QUOTE(GITALE @ 2016 02 27, 16:24)
gal galit pasidalint duonytes receptu ar nuoroda
Aisku.
Duona su seklomis
1 kg miltu
1 st. sezamu
po 6 v.s. linu semenu, skrudintu saulegrazu, ruginiu selenu
2 v.s. moliugu seklu
1.5 a.s. druskos
3 v.s. cukraus
1 litras drungno vandens
2 pak. sausu mieliu (14 gramu)
2 kepimo formos, 35x11 cm
selenos formu apibarstymui
aliejus formu aptepimui
Visus sausus produktus sudeti i dideli inda ar puoda, ismaisyti. Supilti vandeni ir vel ismaisyti, taip kad sausi produktai susimaisytu su vandeniu. Nera reikalo ilgai maisyti/minkyti. Tesla bus skystoka, bet taip turi buti. Inda uzdengti ranksluostuku ir palikti kamb. temperaturoje ir laukti, kol tesla pakils dvigubai.
Kepimo formas istepti aliejumi ir apibarstyti semenemis.
Kai tesla pakils, ja vel siek tiek permaisyti, kad nusestu. Perdeti i dvi kepimo formas, uzdengti ranksluosciu ir palikti kilti, kol tesla beveik iki virsaus uzpildys skardeles. Auga greitai.
Orkaite ikaitinti iki 230 C. Kepimo formas su pakilusia tesla ideti i orkaite, i pirma lentyna nuo apacios ir kepti ~57 min, su tiktai ijungtu apatiniu kaitinimo elementu.
Iskepusia duona isimti is orkaites, palikti formose 10 min. Po sio laiko isimti ir padeti ant groteliu pilnai atvesti.
Mano komentaras: receptas nurodytas dviem skardelem, kuriu matmenys virsaus, ne dugno 35x11 cm. Nuostabi duonele, labai skani! O svarbiausia visai nereikalaujanti darbo. Gaminau is puses porcijos, miltus naudojau 650 tipo, seklas irgi dejau, tokias, kokias turejau (po ¼ st. baltuju ir juoduju sezamu, 7 8 v.s. skrudintu saulegrazu ir dar turejau pora geru saukstu ivairiu seklu misinio). Kekso forma apibarsciau 5 rusiu dribsniais.