Įkraunama...
Įkraunama...

Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai

Sojos as nelaikau "ciudnu"patiekalu.As ja labai daznai naudoju.Mano sunui labai patinka karbonadai.Man taip pat.Isbrinkinu juos sojos ir vandens misinyje(paverdu).Isgriebiu,nuspaudziu.Ipjaunu iki puses,idedu lydyto surio juostele.Pavilgau i kiausinio plakini,dziuveselius ir kepu.Kol kepa tame skystyje,kuriame mirko issiverdu makaronus.Man jie geriausiai tinka.
Soju farso beveik visada dedu darydama kotletus.
Atsakyti
QUOTE (ulaa @ 2004 03 01, 13:38)
As darau tokia greit parusiama vistiena:
vistienos krutinele supjaustau riekelemis skersai raumenu,apvolioju visokiuose priekoniuose,atskirai padarau tirstoka tesla is kiausiniu,miltu ir vandens.Tada vistiena apvolioju tesloje ir kepu aliejuje.Patiekiu su ryziais ir salotomis.Labiausiai si patiekala megsta mano vaikai,valgo ji ir salta ir karsta.Kartais padarau padaza is pomidoru padazo,majonezo ir smulkiai pjaustytu marinuotu agurkeliu.Skanaus.

Mes panasiai darome vistiena kinietiskai, tik tesla darome skystesne, tada tie vistienos gabaliukai gaunasi traskus kaip tikram Kinieciu restorane rolleyes.gif Beje, istraukta vistiena is keptuves mes dedame ant serveteles, kad susigertu riebalai ir vista neprarastu nuo dregmes traskumo.

Parasysiu padaza prie situ vistos traskiu gabaliuku(cia toms, kurios megsta kinieciu virtuve):

puse stiklines sultinio;
5-6 valgomi saukstai raudono vyno acto(tinka ir baltas);
keli valgomieji saukstai sojos padazo;
kupinas valgomasis saukstas medaus(galima deti ir cukraus, bet su medum skonis geresnis);
1 zalias agurkas(ziema tinka ir marinuotas ar raugintas);
puse arbatinio saukstelio kepintos cili pastos (jei tokios neturite, galite iberti i padaza kokiu astriu prieskoniu).

Paruosimas: I keptuve supilti sultini, vyno acta, sojos padaza, cili pasta ir viska uzkaitinti, tada ideti ir istirpinti medu, galiausiai sudeti smulkiais siaudeliais pjaustyta agurka. Ant silpnos ugnies padaza pavirti 5-7 minutes, kol siek tiek apverda agurku siaudeliai. Vistienos gabaliuku nereikia uzpilti padazu, tiesiog reikia imti vistienos gabaliuka, pamirkyti padaze ir tik tada deti i burnyte rolleyes.gif Skanaus wink.gif

Tiesa, padazas gaunasi toks kad is tolo nosyte riecia, todel ir patariu gaminti toms, kurios prijaucia kinieciu virtuvei smile.gif


Atsakyti
as tai labai daznai darau vistiena(cia kaip ir kinietiskai)

1 vistos ktutinele
1 indelis konservuotu raudonu pupeliu
3-4 morkos
3-4 skilteles cesnako+1 svoguno galvute
1 paprika
1 stiklainiukas "Hamker"-China padazo su bambukais, ananasais - na ten visko prideta
kario prieskoniu,druskos... biggrin.gif

vistiena kepinu su kariu ir cesnaku, paskui sudedu morkas, svogunus, paprikas ir pupeles, baigiant troskinti sudedu ta stiklainiuka padazo ir dar kelias minutes patroskinu! Valgom su ryziais thumbup.gif thumbup.gif ...va kaip tik siandien dariau, tai ir nutariau parasyti! Gal jau ir buvo kur, bet mano receptas toks!
Atsakyti
QUOTE (Medeina @ 2004 01 29, 13:19)
"Greiti" blynai:receptas "gimė" ekspromtu, kai namuose liko nesuvalgyto balto naminio varškės sūrio:
Sūrį supjaustau 1cm storio riekutėm (būtų gerai, kad sūris netrupėtų tongue.gif ) ir apvolioju tirštoje tešloje (pvz.: iš 1 kiaušinio, miltų, vandens,druskos ir cukraus-tešla turi būti tiršta) ir kepu aliejuj,keptuvėj.Skanu su grietine,su uogiene ir t.t.Tikrai skanu, greita ir pigu.

ta pati as darau, kai suris bltas surus ir su kmynais, bet mirgau kiausinio plakiny.
valgom su pomidorais, vaikai dar ir duonos uzkanda:)

dar galima suri deti ant blyno jau kepamo, ir ant virsaus vel uzpilti blynu mases. bBus kaip su idaru.
Atsakyti
Labai skanu ir pakankamai greita, tik aš visada darau iš akies, todėl taip ir pasakysiu.

Imam fermentinio sūrio (gali būti iš pigesnių) ir sutarkuojam burokine tarka. Į sutarkuotą sūrį įmušam kiaušinį (jei sūrio daugiau tai ir ne vieną), įberiam mėgstamų prieskonių (nebūtinai), druskytės (nebūtinai) ir viską išmaišom. Mišiniu aptepam batono riekeles. Keptuvėjė įkaitinam aliejaus. Riekeles į keptuvę dedam apteptąja puse. Kai bus sūris apkepęs, pats atkibs nuo keptuvės dugno. Jei kas nemėgsta riebiai, kitos riekelių pusės gali neapkepint. O šiaip apkepus sūriui, reikia perverst. Iškepus riekelės supjaustomos išilgai. Labai tinka pusryčiams thumbup.gif .

Greita, skanu, pakankamai pigu ir gražu. (Tinka įsidėt į kelionę, labai tinka vaikų šventėm, nes galima sudėt šulinėlį).
Atsakyti
Nezinau gal pasikartosiu, gal jau kazkas rasete, bet mano semyna labai megsta tokius sumustiniu:
Duona supjaustyri riekelemis arba trikampiukais, (kaip kam labiau patinka) ir pakepinti aliejuje.
Aptepimui:
virtas kiausinis, majonezas, fermentinis suris, cesnako skiltele, parukyto kumpio gabalelis arba rukytos zuvies(kokia labiau patinka). Visus produktus susmulkiname, isskyrus majoneza aisku laugh.gif , sumaisome su majonezu ir aptepame duona. Ant virsaus galima pabarstyti smulkintu petrazoliu ar krapu thumbup.gif
Skanaus!!
Papildyta @ [mergetime]1096027861[/mergetime]
Beje, jei kam nepatinka cesnakas, galima duona pakeisti batonu, o cesnaka kapotu svoguniuku irgi skanu, vietoje zuvies ar kumpio galima deti paprasciausius sprotus tik irgi susmulkinti, kad gautusi tepama mase...
Zodziu fantazijos ir skonio reikalas...
Atsakyti
QUOTE (Ingelė @ 2004 09 24, 13:37)
Labai skanu ir pakankamai greita, tik aš visada darau iš akies, todėl taip ir pasakysiu.

Imam fermentinio sūrio (gali būti iš pigesnių) ir sutarkuojam burokine tarka. Į sutarkuotą sūrį įmušam kiaušinį (jei sūrio daugiau tai ir ne vieną), įberiam mėgstamų prieskonių (nebūtinai), druskytės (nebūtinai) ir viską išmaišom. Mišiniu aptepam batono riekeles. Keptuvėjė įkaitinam aliejaus. Riekeles į keptuvę dedam apteptąja puse. Kai bus sūris apkepęs, pats atkibs nuo keptuvės dugno. Jei kas nemėgsta riebiai, kitos riekelių pusės gali neapkepint. O šiaip apkepus sūriui, reikia perverst. Iškepus riekelės supjaustomos išilgai. Labai tinka pusryčiams thumbup.gif .

Greita, skanu, pakankamai pigu ir gražu. (Tinka įsidėt į kelionę, labai tinka vaikų šventėm, nes galima sudėt šulinėlį).

Mano brolienes firminiai sumushtiniai tokie, tik ji dar ideda smulkiai pjaustyto svoguno ir pasmulkintos deshrytes wink.gif
Atsakyti
As darau toki nesudetinga patiekala su tortilijomis. Nusiperku tortiliju ir jas aptepu tokiu idaru:
lydytas surelis, saliami, marinuoti agurkeliai, pomidorai, petrazoles, cesnakai (vienu zodziu, i ta sureli galima prideti, kas ka megsta). tuo idaru aptepu tortilijas, susuku kaip lietinius blynus ir laikau saldytuve paslegtas per nakti. gaunasi tokie vyniotinukai. juos supjaustau nedideliai gabaleliai.
Kas valge, visiems patiko.
Atsakyti
QUOTE (rasute @ 2004 09 30, 00:16)
As darau toki nesudetinga patiekala su tortilijomis. Nusiperku tortiliju ir jas aptepu tokiu idaru:
lydytas surelis, saliami, marinuoti agurkeliai, pomidorai, petrazoles, cesnakai (vienu zodziu, i ta sureli galima prideti, kas ka megsta). tuo idaru aptepu tortilijas, susuku kaip lietinius blynus ir laikau saldytuve paslegtas per nakti. gaunasi tokie vyniotinukai. juos supjaustau nedideliai gabaleliai.
Kas valge, visiems patiko.

.................labai skanu thumbup.gif turetu buti,reikes butinai pabandytii,o pjaustosi kaip,ar nesuminksteja tas tortilijos blynas?
Atsakyti
Ne, nesuminksteja, tik reikia astraus peilio. Reikia gerai paslegti. As tai sudedu ant dideles lekstes, ant virsaus uzdedu pjaustymo lentele, o ant lenteles pastatau 2-3 puslitrinius stiklainiukus netuscius.
Atsakyti
Kiaulienos nugarinė su šampinjonais:
400 gr kiaulienos nugarinės, 100g šampinjonų, mažas svogūnas, 2 šaukštai miltų, 3 šaukštai aliejaus, pipirų (geriausiai baltų), druskos.
Kiekvieną nugarinės gabalėlį išmušti grūstuvėliu. Suformuoti kotletus, apiberti juos druska ir pipirais. Karštame aliejuje pakepinti žiedeliais supjaustytą svogūną ir šampinjonų riekeles. Išėmus juose tuose pačiuose taukuose iškepti pabarstytus miltais kotletus. Ant iškeptų kotletų sudėti šampinjonus su svogūnais ir dar truputį patroškinti pridengus, kad viduje nebūtų žali. Patiekti su bulvių koše.
Atsakyti
Paaiskink man, neismanelei kulinarei, kaip tuos kiaulienos gabalelius ismusti grustuveliu ir kokiu grustuveliu g.gif .Ir kaip suformuoti kotletus, jie juk is farso buna, o cia is nugarines? g.gif
Atsakyti