudąjį cukrų ir baltą cukrų ir viską gerai išplakame mikseriu. Supilame aliejų, grietinę ir vanilę. Sumažiname mikserio greitį iki mažo ir suberiame miltų mišinį. Plakame vos vos, tik tiek, kad viskas susimaišytų. Su medinio šaukšto pagalba, atsargiai įmaišome ananasus, kokosus ir morkas. Po to sudedame 1 puodelį paskrudintų susmulkintų riešutų.
5. Padaliname tešlą tarp formų (maždaug po 3 puodelius į kiekvieną). Dedame abi formas į orkaitės vidurį. Kepame 2535 min., arba kol tortukai iškeps (patikrinti dantų krapštuku). Ataušiname tortukus ~20 min. Apverčiame juos ir nuimame nuo jų pergamentinį popierių. Leidžiame ataušti.
Darome baltą šokoladinį frostingą:
Vandens vonelėje ištirpiname baltąjį šokoladą. Išplakame grietinėlės sūrį (cream-cheese), kad taptų purus, pamažu sudedame ataušusį šaltą šokoladą. Po to sudedame sviestą, citrinos sultis ir vanilę. Lėtai įmaišome cukraus pudrą, ir išplakame. Dedame visa tai į šaldytuvą 30-čiai min.
Surenkame tortą:
Pasiliekame 1 puodelį frostngo tortui papuošti. Dedame vieną torto lakštą ant lėkštės (apačia apačion). Aptepame lakštą 1 puodeliu frostingo. Dedame antrą lakštą ant pirmojo. Aptepame likusiu frostingu antrą lakštą ir viso torto šonus. Papuošiame tuo pačiu frostingu, kurį mes pradžioje pasilikome, padarome iš jo roželes ir apibarstome riešutais. Duoti tortui pastovėti nors 2 val., bet geriau 1 dieną.
------------
Čia galit paskaityt ir pažiūrėt mergaičių kepusių šį tortą vaizdelius ir komentarus, dar
čia ir
čia.