Reikės 6 didelių obuolių, 6 kiaušinių, stiklinės miltų, stiklinės cukraus, šaukštelio vanilinio cukraus, 2 šaukštų cinamono sviesto, džiūvėsėlių, grietinėlės (arba ledų).
1. Obuolius nuplauk, nulupk žievelę, išpjausk sėklas, supjaustyk skiltelėmis.
2. Atskirsk kiaušinių baltymus ir trynius
3. Trynius sudėk į didelį dubenį, suberk cukrų, vanilinį cukrų, maišyk elektriniu plakikliu arba šluotele, kol neliks cukraus grūdelių. Į gautą masę suberk miltus ir gerai išmaišyk.
4. Tada plakikliu suplak kiaušinio baltymus. Palk tol, kol baltymai sustandės.
5. Sukrėsk baltymus į dubenį su tešla, atsargiai maišyk dideliu šaukštu, kol masė pasidarys vientisa.
6. Kepimo skardą patepk sviestu ir pabarstyk džiūvesėliais. Suberk į ją obuolių skilteles, ant viršaus užbarstyk cinamono ir cukraus. Obuolių sluoksnis turi būti vienodas.
7. Supilk tešlą ant obuolių ir paskirstyk šaukštu. Kepk pyragą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min (kol gražiai paruduos).
8. Patikrink, ar pyragas iškepė. Ištaruk jį iš orkaitės ir į vidurį įbesk medinį dantų krapštuką. Jei prie jo neprikibo tešla, vadinasi, pyragas jau iškepė.
Skaniausias karštas pyragas, patiekiamas su vaniliniu plombyru. Jau atvėsusį pyragą galima minutę pašildyti mikrobangų krosnelėje ir jis vėl bus karštas.
Skanaus
