Įkraunama...
Įkraunama...

Suomija

Saltmete, mieloji, vel mus traukia Suomijos link g.gif Gal galetum pasakyti apie suomiu Midsomerio svente (na kaip ji ten tiksliai vadinasi tai ir nezinau blush2.gif ). Ar birzelio 25 bus paprasta darbo diena ar ne?
Mums reikes is Savonlinnos Helsinki pasiekti apie 17 val keltas. Kiek laiko uzsimesti? Uzsisakem kateri Saimaa ezere birzelio 18-25 dienom. Nu niekaip negalim palikti Suomijos vienos svesti Jonines lotuliukas.gif
Pernai tai labai patenkinti likom - kamsciu neradom, Turku apziurejom, Alandu rata apvaziavom. Nu toks grozis. Paskui dar po ezerus pasimalem po Lachti regiona iki Sysmos. Super wub.gif O tos baltos naktys...
Tai va siais metais vandeniu bandysim pasitrankyt. Tikimes, nebeturesim jokiu incidentu kelyje, nes pernai tai vos vos griovy neatsidurem sprogus galinei kemperio padangai... Na, bet gavom gera pamoka ir laimingai pasiekem is pat pradziu suomiskas dirbtuves (rata taise tai kazchas berods lotuliukas.gif ), o paskui ir namus wub.gif
Atsakyti
Oi, Ziulyt, jūs tikri Suomijos fanai žiūriu biggrin.gif daugiau apkeliavę, nei aš, čia begyvenanti....
Suomiškas Juhannus šiais metais 20-21 birželio, nes jie visada savaitgalį švenčia, taigi 25 bus paprasta darbo diena. O dėl laiko, tai jum apie 350 km reik nuvažiuot ir uoste reik būt mažiausiai prieš valandą, tai pasiskaičiuokit, nes aš nežinau, kokiu greičiu jūs ten su kemperiu lakstot... biggrin.gif
Faini planai pas jus. Sėkmės juos įgyvendinant 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(miracleforever @ 2008 01 29, 11:21)
Sveiki!
nutarem vasara su seima nuvaziuot i Suomija
gal kas galetu pasakyt kokios islaidos laukia?na kelionei pirmyn atgal,ir savaites laiko pragyvenimui?
juk reik pradet taupyt pinigelius rolleyes.gif
na daugmaz smile.gif

Namukai prie ezeru 25-30 euru smile.gif Ir nuostabi gamta vaziuojant nuo Helsinkio i pati Suomijos virsu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 02 22, 20:38)
Oi, Ziulyt, jūs tikri Suomijos fanai žiūriu biggrin.gif  daugiau apkeliavę, nei aš, čia begyvenanti....
Suomiškas Juhannus šiais metais 20-21 birželio, nes jie visada savaitgalį švenčia, taigi 25 bus paprasta darbo diena. O dėl laiko, tai jum apie 350 km reik nuvažiuot ir uoste reik būt mažiausiai prieš valandą, tai pasiskaičiuokit, nes aš nežinau, kokiu greičiu jūs ten su kemperiu lakstot... biggrin.gif
Faini planai pas jus. Sėkmės juos įgyvendinant 4u.gif  mirksiukas.gif

Aciu tau - zinosime dabar smile.gif Vadinasi jie svaitgali svencia... Oi pernai tai ten pamatem vaizdu - suomiai per Jonines su guminiais batais ir pledais apsisupe soko sau kempinge lotuliukas.gif Nu kaip man grazu buvo... O kokie ipudingi motociklai pas juos - triratis su priekaba, o priekaba alaus backos pavidalo thumbup.gif Kada imesiu foto, nes dabar neturiu namie. Man biski nekaip tik atrodo ju tos girtos moterys doh.gif Pernai prie musu vyru prisikabino, tai reikejo gal 5 minuciu kol suprato, kad musiskiai suomiskai negalba lotuliukas.gif Nu zvengem...
Mums cia va taip gaunasi - Suomija netoli palyginus ir kaip nekeista - neatrodo labai brangi... Mes ten alkoholio neperkam (LT Finliandijos nusiperkam ir geriam ten kaip kokie ponai, nes Lt ji lygiai trigubai pigesne doh.gif ), o visa kita - puse bedos. Tereikia 8 val ir tu jau Helsinkyje.
Si kat nevaziuosim su kemperiu - varysim su VW Multivanu, tai busime labai greiti, bet nebaisiai ten palakstysi. Tai vadinasi kelias apie 4,5 val + 1 uzmest iki isplaukimo. Reik islekt pries 6 val. Liuks - dar kart aciu 4u.gif
Atsakyti
sveiki, galvoju, galvoju, sugalvojau doh.gif gal nuvykti savaitgaliui i helsinki ax.gif ar butu ka nuveikti, ta prasme pasivaikscioti, apziureti, perverciau ju internetini psl, lig ir nieko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lotaa @ 2008 03 03, 18:58)
sveiki, galvoju, galvoju, sugalvojau doh.gif gal nuvykti savaitgaliui i helsinki ax.gif ar butu ka nuveikti, ta prasme pasivaikscioti, apziureti, perverciau ju internetini psl, lig ir nieko ax.gif

Kelioms dienoms - tai tikrai butu ka veikti bigsmile.gif Nors miestas ir primena Peterburga (man taip atdode, bendras vaizdas) g.gif Baznycia oloj, namai ant olu, jachtu prieplauka, graziu pastatu nemazai... 4u.gif
Atsakyti
tai jau nusipirkau bilietus į helsinkį, gegužės pradžiai, per didyjį savaitgalį. dabar vyksta paruošiamieji apžvalginiai darbai internete. na vėliau pasidalinsiu įspūdžiais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lotaa @ 2008 03 05, 18:57)
tai jau nusipirkau bilietus į helsinkį, gegužės pradžiai, per didyjį savaitgalį. dabar vyksta paruošiamieji apžvalginiai darbai internete. na vėliau pasidalinsiu įspūdžiais ax.gif

o kokia bilietu kaina zmogui?
Atsakyti
QUOTE(lotaa @ 2008 03 05, 18:57)
tai jau nusipirkau bilietus į helsinkį, gegužės pradžiai, per didyjį savaitgalį.

o tai prisižiūrėsi girtų suomių doh.gif atvažiuoji per antrą pagal didumą šventę Suomijoje, Vappu, kai 90 proc. sulaukusių pilnametystės suomių geria... doh.gif
Atsakyti
eik tu sau, mane gazdino tais girtais suomiais, bet nepaklausiau. na gal jie dienom negeria? bilietai is rygos i helsinki ir atgal 2 zmonem, 118 latu
Atsakyti
QUOTE(lotaa @ 2008 03 06, 07:57)
eik tu sau, mane gazdino tais girtais suomiais, bet nepaklausiau. na gal jie dienom negeria? bilietai is rygos i helsinki ir atgal 2 zmonem, 118 latu

Tai aš nesakau, kad jie ištisom dienom geria, tikrai ne... schmoll.gif bet va gegužės 1 yra studentų ir darbininkų šventė. Taigi visi pradeda linksmintis balandžio 31 po darbo, ištisa procedūra ir procesija būna mieste, visi, kas tik gali išvaro į miestą... nu ir pradeda linksmintis.. o kadangi suomiams linksmybės neatskiriamos nuo alkoholio, tai visi ir geria... geria per šią šventę visokius burbuliuotus gėrimus, kaip kad alų, sidrą ir visokias šipuškes biggrin.gif geria per naktį kas kiek atlaiko, jei geras oras, tai renaksi visi parkuose po atviru dangum. O po to gegužės 1 visas miestas varo piknikauti, centriniame parke - Kaivopuisto, būna visuotinis piknikas... šiaip faina atmosfera, bet akis tai paganysi... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 06 kovo 2008 - 09:05
QUOTE(lotaa @ 2008 03 06, 07:57)

Bet jie girti labai taikus ir draugiski bigsmile.gif Ne taip kaip musiskiai, nepuola mustis ir pan. bigsmile.gif
Atsakyti