nuo siandien MAXIMOJE 40% nuolaida saldytai mielinei ir bemielei teslai

o gal galit tiksliau aprasyti, kaip gaminate su desrele bulkutes
Kuria tesla naudojate, ar ja pjaunat (kaip kiek), ar visa desrele dedat? kiek laiko kepat?
Ir dar klausimelis, ar kas matet kurioj parduotuvej mantingos gamybos bulkuciu paruostuku?
Kokia ju kaina? Mane butent domina 25-26 puslapiu gaminiai is cia

Ir dar klausimelis, ar kas matet kurioj parduotuvej mantingos gamybos bulkuciu paruostuku?

QUOTE(vaidyte @ 2010 03 29, 18:58)
Skaiciau, kad kai kurios is jusu kocioja tesla...man kociota ji nekyla...ar as ka ne taip darau?
Aš irgi kartą kai pabandžiau kočiot, tai tik ją pagadinau, kilo tai blogiau, nes sluoksneliai susiardė. Ir ji pasidarė panašesnė į kapotą, o ne į sluoksniuotą. Daugiau taip nedarau.

QUOTE(asaraa @ 2010 03 30, 20:40)
Ir dar klausimelis, ar kas matet kurioj parduotuvej mantingos gamybos bulkuciu paruostuku?
Kokia ju kaina? Mane butent domina 25-26 puslapiu gaminiai is cia

Kad parduotuvėse jie parduodami tik jau iškepti

QUOTE(Sophi @ 2010 04 05, 18:43)
uskeptas maciau


Labai skaniai gavosi prie alaus ši užkandėlė. Reikės:
1pak. sluoksniuotos Mantingos tešlos (kur dideli 2 lakštai)
apie 400 gr. rūkyto kumpio (idealiai tinka naminis)
100 gr. kečupo (Hainz)
svogūnų laiškų, krapų, 3-4 skiltelės česnako, 1š. alyvuogių aliejaus, 1š. rapsų aliejaus.
Atšildome tešlos lakštus, bet ne visiškai. Neturi būti ištižę. Kumpį supjastome smulkiais kubeliais, svogunų laiškus ir krapus sukapojame.
Į dubenėlį įspaudžiame česnako skilteles, supilame aliejų, įdedame kečiupo ir viską labai gerai išmaišome ir gauname padažą.
Ant atšildyto tešlos lakšto, tepame padažą, paliekam 1 cm kraštelį neapteptą (bus reikalingas sukant tešlą), užbarstome kumpį su kapotais krapais ir svogūnų laiškais. Lakštą susukame kaip vyniotinį, neapteptą tešlos galą patepam vandenuku, kad vyniotinis kepant neišsiskleistų. Iš išvardintų produktų turi gautis du vyniotinukai. Kiekvieną jų supjastome į 10-12 ritinėlių ir kepame 180 laipsnių temp. kol tešla paruduos. Pastebėjimas- kiaušinio plakiniu netepti sususktų vyniotinių, nes pjaustyti bus labai sunku, pjaustant peilis turi buti kuo sausesnis. Skanaus
1pak. sluoksniuotos Mantingos tešlos (kur dideli 2 lakštai)
apie 400 gr. rūkyto kumpio (idealiai tinka naminis)
100 gr. kečupo (Hainz)
svogūnų laiškų, krapų, 3-4 skiltelės česnako, 1š. alyvuogių aliejaus, 1š. rapsų aliejaus.
Atšildome tešlos lakštus, bet ne visiškai. Neturi būti ištižę. Kumpį supjastome smulkiais kubeliais, svogunų laiškus ir krapus sukapojame.
Į dubenėlį įspaudžiame česnako skilteles, supilame aliejų, įdedame kečiupo ir viską labai gerai išmaišome ir gauname padažą.
Ant atšildyto tešlos lakšto, tepame padažą, paliekam 1 cm kraštelį neapteptą (bus reikalingas sukant tešlą), užbarstome kumpį su kapotais krapais ir svogūnų laiškais. Lakštą susukame kaip vyniotinį, neapteptą tešlos galą patepam vandenuku, kad vyniotinis kepant neišsiskleistų. Iš išvardintų produktų turi gautis du vyniotinukai. Kiekvieną jų supjastome į 10-12 ritinėlių ir kepame 180 laipsnių temp. kol tešla paruduos. Pastebėjimas- kiaušinio plakiniu netepti sususktų vyniotinių, nes pjaustyti bus labai sunku, pjaustant peilis turi buti kuo sausesnis. Skanaus


Aš gaminu pagal šį receptą:
ITALIŠKAS PYRAGAS SU ŠPINATAIS
Ingredientai:
500 g grūdėtosios varškės,
200 g fermentinio sūrio,
apie 300 g šviežių špinatų,
po žiupsnį šviežių prieskoninių žolelių-krapų, bazilikų, rozmarinų, petražolių,
2 lakštai bemielės tešlos,
4 kiaušiniai.
Gaminimas:
Šaldytos tešlos lakštus reikėtų dar patampyti, kad taptų plonesni. Tada pusę lakšto klokite į kepimo skardą-kitą puse tešlos vėliau reikės užkloti įdarą. Į grūdėtąją varškę sudėkite smulkintas prieskonines žoleles, suplėšykite špinatų lapus, sutarkuokite fermentinį sūrį ir viską išmaišykite.
Gautą masę sudėkite ant tešlos, vienodai paskirstykite, užklokite lakštu, užlenkite ir užspauskite kraštelius. Maždaug 200 laipsnių karščio orkaitėje pyragą reikėtų kepti apie 1 valandą. Svarbu stebėti, kad kepinys įgautų gelsvą gintarinį atspalvį.
Siūloma pyragą patiekti su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir baltojo vyno taure, tačiau kiekvienas,paragavęs kepinio, pats nuspręs, su kuo šį užkandį pasiūlyti svečiams ar namiškiams.
Aš špinatus apkepinu, tada jie nebebūna tokie "pasišiaušę" ir pyragas iškepa per trumpesnį laiką.
ITALIŠKAS PYRAGAS SU ŠPINATAIS
Ingredientai:
500 g grūdėtosios varškės,
200 g fermentinio sūrio,
apie 300 g šviežių špinatų,
po žiupsnį šviežių prieskoninių žolelių-krapų, bazilikų, rozmarinų, petražolių,
2 lakštai bemielės tešlos,
4 kiaušiniai.
Gaminimas:
Šaldytos tešlos lakštus reikėtų dar patampyti, kad taptų plonesni. Tada pusę lakšto klokite į kepimo skardą-kitą puse tešlos vėliau reikės užkloti įdarą. Į grūdėtąją varškę sudėkite smulkintas prieskonines žoleles, suplėšykite špinatų lapus, sutarkuokite fermentinį sūrį ir viską išmaišykite.
Gautą masę sudėkite ant tešlos, vienodai paskirstykite, užklokite lakštu, užlenkite ir užspauskite kraštelius. Maždaug 200 laipsnių karščio orkaitėje pyragą reikėtų kepti apie 1 valandą. Svarbu stebėti, kad kepinys įgautų gelsvą gintarinį atspalvį.
Siūloma pyragą patiekti su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir baltojo vyno taure, tačiau kiekvienas,paragavęs kepinio, pats nuspręs, su kuo šį užkandį pasiūlyti svečiams ar namiškiams.

Aš špinatus apkepinu, tada jie nebebūna tokie "pasišiaušę" ir pyragas iškepa per trumpesnį laiką.
Gal turite receptuku su braskemis ir sluoksniuota tesla?

QUOTE(Poema @ 2010 06 11, 13:19)
Man atrodo, Sonatinos puslapyje toks yra....

QUOTE(ELlJA @ 2010 04 10, 14:29)
Labai skaniai gavosi prie alaus ši užkandėlė. Reikės:
1pak. sluoksniuotos Mantingos tešlos (kur dideli 2 lakštai)
apie 400 gr. rūkyto kumpio (idealiai tinka naminis)
100 gr. kečupo (Hainz)
svogūnų laiškų, krapų, 3-4 skiltelės česnako, 1š. alyvuogių aliejaus, 1š. rapsų aliejaus.
Atšildome tešlos lakštus, bet ne visiškai. Neturi būti ištižę. Kumpį supjastome smulkiais kubeliais, svogunų laiškus ir krapus sukapojame.
Į dubenėlį įspaudžiame česnako skilteles, supilame aliejų, įdedame kečiupo ir viską labai gerai išmaišome ir gauname padažą.
Ant atšildyto tešlos lakšto, tepame padažą, paliekam 1 cm kraštelį neapteptą (bus reikalingas sukant tešlą), užbarstome kumpį su kapotais krapais ir svogūnų laiškais. Lakštą susukame kaip vyniotinį, neapteptą tešlos galą patepam vandenuku, kad vyniotinis kepant neišsiskleistų. Iš išvardintų produktų turi gautis du vyniotinukai. Kiekvieną jų supjastome į 10-12 ritinėlių ir kepame 180 laipsnių temp. kol tešla paruduos. Pastebėjimas- kiaušinio plakiniu netepti sususktų vyniotinių, nes pjaustyti bus labai sunku, pjaustant peilis turi buti kuo sausesnis. Skanaus

1pak. sluoksniuotos Mantingos tešlos (kur dideli 2 lakštai)
apie 400 gr. rūkyto kumpio (idealiai tinka naminis)
100 gr. kečupo (Hainz)
svogūnų laiškų, krapų, 3-4 skiltelės česnako, 1š. alyvuogių aliejaus, 1š. rapsų aliejaus.
Atšildome tešlos lakštus, bet ne visiškai. Neturi būti ištižę. Kumpį supjastome smulkiais kubeliais, svogunų laiškus ir krapus sukapojame.
Į dubenėlį įspaudžiame česnako skilteles, supilame aliejų, įdedame kečiupo ir viską labai gerai išmaišome ir gauname padažą.
Ant atšildyto tešlos lakšto, tepame padažą, paliekam 1 cm kraštelį neapteptą (bus reikalingas sukant tešlą), užbarstome kumpį su kapotais krapais ir svogūnų laiškais. Lakštą susukame kaip vyniotinį, neapteptą tešlos galą patepam vandenuku, kad vyniotinis kepant neišsiskleistų. Iš išvardintų produktų turi gautis du vyniotinukai. Kiekvieną jų supjastome į 10-12 ritinėlių ir kepame 180 laipsnių temp. kol tešla paruduos. Pastebėjimas- kiaušinio plakiniu netepti sususktų vyniotinių, nes pjaustyti bus labai sunku, pjaustant peilis turi buti kuo sausesnis. Skanaus


siandien kepiau siuos pyragiukus, tik vietoj kumpelio dejau desryte




Smagu, kad patiko
