QUOTE(korespond @ 2016 07 05, 22:56)
Man kapučino nekelia rūgšties, bet ją geriu namie ir kava iš maltų pupelių. Tikrai priklauso kokia kava. Bet čia kiekvienas turi atrast pagal savo skonį. Pvz juodos negaliu gert, man neskanu ☺. Čia labiau tą postą rašiau, kaip prablaškyt niūrias mintis. Vienas puodelis - nieko blogo nenutiks. Tik žinoma, jei gerklė "dega", gal geriau rast alternatyvą kavai.
O dėl arbatų, man labai tinka čiobrelių. Delfinna, pabandyk. :4u
Gerklė man šį pavasarį ilgai nepraėjo. Suprask, juk gleivinė paraudusi, pažeista rūgšties. Ją reikia papildomai gydyti. Vaistai tik mažina rūgšties išsiskyrimą, bet kažkiek jos vistiek yra ir kas nakt vėl patenka. Man neseniai buvo kelias dienas ji patinus, bet neskausminga, lyg perštėjo. Buvo streso
Ačiū, reiks nusipirkti čiobrelių

Dar pastebėjau, kad ir porą gurgšnių labai šilto virinto vandens trumpam nuima tą griaužimą. O ir nugazuotas Borjomi mano geriausias draugas dabar, kasdien išgeriu po litrą
QUOTE(denaxa @ 2016 07 05, 23:57)
taip, dariausi su narkoze, ir paskui nebesidariau, nes kaip ir nėra prasmės, viskas aišku, kaip ir apsitvarkę (su sąlyga kad neėdu ko nereikia, bet ir nesinori ko nereikia, gal tik dabar sunkiau, nes norisi braškių, uogų, nektarinų- o negaliu labai "paileisti", bet nesikankinu labai dėl šito). Ir pabrango labai ta narkozė, o be jos nelabai įmanoma. Turiu problemą- labai jautri spazmuojanti stemplė, dėl ko neįmanoma padaryti "gyvai" šito tyrimo. Jei tokios problemos nėra- tikrai neverta darytis narkozės dėl to. Man darė bronchoskopiją kažkada, gyvai, tai vėjai ten, baikės, o fibrogastro niekaip
tai va tas ir yra, kad kiekvienam skirtingi dalykai gali tikti ar netikti, tai čia gerai kad visos dalinamės, manau, taip ir atsirinkti gal lengviau. labai reikia į organizmą įsiklausyti, kas jam tinka ir kas ne. Pvz., sako, kad bananai gerai, o man jie tokį nerealų rūgštingumą sukelia tik suvalgius, kad nieko gero, leidžiu sau vieną kitą kai jau labai viskas būna gerai.
Dar yra tokia jogų kava- ten prieskoniai, aštru, labai skanu su pienu ir jokių rūgščių. beje, druska, cukrus- kenkia, o va pipirai, aštrūs paprikiukai- sueina, aš atradau daug naujų skonių per tą sumautą skrandį

Pietiečiai, kurie valgo labai aštriai- jokiais gastritais, sako, neserga, ir virškinimo problemų neturi. bet čia irgi reikia atsirinkti- tinka ar ne
Pabandžiau pipiriukų daugiau, tai šiandien ryte net nustebau, kai pavalgius omleto su jais, gerą pusdienį buvo visai gerai. Vakare vėl pradėjo lb griaužt, tai prisipjausčiau agurko be žievės, gausiai apibarsčiau pipirais ir pagriebusi kelias krabų lazdeles, suvalgiau. Burna dega, bet rūgštis aprimo. Tikiuosi neprisižaisiu ir nebus blogiau
Dar pastebėjau, kad ypač ilgiau nepavalgius pradeda griaužt. Ir nežinau, kaip elgtis vakarais. Prieš miegą kaip ir rekomenduojama nevalgyti tris valandas, bet tiek laiko nevalgius vėl griaužia. O pavalgius irgi negerai eiti miegoti. Naktį viskas kils aukštyn... Tai ką daryt?