QUOTE(Dusetelle @ 2010 03 22, 22:35)
O kaip gaminama sluoksniuota tesla
Ar cia tas pats kaip kapota?
Ne tas pats. Bemielei sluoksniuotai tešlai ( 600 g) reikės:
250 g sviesto,
250 g miltų,
150 ml vandens,
žiupsnelis druskos.
Iš 50 g kambario temperatūros sviesto, 250 g miltų, 150 ml vandens ir druskos užminkyti vientisą tešlą ir palaikyti šaldytuve apie 20 min. Po to apibarstyti miltais ir iškočioti keturkampį lakštą. Viduryje dėti šaldytą sviestą (200 g) maždaug 1 cm storio plokštelėmis. Užlenkti tešlos kraštus iš keturių pusių, kad uždengtų sviestą. Lengvai spaudžiant iškočioti ploną keturkampį lakštą. Tešlos kraštus užlenkti vieną ant kito, kad gautųsi 3 tešlos sluoksniai. Vėl iškočioti ploną keturkampį lakštą ir vėl sulankstyti į 3 sluoksnius. Dedame į šaldytuvą 15 min. Vėl kočiojame, vėl lankstome. Kočiojimo-užšaldymo procesą kartoti 2-3 kartus. Kuo daugiau kartosit, tuo daugiau sluoksnių turės kepinys.
Mielinę gaminame taip pat, tik pradžioje dedame 0,5 pak. sausų mielių ir ne šaldome, o kildiname šiltoje vietoje.