Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

QUOTE(Rinesa @ 2010 08 01, 12:41)
Merginos, gal žinot kokį paprastą receptuką sunautoti senom uogienėm sunaudoti?

Aš dažnai kepu supermamytės Vapsvos pyragą 4u.gif :

Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.

Skanaus!
Atsiprašau, kad be lietuviškų raidžių, tiesiog perkopijavau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanilė @ 2010 06 21, 14:39)
Labai skanus šis pyragas  thumbup.gif kiek kepu kitokių vaikai pasilieka prie šio,nes jis tikrai nepakartojamo skonio  wub.gif

Buvau primiršus šį pyragą ax.gif , labai geras receptas 4u.gif
Dabar iškepiau - jau garuoja ant stalo wub.gif
Atsakyti
QUOTE
Kaip manot šitam reikalui tiktų obuolienė?  g.gif


Turėtų tikti.

Šiek tiek patobulintas receptukas, eiga ta pati. Šis vis dėlto skanesnis ax.gif
• 1000 g miltų
• 300g cukraus
• 4 kiaušiniai
• 500 g sviesto (šalto)
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 4 šaukštai kefyro
• Tarkuota citrinos žievelė

QUOTE(Gita Saba @ 2010 07 19, 22:59)
Trupiniukas

Įdaras:
• 700 ml uogienės (tirštesnės) (naudojau naminę serbentų želę)

Eiga:
1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į gilų dubenį.
2. Sutarkuoti šaltą sviestą į miltus ir trinti jį su miltais tarp pirštų, kol masė taps biri.
3. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę.
4. Į miltus supilti kiaušinius su cukrum, užminkyti.
5. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti į šaldytuvą ~valandai.
6. Skardą (mano 42 x 35 cm) patepti sviestu.
7. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę ir ant viršaus tarkuoti likusią tešlą.
8. Pabarstyti cinamonu.
9. Kepti iki 200C įkaitintoję orkaitėje apie 15 min, kol parus.
10. Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gita Saba: 02 rugpjūčio 2010 - 14:03
Pirmam puslapy radau toki recepta:

ZEBRAS

3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)

1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.

Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min


sakykit gal zinot, ar cia tikrai reikia supilti visa stikline t.y. 250ml aliejaus ir vandens? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gita Saba @ 2010 08 02, 14:00)
Turėtų tikti.

Šiek tiek patobulintas receptukas, eiga ta pati. Šis vis dėlto skanesnis  ax.gif
• 1000 g miltų
• 300g cukraus
• 4 kiaušiniai
• 500 g sviesto (šalto)
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 4 šaukštai kefyro
• Tarkuota citrinos žievelė

kKokios rusies miltus naudojote 405 ar 550?
Atsakyti
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 25, 12:27)
Drėgnas morkų pyragas

Reikia:
2 st.morkų
1st. cukraus
1 1/5 st.miltų
1/5st.alyvuogių aliejaus
1a.š.kepimo miltelių
1a.š.cinamono
1 saujos migdolų riešutų.


A kiausiniu nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2010 08 07, 07:37)
kKokios rusies miltus naudojote 405 ar 550?


405D
Atsakyti
Sveikos mergaitės, valgiau labai skanų pyragą pavadinimu"Seklyčia" o ji pirkau Utenos turgaus paviljone kur pardavinejami sausainiai ir kiti gardėsiai, gal kur užmatėte tokiu pavadinimu pyrago receptuką? Ten kažkokie lakštai(lyg ir trapios tešlos) pertepti lyg ir varškės kremu su razinom ir dar kažkuo, nu baisingai skanus, ikelkite čia receptuką jei turite mirksiukas.gif Nuoširdus ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 03 06, 23:53)
Ieškojau jo recepto, tai man pasufleravo jį pertepimų temoje- taigi, keliu į pyragų temą (na, pagal paiešką neradau, kai sau ieškojau, tai gal nepasikartosiu):

Pyragas "seklyčia" (čia toks žinomas dar iš sovietų laikų, jei kas prisimena):
TEŠLA-400g.miltų,225g.sviesto,200g.grietines,druskos.

KREMAS-150g.sviesto,125g.grietinėlės,130g.cukraus,1kiaušinis,vanilino,kvapų.Kremui grietinėlę užvirinti su2/3 cukraus,tada supilti su likusiu cukrumi išplaktą kiaušinį,ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštės.Ataušinus palengva įsukti išplaktą sviestą,vaniliną, kvapus.

Šio recepto išeiga 1 kg.

Tik keli puslapiukai atgala 4u.gif kaip tik pati dariau nesenai sita pyraga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2010 08 06, 16:29)
Pirmam puslapy radau toki recepta:

ZEBRAS

3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)

1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.

Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS  mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min


sakykit gal zinot, ar cia tikrai reikia supilti visa stikline t.y. 250ml aliejaus ir vandens?  g.gif

As supilu visa ziuriu, kad stiklines butu vienodos tai ir proporcijos vienodos gaunasi, kaip tik tam reikalui turiu stikliniu isigijus 250 ml smile.gif
Atsakyti
Gal kuri zinot nesudetinga, bet gardu varskes pyraga? smile.gif Psidalinkit
Atsakyti
Prasidejo obuoliu derlius, anyta atveze visa maisa obuoliu. Teko prisiminti visus receptus, o sis mano mylimiausias, nes labai paprastas ir jame yra cinamono rolleyes.gif, mmmm vien pagalvojus apie ji norisi vel eiti kepti.

Tesla:
*250g margarino
*puse indelio grietines
* miltu 12 saukstu(kad prie ranku neliptu)
*nubrauktas saukstelis kepimo milteliu.
Idaras:
*obuoliai (6-7)
*cukrus
*cinamonas.
Margarina per burokine tarka sutarkuoji, dedi miltus, grietine ir miltelius kepimo. Viska isminkai, tesla padalini i dvi dalis ir padedi i kamera pusvalandziukui.
Per ta laika nusilupi obuolius, supjaustai skiltelemis. As visada obuoliu dedu daugiau, nes man man skaniau smile.gif
Tada paimame viena dali teslos. Iskocioji pada, dedi i kepimo inda, sudedi obuolius. Apibarstau cinamonu ir cukrumi ( jo pilame pagal skoni, kas megsta saldziau tai ir cukraus daugiau, bet nepamiskite, kad tesloje nera cuksraus). Tada iskocioji likusia tesla ant virsaus uzdeti. Kepu 35-40min, cia nuo orkaites priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VANDA-panda: 23 rugpjūčio 2010 - 15:37