QUOTE(gediminas_ @ 2015 12 12, 22:26)
Pone cibuli, nusileiskite ant žemės vieną kartą.
Kas ne taip? Būtų malonu išgirsti ir kitokią nuomonę.
Mano nuomonė tokia: laikas pradėti statyti mažesnius, bet tikrai šiltus namus. Iš esmės nėra didelio skirtumo tarp tikros B ir A klasės namo. Kas gi ta A klasė: šiek tiek daugiau EPS/vatos ir geras sandarumas. Štai ir visa paslaptis. O pasaulis
nebestovi vietoje. Mes neturime kito kelio ir nuo pasaulinių tendencijų neatsiliksime.
Taip pat kiek suprantu, tai didžiausias A klasės baubas yra pinigai. Atsieit tokį namą kainuoja stipriai brangiau pastatyti. Kito paaiškinimo nematau, bet tai nėra tiesa. Protingos architektūros, nedidelį optimalų namuką tikrai nėra brangu pastatyti. A++ klasės namas greičiausiai yra nepigus, bet A klasė - joks ne stebuklas ir ne baubas.
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2015 12 13, 16:15)
Viskas ok, kad didinami reikalavimai namams. Tik viskas turi būti logiškai ir tvarkingai padaryta. Neturi būt milijono neaiškumų. Tai ir gerai, kad atidėjo, gal viską paruoš taip, kad nereiks per 15 puslapių diskutuot apie vieną ar kitą naujos tvarkos aspektą.
Ir gal kiek greitokai viskas vyksta. Dabar vienetai stato A pliusus, o jau tuoj visiems reiks tą daryt. Nėr dar praktikos jokios galima sakyt, dėl to ir balaganas.
Kas vyksta greitokai? Apie A klasės namu buvo žinoma jau daugiau nei kelis metus. Be to pati
direktyva priimta prieš 5 metus. Visiems viskas žinoma ir nereikia trypčioti vietoje. Kad įvelta šiek tiek klaidų - faktas, man būtų įdomu išgirsti kokie tie milijonai neaiškumų?
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 12 13, 11:51)
O man gaila tu politiku, kurie prastumineja, verslininku planus, kaip parduoti daugiau apsiltinimos medziagos, ne veltui Vievyje kyla putu gamykla, kuri yra labai susijusi, su tam tikrais politikais,
kodel visi turi statyti namus, pagal kazkieno norus, noriu stiklini, noriu gyvenu putu polistiroli, sukisi i ta pasyvu nama n pinigu, kurie niekada neatsipirk, sutaupant ant sildymo kastu.
Ar tokių dalykų nori
ir Lietuvoje? Gali likti prie savo stagnacinio požiūro, bet gali keistis ir augti su visu pasauliu.