Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu gavosi tikrai labai labai skanus, ir tikrai ne sleiksciai saldus. Tetis, kuris nevalgo saldumynu, ir tas paragaves net akis issprogdino kaip jam patiko
kokybe prasta, kadangi neturejau po ranka fotiko, teko fotografuot su telefonu
[quote=rencia1,2010 02 24, 11:00]
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu(...)
O čia tiesiog pertepta ir susukta?
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu(...)
O čia tiesiog pertepta ir susukta?
QUOTE(rencia1 @ 2010 02 24, 11:00)
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu gavosi tikrai labai labai skanus, ir tikrai ne sleiksciai saldus. Tetis, kuris nevalgo saldumynu, ir tas paragaves net akis issprogdino kaip jam patiko
Labai skaniai atrodo, reikes ir man pabandyti
[quote=zivile.simona,2010 02 24, 15:05]
[quote=rencia1,2010 02 24, 11:00]
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu(...)
O čia tiesiog pertepta ir susukta?
[/quote]
tikrai taip, pertepta, susukta ir supjaustyta nedideliais gabaliukais
[quote=rencia1,2010 02 24, 11:00]
Vakar kepiau mielines teslos pyragelius su Rududu(...)
O čia tiesiog pertepta ir susukta?
[/quote]
tikrai taip, pertepta, susukta ir supjaustyta nedideliais gabaliukais
Ačiū už atsakymą reikės pabandyti, nes labai jau skaniai atrodo
Laba diena
Kaip manot, ar galima patiekaliukus iš šaldytos tešlos kepti paprastoje mikrobangėje? Pvz. krabų lazdeles. Ar nesiskirs nuo keptų orkaitėje?
Kaip manot, ar galima patiekaliukus iš šaldytos tešlos kepti paprastoje mikrobangėje? Pvz. krabų lazdeles. Ar nesiskirs nuo keptų orkaitėje?
Siandien sumasciau isbandyti bemiele sluoksniuota tesla ir iskepti koki skanesta Kepiau pyragelius su slyvu dzemu ir su desryte mazutes bulkutes Tos su desryte gavosi liuksiskai, na o su dzemu, tai visos isileido,ir dzemukas isbego Gal zinot, kaip padaryt, kad neisbegtu dzemukas,o gal kita reikia pabandyti det????
P.S. Vyras liko suzavetas ir vos liezuvio neprarijo, kaip jam patiko... ir su isbegusiu dzemuku ir su desrytem
P.S. Vyras liko suzavetas ir vos liezuvio neprarijo, kaip jam patiko... ir su isbegusiu dzemuku ir su desrytem
O kaip gaminama sluoksniuota tesla
Ar cia tas pats kaip kapota?
Ar cia tas pats kaip kapota?
QUOTE(Dusetelle @ 2010 03 22, 22:35)
Ne tas pats. Bemielei sluoksniuotai tešlai ( 600 g) reikės:
250 g sviesto,
250 g miltų,
150 ml vandens,
žiupsnelis druskos.
Iš 50 g kambario temperatūros sviesto, 250 g miltų, 150 ml vandens ir druskos užminkyti vientisą tešlą ir palaikyti šaldytuve apie 20 min. Po to apibarstyti miltais ir iškočioti keturkampį lakštą. Viduryje dėti šaldytą sviestą (200 g) maždaug 1 cm storio plokštelėmis. Užlenkti tešlos kraštus iš keturių pusių, kad uždengtų sviestą. Lengvai spaudžiant iškočioti ploną keturkampį lakštą. Tešlos kraštus užlenkti vieną ant kito, kad gautųsi 3 tešlos sluoksniai. Vėl iškočioti ploną keturkampį lakštą ir vėl sulankstyti į 3 sluoksnius. Dedame į šaldytuvą 15 min. Vėl kočiojame, vėl lankstome. Kočiojimo-užšaldymo procesą kartoti 2-3 kartus. Kuo daugiau kartosit, tuo daugiau sluoksnių turės kepinys.
Mielinę gaminame taip pat, tik pradžioje dedame 0,5 pak. sausų mielių ir ne šaldome, o kildiname šiltoje vietoje.
QUOTE(meistryte @ 2010 03 10, 19:08)
su dzemu, tai visos isileido,ir dzemukas isbego
dzemas kepiniams isgelbetu situacija
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 03 23, 01:35)
Ne tas pats. Bemielei sluoksniuotai tešlai ( 600 g) reikės:
250 g sviesto,
250 g miltų,
150 ml vandens,
žiupsnelis druskos.
Iš 50 g kambario temperatūros sviesto, 250 g miltų, 150 ml vandens ir druskos užminkyti vientisą tešlą ir palaikyti šaldytuve apie 20 min. Po to apibarstyti miltais ir iškočioti keturkampį lakštą. Viduryje dėti šaldytą sviestą (200 g) maždaug 1 cm storio plokštelėmis. Užlenkti tešlos kraštus iš keturių pusių, kad uždengtų sviestą. Lengvai spaudžiant iškočioti ploną keturkampį lakštą. Tešlos kraštus užlenkti vieną ant kito, kad gautųsi 3 tešlos sluoksniai. Vėl iškočioti ploną keturkampį lakštą ir vėl sulankstyti į 3 sluoksnius. Dedame į šaldytuvą 15 min. Vėl kočiojame, vėl lankstome. Kočiojimo-užšaldymo procesą kartoti 2-3 kartus. Kuo daugiau kartosit, tuo daugiau sluoksnių turės kepinys.
Mielinę gaminame taip pat, tik pradžioje dedame 0,5 pak. sausų mielių ir ne šaldome, o kildiname šiltoje vietoje.
250 g sviesto,
250 g miltų,
150 ml vandens,
žiupsnelis druskos.
Iš 50 g kambario temperatūros sviesto, 250 g miltų, 150 ml vandens ir druskos užminkyti vientisą tešlą ir palaikyti šaldytuve apie 20 min. Po to apibarstyti miltais ir iškočioti keturkampį lakštą. Viduryje dėti šaldytą sviestą (200 g) maždaug 1 cm storio plokštelėmis. Užlenkti tešlos kraštus iš keturių pusių, kad uždengtų sviestą. Lengvai spaudžiant iškočioti ploną keturkampį lakštą. Tešlos kraštus užlenkti vieną ant kito, kad gautųsi 3 tešlos sluoksniai. Vėl iškočioti ploną keturkampį lakštą ir vėl sulankstyti į 3 sluoksnius. Dedame į šaldytuvą 15 min. Vėl kočiojame, vėl lankstome. Kočiojimo-užšaldymo procesą kartoti 2-3 kartus. Kuo daugiau kartosit, tuo daugiau sluoksnių turės kepinys.
Mielinę gaminame taip pat, tik pradžioje dedame 0,5 pak. sausų mielių ir ne šaldome, o kildiname šiltoje vietoje.
Aciu uz paaiskinima Bet jau kiek zaidimo
Ismokiau dukra kepti is sluoksniuotos teslos, tai dabar ji mus stebina savo sedevrais: tai bandeles su bananais, tai su melyniu uogiene, tai su desrelem.
FruitCocktail, nemanau kad mikrobangej iskeptu kaip priklauso... isbandysi - papasakok
FruitCocktail, nemanau kad mikrobangej iskeptu kaip priklauso... isbandysi - papasakok