QUOTE(zvaigzdute @ 2006 04 13, 20:45)
Sveikos, mergaiciukes!

Cia jus visos tokios saunios kulinares

Gal galetumet patarti, ka butu galima pagaminti skanaus grynai lietuviskai vakarienei?

Cia italai mane seniai spaudzia, bet, kadangi yra labai isrankus ir tradicionalistai ypac maiste, nenoriu gaminti pvz. cepelinu. Kaip jums atrodo?

Dekui
Patiekalas, o tiksliau ne patiekalas, dėl kurio bent jau mano kaimynai Amerikoj iki šiol eina is proto - marinuoti svogūnai. Supjaustai svogūnus, užpili verdančiu vandeniu, nupili vandenį (nuima aitrumą ir iš burnos nesmirdės

). Šiek tiek acto, šiek tiek aliejuko, vandens, kad apsemtų, druskytės, cukriuko, lauro lapelis, kelios galvytės pipiro. Tiekiama prie grilyje keptos mėsos.
Dar labai patinka plovas, labai skanų darau, balandėliai, nors iš pradžių dėl kopūsto labai nenoriai ragavo, befstrogenas labai populiarus, kepta duona, o šiaip labai patinka visos mėsos, nes jie kai kepa visai nemarinuoja, prieš pat kišant orkaitėn druska pabarsto, todėl viskas be skonio, o aš primarinuoju, tai labai skaniai gaunasi. Dar kugelį mėgsta, bet labai sunku geras bulves atitaikyt. O cepelinus taip pat mėgsta, bet su jais darbo per daug ir vėlgi bulvės nelimpa, o pridėjus pačiai krakmolo - nebeskanu. Desertų topas - tinginys, bet su sausainiais problema, reikia atrast kažką panašaus, nes tarybinių-kvadratinių nebūna

. Kas dar... Alus lietuviškas. Dar žirnius su spirgais kažkada pagaminau, tai vyro draugeliai gal 4 kilogramus surijo. Vaikam tai labai patiko sumuštiniai: juoda duona, sviestas, ridikas, druskytė. Dar gražiai išpjaustytą virta dešrelė, fri bulvytės ir visokiausios daržovės.
Ir apskritai, patinka viskas, išskyrus šaltibarščius (durniai

), kotletai neskanu, troškinti rauginti kopūstai. Viskas regis.