Vaziuojame i Trollheimena ieskoti trasos Sunndalsoros, Innerdalen.
Nelengvai, bet radom, miegam salia marsrutu pradzios aiksteles.
16 diena, 08.15
Pagal turima informacija ten galima eiti net su kudikiais.
Informacijos praktiskai jokios.
Laimei patirtis jau nesileidzia buti klaidinamiems.
Kuri laika einame, kol galiausiai issiaiskiname ir suprantame, kad ten paciam trumpiausiam marsrutui reiketu mazu maziausiai visos dienos, jei ne 2. O tas vadinamas "su kudikiais" tai tik takeliu pasivaiksciojimas pirmyn atgal.

Vaziuojam i rimtesne pazinti su Trollheimenu.
Beda ta, kad net ir visagaliame internete radome labai mazai informacijos planuojant kelione. Tik tiek, kad yra 3 pagrindines trasos:
1. "Triangle", tarp Gjevilvasshyttos, Joldalshyttos, Trollheimshyttos.
2. per 3 Trollhetos virsunes.
3. i Snotos virsune.
Kadangi patogiausia su privaziavimu ir su trukme buvo Snota, tai renkames ja.
Vaziuojant link jos kelio uztvaras.
Kaip ir visur, informacijos jokios.
Einu aiskintis, nes uztvaras automatinis, zmoniu taip pat nera.
Nieko nesuprates, keliu einu toliau, gal ka sutiksiu.
Atvaziuoja automobilis, stabdau, gal pavyks ka issiaiskinti.
Rodo lipk ir pasikalbesim.
Velniai nemate, lipu.
Nuveza mane gal 5-7 km. ir per ta laika papasakoja, kad tai milziniska teritorija. Jis mane nuves prie aiksteles, tada reikia eiti apie 3 km. iki trasu pradzios, o ten pasirinkti trasa. paprastai tai keliu dienu zygiai, o kadangi dabar jau apie pietus tai preiti nei vienos nebeimanoma.
Suprantu, kad nebera laiko grizti prie automobilio ir eiti su visa seima, rasau zinute kad grisiu temstant

, kazkaip labai pasitikiu savo jegomis

Padekoju uz informacija ir pavezejima ir iseinu, jis mane zvilgsniu nulydi taip lyg iseiciau i mirti

Is pradziu einu tokiu lengvu takeliu iki trasu pradzios.

O tada ilgas, monotoniskas ir ilgas kelias. Nesutikau nei vieno zmogaus.

Taupydamas laika bandau begti, bet tarp akmenu susipina kojos ir griuvu. Skauda. Odos nubrozdinimai visada ikyriai geliantys.
Susikuriu pasiteisinima, kad tai greiciausiai troliu darbas, nes pats nebuciau pargriuves

Einu toliau. Pasidaro nejauku, o jeigu puls

Galiausiai ateinu i virsune.
Papildyta:

Labai unikalus vaizdai, niekur daugiau tokiu neteko matyti.

O cia specialiai nufotografavau nuorodas jau grizes. Kaip matyti truputi pamelavau, nuo aiksteles iki trasos pradzios 4,5 km. Virsutines 3 nuorodos iki automobiliu aiksteliu nuo trasos pradzios, o zemutines nuorodos jau trasos. Kaip matytio pati trumpiausia 15 km., bet jos niekas neina, nes ji neidomi.

Labai nesunku apskaiciuoti, kad nuo automobiliu stovejimo aiksteles ir iki grizimo i ja praejau apie 41 km... Ir tai per pusdieni

Sis parkas labai keistas toks, bet man labai patiko butent tuo savo unikalumu.
Bet tai dar ne pabaiga. Nueinu dar kokius 5 km. kol galiausiai jau visai temstant susitranzuoju automobili, kuri mane parveza iki kelio uztvaro. Ten ir miegam.
Papildyta:17 diena, 08.16
Atvaziuojam i Roros.
Tai i UNESCO sarasus itrauktas rudos kasyklu miestelis prie Svedijos sienos.
Kuro pylemes po 11,74 kronos uz litra, kazkaip tikejomes, kad prie Svedijos sienos jis bus pigesnis, nieko panasaus.

Papildyta:

Ejome ir i muziejaus vidu, bet nieko gero ten. Suaugusiem 80 kronu, iki 14 m. nemokamai.

Pirma karta sioje kelioneje nuejome ir i parduotuve. Dauguma kainu "norvegiskos", bet tarkim ledai 55 kronos uz 2 ltr., arba vynuoges 25 kronos uz 1 kg. mums pasirode visai gera kaina