Įkraunama...
Įkraunama...

Sausinukai 2009m.

Em mokysis iki birželio 22d. Vasaros atostogos - 8 savaitės, plius po savaitę prieš ir po atostogų dirba popamokinė grupė, tai kažkur pasidėt vaikui lieka 6 savaitės. Jeigu abu tėvai dirba, tai susidėlioja kaip tik, kad pabūtų namie su vaikais. Mums gerai gaunasi, aš patogų darbą dirbu. Kaip LT reiktų daryti, neįsivaizduoju nuoširdžiai - pvz sūnėnas važiuoja pas močiutę į kaimą, bet ten jau jam nuobodu, plius močiutės sveikata nebelaiko. Tai kosmosas man tos ilgos atostogos.

bet aišku, laikyt vaikus mokykloj vien dėl to, kad nėr kur kitur padėti, irgi nekažką. Tiesą sakant, aš jau taip susipainiojau LT švietimo sistemoj, kad nuoširdžiai nebežinočiau, nuo kur ir ką keisti, kur pažiūri, ten kažkaip ne taip, negu turėtų būt.. žiūrėjau kažkokią laidą su Landsbergiene, Jurkevičium, tėvų atstove, švietimo min viceministru, mokytoju ir mokiniu - visi kalbėjo apie skirtingus dalykus iš skirtingų pozicijų. Mokinys sako, kad pavargęs - Jurkevičius sako, kad pritingi visi. Nelabai kaip atrodė.
Atsakyti

O ką vaikai dabar per namų darbus padaro? Tiesiog prikiša į galvą tos pačios programos, kuri, atseit, ruošia vaikus gyvenimui. Iš matematikos išsityčiota. Lietuvių kalba irgi tame pačiame kelyje. Kas iš tų prikištų žinių? Jokio tęstinumo, jokio kritinio mąstymo ugdymo, jokio kūrybiškumo, vien tik "Taip" arba "Ne". 

Požiūris į vaikus, į jaunuolius, į besimokančius, autoritetų klausimas - čia yra gerokai didesnės problemos. 

Atsakyti
Sveikos,

as neliepiu Arminui ruosti pamoku,jis stengiasi viska atlikti mokykloje,plius popamokineje gali paruosti. Kolkas mokymosi rezultatai dziugina,nesitikejau,kad taip greit persilaus ant lietuviu kalbos ax.gif

Geru atostogu mokinukams 4u.gif
Atsakyti
Cosette, lengvo gimdymo smile.gif. Gal jau ivyko?

Adele mokslo metus baige gerai, ju visa klase labai stipri (17 vaiku baige aukstesniuoju lygiu). Nors man paciai ties standartizuoti testai atrodo absurdas, juos islaike labai gerai.

Ziauriai nenori skaityt. Patinka filmuot, sokt, grot, dainuot. Dabar nauja aistra - gimnastika.

Atostogauja kol kas mokyklos stovykloje. Issigelbejimas, nes nera kur deti. Seneliai jau visai paseno, nenori su jais buti. Namie pabuna diena kita, bet valgyt dar pasidaryt nemoka, nelabai ir domisi, tai kazkas turi sugrizt pamaitint. Tas 10 km nuo miesto nera daug, bet laike jauciasi. Pernai labai draugavo su 3 metais vyresne kaimyne, bet jai jau paauglyste prasidejo, neberanda bendros kalbos... Dar eis i gimnastikos stovykla, ziurineju ir kitas dienos stovyklas, gal dar kur nors teks leisti...

Del mokslo metu ilginimo neturiu vieningos nuomones. Priklauso, nuo to, ka veikti. Musu mokykloje yra "Zaliosios savaites" tradicija. vaziuoja I kokia kaimo sodybe ir ten buna savaite. Organizuojamos gamtos pazinimo, sportines, menines veiklos. Siemet buvo pirma karta, musu mokytoja irgi dar nebuvo buvusi, nelabai ir entuziazma rode, bet tevai priverte smile.gif. Buvom si karta 3 dienas (as irgi vaziavau - uz gydytoja). Tai su 25 vaikais buvo keturi suauge - mokytoja, dvi mamos ir tetis. Kiti tevai atvaziuodavo veiklu organizuoti, taip pat jas vede ir mokytoja, ir mokyklos psichologe. Tokia veikla labai prasminga, galima ugdyti komandiskuma, savarankiskuma ir kitas butinas savybes. (Kad butumet mate, kaip jie prastai dalyvavo komandose orientacinese varzybose!) O jos musu individualizuotoje svietimo sistemoje lieka uz borto. Be to, vasaros pradzia - labai tinkamas laikas visokioms iseinamosios veikloms, kurioms kitu laiku pritruksta laiko arba nera salygu - galima kazka sodinti, auginti. Taigi, as is principo ne pries ilginima, bet tai turi buti labai apgalvota. Nes sedejimas suoluose dar keleta savaiciu - tikrai nera iseitis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egmara: 11 birželio 2017 - 09:17
Na, dėl metų ilginimo, tai turiu omeny, kad nėr kur vaikų padėt tiek laiko... Nors žiemos atostogas patrumpintų... Su žiema ir vasara išeina kokie 4 mėn atostogų per metus. Aišku, veikt kažką įdomaus reikia finansavimo, nuo to ir prasideda...

Egmara, šauni jūsų mokykla 4u.gif kaip smagu, kad organizuoja stovyklą! Mane labai sudomino: čia su nakvyne, kaip supratu? Ir kaip sodyba, kas finansuoja? O maistą kas verda tokiai kompanijai? smile.gif Galvoju, jeigu inicijuoti kitais metais, būtų labai įdomu!

O sesė nesutinka su Adele pabūt?

O aš vis dar laukiu rolleyes.gif kai vidury nėštumo buvo kraujo, tai išsigandau, kad nebūtų ankstukas, o dabar jau panašu, kad bus vėlukas biggrin.gif (čia taip Eglė sako biggrin.gif ). Terminas birželio 20d, bet kasnakt jau sapnuoju, kad sąrėmiai prasideda... O ir priaugau daug (su kiekvienu nėštumu daug priaugu) - 20+ kg, tai gydytoja bara frusty.gif greičiau jau viskas praeitų...

Eglė irgi lanko meninę gimnastiką, tai nuolat kojas kilnoja biggrin.gif

Mes vaikus į kelias stovyklas leidom/leisim šiemet: laipiojimo sienom jau buvo, po to į anglų (čia nuo žiemos perkėlėm, nes sirgo) ir keliose bibliotekose užregistravau nemokamai, čia Kaune ko gero pirmi metai toks projektas - po kelias savaites 4 val/dienoj užsiims kažkuo bibliotekininkės. Vis bus kažkoks užsiėmimas, nes visą vasarą be veiklos visiem trim (su manim) stogai nuvažiuos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosette: 13 birželio 2017 - 06:57
cha, terminas kaip mano mažo gimtadienis smile.gif o dėl kilogramų, na tai nėr 20kg kažkas tokio.. aš su visais po tiek priaugau, ir dar prieš terminą gimdžiau. Tai realiai ir daugiau būtų buvę. Na ir nieko, aišku, po trečio taip ir liko keli kg virš, bet jaunyn neinam.

egmara, nepavargsta vaikai be tėvų tiek ilgai? nu aš gal kokia vaikus prie savęs pririšus, bet kiek būna tų visokių nakvynių, tai po to nėr ramybės namie... grįžta suirzus po paros, pykstas su visais, visi blogi ir taip toliau. Reik paros, kad susinormalizuotų viskas. Dabar vidurinioji buvo su darželio grupe nakvot sodyboj kažkokioj, grįžo, rauda dėl visko iš eilės. Neįsivaizduoju, kas būtų po savaitės, kokių terapijų reiktų.
Atsakyti

Madrugada, man rodos, kad visiems, ir suaugusiems, grįžus namo po kažko, irgi būna daug nervų. 

 

Aš savo paneles nuo mažumės, t.y. kiekvieną nuo 2,5 metų, pradėjau išleidinėt pas savo tėvus į sodą. Pradžioj 5 dienas, po metų savaitę. Šiais metais, taip gaunasi, kad pas senelius atbus mėnesį. Kas kartą, kai tik panos grįžta iš senelių, turime dvi savaites atstatinėti pusiausvyrą šeimoje. Bet mes stengiamės daug šnekėtis, tartis, kas darosi, kodėl ir kaip reikia sugrąžinti status quo. 

 

Dar prisiminiau, kad Darija praėjusią vasarą buvo savaitę stovykloje. Ir nieko. Atbuvo. Žinoma, buvo ašaringų skambučių "manęs niekas nemyli" ir pan., bet paglostydavom širdelę ir buvo sau toliau. 

 

Tačiau ta neįkainojama patirtis, kurią vaikas gauna būdamas be mamos, be tėčio, galų gale be senelių - tai atperka absoliučiai viską. Aš gal negražiai galvoju, tačiau vaiko pririšimas prie savęs yra nenaudingas vaikui. Aš pati buvau stipriai pririšta mamos prie jos. Ir dabar, būdama suaugusi moteris, turėdama savo šeimą, prisiklausau ne mažiau priekaištų iš mamos, nei kad jų buvo, kai gyvenome kartu. Ir ką tai duoda? Kad aš tolstu nuo jos. Tada ji dar labiau mane nori susigrąžinti užmindama man ant sąžinės. Ir gaunasi kvailas uždaras ratas. Nelinkiu nei vienam vaikui tokios patirties.

Atsakyti
Mes tai neturim kur jų padėt, jie vis per maži. Dabar galėčiau samdyt laisvai kokią auklę vakare mergaitėms, ir dumt į teatrą ar kur, bet mažas cypauja naktimis. Tai kaip ir nėr tikslo. Pas tėvus - buvom palikę dienai pernai smile.gif ilgiau negalim, jiems per sunku. Ir negalėsim, sensta jie.. jau kai galėsim palikt, tai mūsų vaikai senelius turės prižiūrėti, o ne atvirkščiai.

mano ir mano draugų patirtis atvirkštinė - kaime mėnesiai be mamos ir tėčio. Nepatikdavo. Aišku, ir susitikus nieks nepuldavo tos emocinės būsenos atstatinėti, tėvams nė galvoj.

Em dažnai važiuoja nakvoti pas drauges, tai būna para be mūsų. O daugiau nėr ir galimybių. Stovyklos labai brangu, o ir nepamenu, kad būtų tokio amžiaus vaikams be tėvų.
Atsakyti
Klausėt apie "žaliają savaitę". Viską finansuoja tėvai. Kadangi tai gegužės pabaiga ir darbo dienos, kaina sodybose nėra kosminė, bet ir nemaža - 22 eur parai už vaiką (nakvynė + maitinimas). Prižiūrintiems suaugusiems atskirai niekas nekainavo.

Vaikai elgėsi įvairiai - viena mergaitė susirgo (sukarščiavo ir pradėjo vemti - tėvai iš karto išsivežė), kita po vienos nakvynės pradėjo labai stresuot (skaudėjo ir galvą, ir pilvą, ir nebevalgė nieko nuo pietų), atsargiai išsiaiškinau, kad labai nepatiko nakvot (zyzė uodas, trukdė miegot ir pan.), paskambinom tėvams, sutarėm, kad pasiims nakvot namo, o ryte atveš - iškart sveikata pasitaisė. Su kitais jokių problemų nebuvo. Na, Adelės subrendimą stovyklauti sunku vertint (nakvojo kambary dviese su klasioke, bet aš buvau kitam kambary tame pačiame koridoriuje), nežinau, kaip sektųsi, jeigu reikėtų būti visai vienai. Šiaip vaikams labai patiko...

Namie pabūna viena nuo ryto iki vakaro, bet reikia kažkam vidury dienos atvažiuot valgyt paduot. Bijo imti ką nors karšta - negali iš orkaitės ar iš puodo išsiimti blink.gif Pradėjom mokytis šitų dalykų, bet stovi su pirštinėmis ir verkia, kaip baisu tą karštą blėką paliesti.Na, čia sesė padeda. O šiaip, per didelis skirtumas tarp vaikų. Aistė jau su mumis negyvena, dirba, tai atpuola. Ema irgi dirba, tai ne visada gali ją paglobot.

Jau atbuvo dviejose dienos stovyklose, dar vieną lankys liepos vidury. Labai patiko ir pasiteisino stovykla teatre (House of Puglu dienos stovykla). Nebrangi ir labai labai patiko.
Atsakyti

Labas :mirksiukas:

100 metu sakyciau. Pasibaigiau katik antra magistra, trecias vaikas paaugintas, galiu ir i Supermamas nosi ikisti :bigsmile: . Matau, vel nauju leliuku yra. Cosette, speju jau tikrai pagimdei :wub: .

Atsakyti

Aš jaučiuos kažką praleidus - Panteriux, kada čia trečia susiorganizavai?  :hmm: Sveikinimai bet kokiu atveju  :D​  O kokį magistrą baigei?

Atsakyti
Sveikos, visos dingusios 4u.gif

Kaip sekasi mokslai? Sveikatos?

Pas mus namuose linksmybės: Jonukas kaip žaisliukas visiems biggrin.gif Toks mielas smile.gif

Turiu klausimą daugiavaikėms mamoms biggrin.gif Žodžiu, Vilius lanko krepšinį valstybinėj krepšinio mokykloj ir sako, kad jam nemokamai, nes mes gi daugiavaikiai biggrin.gif Tuomet prisiminiau ir vaiko pinigus. Kaip čia pasakius rolleyes.gif jie priklauso todėl, kad trys nepriklausomai nuo pajamų? Nuo 2018 berods apskritai visi gaus.. Pradėjau pildyt dokumentus ir susigėdau... Ar priklauso ir duoda visiems, ar čia tokia pašalpa... Kažkaip nepatogu man, nes juk pajamos tai normalios... unsure.gif

o beje, jau pamirštas dalykas: mums pirmas dantukaaaaassssss
yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
Anksčiau ir FB pirmais dantukais mirgėdavo biggrin.gif dabar nors čia pasigirsim :DDD
Atsakyti