Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė musulmonė

Apklausa: Ar samdytumėte gerą auklę jeigu ji būtų praktikuojanti musulmonė? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Sveikos supermamos,

Si apklausa yra mano asmeniniam smalsumui patenkinti, suzinoti daugumos nuomonei. Isivaizduokite, kad i darbo pokalbi ateitu potenciali aukle devinti hidzaba (is anksto religija zinoma nebuvo aptarta), is esmes aukle jums tinka, patirtis, issilavinimas, zmogus atrodo malonus, vienu zodziu viskas yra kaip ir OK, aukle jums tinka, BET ji yra musulmone (lietuve) ir dengiasi kuna, bei plaukus po laisvais islamiskais rubais, perspeja, kad ji meldziasi tam tikru dienos metu (dazniausiai laiko intervalai per kuriuos galima atlikti 5-10 min malda buna kelios h, egzistuoja sioks toks lankstumas) nevalgo kiaulienos, nesvencia nei velyku, nei kaledu, atsisako pasilikti viena arba aptarineti darbo klausimus tieisogiai su jusu vyru. Pabreziu, kad sneku apie praktikuojancia musulmone.

Ar samdytumete sia aukle?
Atsakyti
tokios Lietuvoje dar nemaciau, todel mano fantazija neisnesa isivaizduoti tokia situacija.
Atsakyti
Man tokia auklė tiktų. Nematau jokių problemų. Vaikui kaip tik naudinga matyti kuo įvairesnius žmones, plėsti akiratį, suvokti, kad mes skirtingi.

QUOTE(Moon_Shine @ 2015 11 10, 21:59)
perspeja, kad ji meldziasi tam tikru dienos metu (dazniausiai laiko intervalai per kuriuos galima atlikti 5-10 min malda buna kelios h, egzistuoja sioks toks lankstumas)



Jei įsitraukimas į maldą nekeltų pavojaus vaiko saugumui (na pvz, vaikas ryja skalbimo miltelius, o auklė tuo metu meldžiasi sau), kodėl ne?
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 11 10, 23:59)

Jei įsitraukimas į maldą nekeltų pavojaus vaiko saugumui (na pvz, vaikas ryja skalbimo miltelius, o auklė tuo metu meldžiasi sau), kodėl ne?

kodel nekeltu? Keltu. Kelis kart per diena po 10 minuciu melstusi ("atsijungtu" nuo vaiko prieziuros), tai kas zino kas galetu nutikti. Juk melstusi konkreciu laiku, o ne kai vaikas miega. Zinokit tos 10 min., tia tikrai daug, jei vaikas pats vaikscioja.


Dar man kiek kliuva tas pasakymas, kad nesutinka namie buti, jei yra vyras. Taip ir isivaizduoju situacija, grizta vyras anksciau is darbo, tai aukle-musulmone klykdama is namu islekia, kad gink die (alache), su vyru minute po vienu stogu nepabut bigsmile.gif Taippat nelogiska, kad vyras auklei nieko apie savo auklejima negali pasakyt tiesiogiai, nes gi mat ji nesutinka, kad vyras jai ka aiskintu apie darba. Tipo, jo tai neliecia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 11 11, 08:44)
Juk melstusi konkreciu laiku, o ne kai vaikas miega. Zinokit tos 10 min., tia tikrai daug, jei vaikas pats vaikscioja.


Tada toks žmogus apskirtai negali dirbti aukle. "Atsijungimas" nesuderinamas su auklės darbu bei atsakomybe... g.gif Juk su mažu vaiku kartais reaguoti tenka išties labai stagiai.


QUOTE(Leksa @ 2015 11 11, 08:44)
Dar man kiek kliuva tas pasakymas, kad nesutinka namie buti, jei yra vyras. Taip ir isivaizduoju situacija, grizta vyras anksciau is darbo, tai aukle-musulmone klykdama is namu islekia, kad gink die (alache), su vyru minute po vienu stogu nepabut  bigsmile.gif


Na, mūsų atveju tai taip ir būdavo -jei vyras grįžta namo, tai auklė iš karto keliauja iš namų, nėra prasmės laikyti auklę ilgiau. Bet dažniausiai auklė su vyru nesusitikdavo, o dabartinės mūsų auklės nė nepažįsta, nėra nė karto matęs, bet pasitiki mano nuomone ir pasirinkimu smile.gif Tai man šis niuansas visiškai nereikšmingas.
Su auklėm dažniausiai bendrauja mamos, bent jau mūsų kultūroje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 11 lapkričio 2015 - 09:07
QUOTE(FLight @ 2015 11 11, 09:06)

Na, mūsų atveju tai taip ir būdavo -jei vyras grįžta namo, tai auklė iš karto keliauja iš namų, nėra prasmės laikyti auklę ilgiau. Bet dažniausiai auklė su vyru nesusitikdavo, o dabartinės mūsų auklės nė nepažįsta, nėra nė karto matęs, bet pasitiki mano nuomone ir pasirinkimu  smile.gif  Tai man šis niuansas visiškai nereikšmingas.
Su auklėm dažniausiai bendrauja  mamos, bent jau mūsų kultūroje.

ne, man tai kliuva ne, kad iskart isbega, bet, kad vyras neturi teises nieko jai apie SAVO vaiko auklejima pasakyt. Tipo, jo tai neliecia.
O mano vyras retkarciais grizta namo pietauti, retai, bet pasitaiko. Tai aukle tada ka darytu, pusvalandziui pabegtu ir lauktu uz kampo, kol tas vel i darba isvaziuos g.gif
Nesamdyciau. Per daug nesamoniu.
Atsakyti
NESAMDYCIAU, nesŁ

QUOTE(Moon_Shine @ 2015 11 10, 21:59)
1. devinti hidzaba (is anksto religija zinoma nebuvo aptarta),
2.dengiasi kuna, bei plaukus po laisvais islamiskais rubais,
3.meldziasi tam tikru dienos metu (dazniausiai laiko intervalai per kuriuos galima atlikti 5-10 min malda buna kelios h, egzistuoja sioks toks lankstumas)
4.nevalgo kiaulienos,
5.nesvencia nei velyku, nei kaledu,
6. atsisako pasilikti viena arba aptarineti darbo klausimus tieisogiai su jusu vyru.


1. tai man neidomu
2. irgi neidomu
3. tai juk tas pats jei ji 10 minuciu iseitu kur i laiptine ar balkona parukyt. Paliktu vaika be prieziuros. Nesaugu ir neatsakinga.
4.o poaruost ja moka, jei noreciau, kad ka pagamintu vaikui schmoll.gif itariu, kad net neruostu, nes gi nesvari mesa, prisiliest negalima.
5. jos reikalas, man neidomu.
6. nu jo, grizta pietu vyras, ta pabega, ar vyras po naktines pamainos eina miegot, o tos jau ir nera, tegul pats prisiziuri, ateina senelis anuko aplankyt, tai pabega, uzsuka mano brolis, tai vel isskuodzia doh.gif Ir vyras neturi teises nieko jai pasakyt, kazin ar jam patiktu, kad jei ir nieko nenoretu sakyti, bet pats faktas, kad jo tai turi neliesti.

Nesamdyciau.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 11 11, 09:16)
bet, kad vyras neturi teises nieko jai apie SAVO vaiko auklejima pasakyt. Tipo, jo tai neliecia.



Aš tai suprantu ne tai, kad jo neliečia, o moteris musulmonė negali pasilikti viena su svetimu vyru NET aptarinėdama darbo reikalus g.gif

Atsakyti
Nesamdyčiau bet kokios religingos auklės, būtų ji katalikė, musulmonė ar tikėtų į kažkokią sąmoningą visatos energiją ir plautų smegenis vaikams apie "dievulį". Su religija gali supažindinti ir netikinti auklė. Aš net nesamdyčiau auklės vegetarės.
Atsakyti
Auklės pasirinkimas yra labai individualus reikalas, ir dažnai nutinka taip, kad vienai šeimai gera auklė kitoje "tampa" labai prasta. Nes kiti kriterijai, reikalavimai. Vieni ieško auklių tik su patirtimi, kiti - nebūtinai, treti - tik be patirties, vieni ieško pensininkių, kiti studenčių, treti nustato amžiaus cenzą nuo- iki. Vieni nori auklės ir namų šeimininkės viename, kita atskiria pareigas. Ir t.t.

Todėl, tai tik konkretaus susitarimo su konkrečia šeima reikalas. Mes pvz., ne musulmonai, bet kiaulienos irgi nemėgstam, aš savo dvimetukui kiaulienos išvis nė karto nesu davusi ir neplanuoju, taigi tai mums šiuo klausimu problemų nekiltų. O kažkam kitam gal ir kiltų, jei šeimoije kiti maitinimosi įpročiai.


Taigi, galime svarstyti tik bendrai, iš principo. O aš iš principo prieš musulmones nieko neturiu, svarbu, kad atitiktų mano kriterijus kaip auklė ir viskas.

Tiesa, auklės "atsijungimas", nespriklausomai nuo to, ką ji tuo metu veikia - meldžiasi, rūko ar skaito, man absoliučiai nepriimtinas (jei vaikas miega - žinoma, auklė gali daryti ką nori). Mano vaikas toks, kad savo laiku auklės net į wc su juo eidavo, vieno nepalikdavo.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 11 11, 10:47)
ir plautų smegenis vaikams apie "dievulį".


Na, turint omenyje, kad LT kaip taisyklė auklės samdomos vaikams IKI dviejų metų (su itin retom išimtim), tai nežinau, kaip kūdikiui iki metų ar metinukui įmanoma išplauti smegenis apie dievulį... bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 11 lapkričio 2015 - 12:56
Nesamdyčiau jokiais būdais. Už dyką nereikia.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 11 11, 10:47)
Nesamdyčiau bet kokios religingos auklės, būtų ji katalikė, musulmonė ar tikėtų į kažkokią sąmoningą visatos energiją ir plautų smegenis vaikams apie "dievulį". Su religija gali supažindinti ir netikinti auklė. Aš net nesamdyčiau auklės vegetarės.


drinks_cheers.gif

QUOTE(FLight @ 2015 11 11, 12:57)
Na, turint omenyje, kad LT kaip taisyklė auklės samdomos vaikams IKI dviejų metų (su itin retom išimtim), tai nežinau, kaip kūdikiui iki metų ar metinukui įmanoma išplauti smegenis apie dievulį... bigsmile.gif  biggrin.gif


Pilna vyresnių vaikų kuriuos prižiūri auklės, tikrai nebūtinai iki dviejų metų.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 11 14, 01:41)
Pilna vyresnių vaikų kuriuos prižiūri auklės, tikrai nebūtinai iki dviejų metų.


Ar jau tikrai taip pilna? bigsmile.gif Aulę samdytis šiais laikais yra brangus malonumas, taigi, didžioji dauguma tėvų stengiaisi nuo 2 metų leisti į darželį, valstybinį, privatų ar namudinį. Privatus darželis pigiau negu auklė. Ne kiekviena šeima išgali mokėti 500 eur/mėn auklei ir turbūt 90 procentų tėvų ieško kitų alternatyvų,kai tik vaikas paauga.

O jei kalbame apie auklę tik ligos atveju, tai tokiom auklėm paprastai dirba pensininkės ar studentės - vargu ar LT yra studentė ar pensininkė musulmonė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 14 lapkričio 2015 - 09:52