Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė musulmonė

Apklausa: Ar samdytumėte gerą auklę jeigu ji būtų praktikuojanti musulmonė? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(FLight @ 2015 11 14, 09:50)
Ar jau tikrai taip pilna?  bigsmile.gif Aulę samdytis šiais laikais yra brangus malonumas, taigi, didžioji dauguma tėvų stengiaisi nuo 2 metų leisti į darželį, valstybinį, privatų ar namudinį. Privatus darželis pigiau negu auklė. Ne kiekviena šeima išgali mokėti 500 eur/mėn auklei ir turbūt 90 procentų tėvų ieško kitų alternatyvų,kai tik vaikas paauga. 


Taip tikrai pilna. Bent jau Vilniuje. Kitur nežinau. Atsiverskit skelbimus, kaip tik auklės dažniau ieškomos vyresniems vaikaims, net tiem kurie lanko darželius/mokyklas/būrelius, kad auklė juos nuvestų, pasiimtų, nuvežtų į būrelį ir panašiai. Arba pabūtų ligos atveju. Kai kurie darželio nelanko iki 4 metų ir panašiai.

Kas apie ligos atvejus tai kai kurie būna kad serga dvi savaites, poto neserga dvi ir taip visą žiemą. Tad mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 11 11, 12:57)


Tiesa, auklės "atsijungimas", nespriklausomai nuo to, ką ji tuo metu veikia - meldžiasi, rūko ar skaito, man absoliučiai nepriimtinas (jei vaikas miega - žinoma, auklė gali daryti ką nori). Mano vaikas toks, kad savo laiku auklės net į wc su juo eidavo, vieno nepalikdavo.


na, tai griztant prie temos, zinot, kad aukle kelis kartus per diena po 10 minuciu melsis, samdysit ja ar ne? Nes pagal pirmini pasisakyma, tai suprantu, kad taip.

QUOTE(FLight @ 2015 11 14, 09:50)
Ar jau tikrai taip pilna?  bigsmile.gif Aulę samdytis šiais laikais yra brangus malonumas, taigi, didžioji dauguma tėvų stengiaisi nuo 2 metų leisti į darželį,

na is mano aplinkos, tai sakyciau, kad visos mamos vaikus iki 2 metu augina pacios, o nuo 2 praktiskai visos samdo aukles ar mociutes "idarbina". Nes net jei pamegina i darzeli leist, tai greitai tos minties bent porai metu atsisako del vaiko ligu. Ir del to, kad sunku rast aukle "tik kartais", kai pas mus mieste tokiu esybiu, kaip studentes nera.
Atsakyti
Samdyciau, ji tureciau geras rekomendacijas is ja anksciau samdziusiu zmoniu. O, kad vyru bijo, tai kokia cia beda biggrin.gif Mano vyras atejo, jinai isejo. As pasiskambinu, paklausiu apie vaika.
Atsakyti
Kai tik perskaičiau temą, buvau įsitikinusi, akd nesamdyčiau, nes esu katalikė. O dabar pagalvojau - geriau praktikuojanti musulmonė nei visai nereliginga auklė ax.gif

Ir pritariu prieš tai pasisakiusai mamai - jei vyrui grįžus auklė bėgte bėgs iš namų, man tik ramesnė širdis bus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(šviesi lapė @ 2015 11 26, 11:49)


Ir pritariu prieš tai pasisakiusai mamai - jei vyrui grįžus auklė bėgte bėgs iš namų, man tik ramesnė širdis bus cool.gif

jei jau taip nepasitikit vyru ir yra tam priezastis (na, nebent siaip paranoja), tai ar manot, kad visur ir visada toki vyra suziuresit, ne tik nuo aukles? Dar yra benradarbes, kaimynes, siaip pazistamos, kurios nebega jusu vyra pamate............. ir..... nerami del to jusu sirdis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 11 26, 13:00)
jei jau taip nepasitikit vyru ir yra tam priezastis (na, nebent siaip paranoja), tai ar manot, kad visur ir visada toki vyra suziuresit, ne tik nuo aukles? Dar yra benradarbes, kaimynes, siaip pazistamos, kurios nebega jusu vyra pamate............. ir..... nerami del to jusu sirdis?  biggrin.gif

Ne ne, net labai pasitikiu - manau, kad net ir labai norėdamas vyras susilaikytų nuo bet kokių veiksmų. Praeitą žinutę iš esmės rašiau kaip pokštą. Bet vis tiek moteriška nuojauta sako, kad geriau, jei namie ilgą laiką nesimaišytų kokia simpatiška mergička - nereikia statyt žmonių į (galbūt) nemalonią situaciją smile.gif
Atsakyti
Man tai sunku suprasti, kam auklė reikalinga, jeigu vyras yra namuose. Taip, yra išskirtinaii atvejai, kažkas čia paminėjo - vyras dirba naktinę pamainą ir grįžta namo pamiegoti, arba dirbantis tik namuose vyras. Bet, pas mus yra kitaip - vyras naktimis nedirba, ir grįžęs namo puikiausiai gali pasirūpinti visais vaikais, taigi, mokėti auklei dar papildomai niekada nebuvo prasmės. Grįžta vyras- auklė išeina.

Na, nebent kai kurių vyrai apskritai vaikais nemato reikalo rūpintis ir tą laiko vien "bobų" (t.y. - motinos ir auklė) reikalu.


Taigi, nelabai suvokiu to sureikšminimo, kodėl auklė kone privalo pasilikti grįžus tėčiui iš darbo namo. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 27 lapkričio 2015 - 13:08
QUOTE(Moon_Shine @ 2015 11 10, 21:59)
aukle jums tinka, BET ji yra musulmone (lietuve) ir dengiasi kuna,

Tokių Lietuvoje nėra (išskyrus viešai išpopuliarėjusią Daivutę), bet abejoju ar ji kada dirbs aukle Lietuvių šeimai biggrin.gif O vat Lietuvos musulmonę -totorę ar karaimę mielai samdyčiau, tai itin atsakingi žmonės ir sąžiningi, tik jos be jokių hidžabų ir maldų tarp mūsų gyvena.
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 11 27, 13:07)
Man tai sunku suprasti, kam auklė reikalinga, jeigu vyras yra namuose. Taip, yra išskirtinaii atvejai, kažkas čia paminėjo - vyras dirba naktinę pamainą ir grįžta namo pamiegoti, arba dirbantis tik namuose vyras. Bet, pas mus yra kitaip - vyras naktimis nedirba, ir grįžęs namo puikiausiai gali pasirūpinti visais vaikais, taigi, mokėti auklei dar papildomai niekada nebuvo prasmės. Grįžta vyras-  auklė išeina.



na, mano aplinkoj tai didzioji dauguma zmoniu dirba butent pamainom koki nors darba. Tokiu atveju ir reikalinga aukle, kai namuose nieko nera, arba yra, bet miega po naktines pamainos.

QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 11 30, 09:44)
Tokių Lietuvoje nėra (išskyrus viešai išpopuliarėjusią Daivutę), bet abejoju ar ji kada dirbs aukle Lietuvių šeimai  biggrin.gif O vat Lietuvos musulmonę -totorę ar karaimę mielai samdyčiau, tai itin atsakingi žmonės ir sąžiningi, tik jos be jokių hidžabų ir maldų tarp mūsų gyvena.

butent drinks_cheers.gif Lietuvoj tokio cirko tai as dar nemaciau schmoll.gif

O siaip jau as pripazistu, kad didzioji dauguma zmoniu turi kokiu nors keistenybiu ir ne pries tai. Bet manau, kad DARBAS, tai ne ta vieta, kur deretu demonstruoti savo kazkoki tai isskirtinuma ir dar reikalauti, kad kiti prie to taikytusi.
Atsakyti
Kaimyne (ne LT gyvenam) samde savo mergaitei, nusiskundimu neturejo. Priklauso nuo zmogaus poziurio i darba - jokia atsakinga darbuotoja nepaliks vaiko nesaugiai, nes melstis reikia, prisitaikys prie situacijos, ras sprendima, kad visiems gerai butu. As samdyciau, su ta pacia salyga kaip ir kitu religiju zmonems - jokiu religiniu mokymu vaikams, nei trupucio.
Atsakyti
QUOTE(šviesi lapė @ 2015 11 26, 11:49)
. O dabar pagalvojau - geriau praktikuojanti musulmonė nei visai nereliginga auklė ax.gif



blink.gif tipo, religingas zmogus daug geresnis nei netikintis? Absurdiska mintis. Zmogaus gerumas ar atsidavimas darbui tikrai nesusijes su tikejimu/netikejimu dievu.

QUOTE(FLight @ 2015 11 27, 13:07)
Man tai sunku suprasti, kam auklė reikalinga, jeigu vyras yra namuose.

o as zinokit, jei tureciau vaika, kuriam reikalinga aukle ir tureciau jai aisku pakankamai pinigu, tai samdyciau naktine aukle. Kad pati galeciau issimiegot, kad kita diena puikiai jausciausi bigsmile.gif O tai ir gautusi, kad mes su vyru namuose miegam, o aukle su mumis po vienu stogu. Taigi, tokia musulmone atkrenta. Ir gerai kazkas pasake, kad darbas tai ne ta vieta, kur reiketu demonstruoti savo keistenybes.
Atsakyti
Aš samdyčiau. Su sąlygą, kad tai netrukdo jos darbui. Perskaičiau visus punktus apie šią religiją. Dėl rūbų - prašau, į sveikatą, dress kodo pas mus namie nėra lotuliukas.gif Dėl meldimosi po 5-10min. Čia panašiai būtų, kaip rūkaliai. Jie darbo metu juk eina parūkyti. Tada taip išeina, joks darbdavys niekada turi nesisamdyti nei vieno rūkaliaus. O rūkalius dar blogiau, jei kalbam apie vaiką, nes yra kvapas, o po maldos nėra biggrin.gif Kiaulienos ir gerai, kad nevalgo, nieko ten per daug sveiko nėra joje. Ir beto ji kitiems tai nedraudžia valgyti. Dėl vėlykų, kalėdų - kiekvienas švenčiam tai, kas mums priimtina, aš nešvenčiu dėdės petro gimtadienio, o jis - manojo. Kažkam kalėdos gruodį, o kažkam sausį. Ne švęsti susirinkom, o juk vaiką žiūrėti, o vaikas švęs su tėvais. O kad su vyru viena nepasiliks, tai čia pliusas thumbup.gif galima būti ramiai, kad nenuvilios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pievu_soja: 14 vasario 2016 - 17:16