Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(korespond @ 2016 05 17, 09:44)
Nors nepatvirtino ir gerl nėra, bet mitybą turit derint ir žiūrėt kaip gerlininkai, juolab iš kart pajuntat kas netiko.  4u.gif  Iš gėrimų irgi atsirinkit, paprastai stipresni gėrimai vaistų doze(iki 2-3 taurelių) pagerina virškinimą ir net mažina rūgštingumą. O jei mėgstat tokius birzgalus, fizus visokius, tai gal tiktų martinis? Jo sudėty yra pelyno, aš jį labai mėgstu, ir jokio blogo poveikio jis man neturi.  4u.gif

o variantas visai smile.gif nepagalvojau.
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 05 17, 10:44)
O jei mėgstat tokius birzgalus, fizus visokius, tai gal tiktų martinis? Jo sudėty yra pelyno, aš jį labai mėgstu, ir jokio blogo poveikio jis man neturi.  4u.gif

Martini tapo mano alkoholiniu gėrimu nr vienas thumbup.gif thumbup.gif Vynų negaliu, likeriai neskanu, gryni gėrimai man tik kaip vaistai, po šaukštą blush2.gif O va Martini-puiku, nei bloga, nei galvos neskauda, nei rūgštys kyla thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 05 16, 16:08)
O kaip jum su alkoholiu? As turiu itarima kad sidras ir alaus skatina rugstinguma ne ? g.gif  nes man ju isgerus, pilvas kaip balionas issipucia.

na as del alko pergyvenau, tai atradau zalias devynerias, kas man skanu. Maisau su ciobreliu arbata. Iki GERL vynas buvo mano pagrindinis alko, deja teko mesti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 05 25, 11:03)
na as del alko pergyvenau, tai atradau zalias devynerias, kas man skanu. Maisau su ciobreliu arbata. Iki GERL vynas buvo mano pagrindinis alko, deja teko mesti  biggrin.gif

Va va, aš anksčiau labai mėgdavau karštą vyną- teko atsisakyti smile.gif Dabar retkarčiais leidžiu sau gero alaus 330ml (daugiau aš neišgeriu-esu vartojanti mažais kiekiais), bet gero, to kur 1-2 tie 330 kainuoja, be cheminių priemaišų (nuo visokiuų švyturių, kalnapilių ir pan. rūgštys nerealiai sukyla, o tie kur gaminami "lėtuoju būdu", natūraliai- kaip tik jas mažina). Iš stipresnių- trejos devynerios, perku originalą tą kur kartus, nes tos kitos- grynai likeris, bet skanu ir man biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Aš su tokiu klausimu.. kiek laiko be pertraukos ilgiausiai esat gėrę tuos -ozolius?
Atsakyti
QUOTE(Delfinna @ 2016 05 26, 12:22)
Sveikos  4u.gif

Aš su tokiu klausimu.. kiek laiko be pertraukos ilgiausiai esat gėrę tuos -ozolius?

Apie 3 metus- ranitidiną+ kartais kokį -ozolį smile.gif dabar- tik jei prireikia, nedažnai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 03 10, 10:51)
Sveikos sergančios ir apsigydžiusios  4u.gif ,

Taip išėjo, kad įsijungiau į jūsų temą neprisistačius, taigi norėčiau mandagiai ateiti pas jus ir papasakoti savo istoriją. Šią nemalonią ligą turiu jau devinti metai. Iki pirmo susirgimo niekada nebuvo jokių nusiskundimų su virškinimu ar rūgščių jautimo. Tiesiog vieną pavasarį pradėjo graužti duobutę, bet kai tai atsitinka pirmą kartą, nelabai išsigąsti, manai, jog praeis savaime.. Tačiau nepraėjo, o pradėjo skaudėti krūtinę, kol išsisvystė iki stemplės uždegimo. Beje, skaitinėdama  ankstesnes temas, radau, kad prie gerlo nebūna temperatūros. Tai mano atveju nevisiška tiesa. Man buvo apie 38, nes vis tik organizme uždegiminis procesas ir temperatūra pakilti gali. Netipinio gerlo atveju, tai taip, kiti požymiai, bet temperatūros.

Buvo ryta žarna, nustatė stemplės uždegimą, skrandis buvo be pakitimų, tik rado jame tulžies ir pravirą kardiją. Gydžiausi omeprozoliu, domperidonu( kurį beje vadinu juokais Dom Perignonu, juk reikia ir savo ligai mokėti į akis pasijuokti  lotuliukas.gif ). Uždegimas praėjo, tačiau netipinio gerlo simptomai liko, nors buvo ir dieta. Labiausiai nervino tas vadinamas kąsnis gerklėje, nors aš jį apibūdinčiau kaip ne kąsnį, o nuolatinį ryjimą. Nuryji, ir vėl turi ryti seiles ar kokias tirštas gleives. Ir taip kiekvieną sekundę. KIEKVIENĄ!!!!! Tai nepakeliama fiziškai, bet dar labiau psichologiškai, tiesiog žudo tave. Ir kaip man pažįstama kai rašote, kad ką aš dabar valgysiu, kaip reikės atsisakyti to ar ano, tas visas panikavimas – viskas pareita, bandyta, išgyventa.

Tada sužinojau ir pradėjau bandyti liaudiškas priemones. Jų yra nemažai, bet pradėjau nuo bulvių sulčių. Labai sąžiningai jas du mėnesius tris kartus dienoje spaudžiau ir pusvalandį prieš kiekvieną valgį sugerdavau. Ir nežinau ar tikrai jos, ar kad gal atėjęs buvo šiltasis sezonas, tiesiog viskas dingo. Buvo išardytas lovos pakėlimas, pamažu pereita prie normalios mitybos. Net tikėjau , kad pasveikau amžiams.

Vėliau paūmėjimai būdavo, bet jau ne tokie drastiški, jokių uždegimų ir krūtinės skausmų, tik gerklėje pajutus lyg sausumą, ar kad jau noris atsikrenkšti, ar daryti hmmm, pagerdavau tai omeprozolio, tai pantaprozolio apie mėnesį laiko, arba tik bulvių sulčių. Praeidavo. Bet pastebėjau, kad rytais vis tiek kažko yra burnoje. (Man refliuksas įvyksta tik naktį, ir tik gilioje miego fazėje. Nes jei aš prabundu tik užsnūdus, tikrai burnoje nieko nėra. Kai išmiegi visą naktį, jau aišku, kad buvo atėję gerklėn ir kartais net iki pusės dantų. Bet man  niekada negraužia ir neskauda gerklės. Ji kažkiek paraudusi, bet skausmo nei perštėjimo nėra. )

Taigi pastebėjau, kad jis vis tiek įvyksta ir apie tai dar pasako akmenys ant dantų. Jų niekada neturėdavau, o nuo refliukso pradėjo  rastis, ir tenka kas pusmetį atlikti dantų higieną. Plius dar yra drėgna nosis. Ji neužgulta, ne sloga, bet tiesiog beveik visada drėgna. Jau net nežinau, ką reiškia išsikrapštyti nosį, tiesiog ją išsivalau servetėle. Bet tai netrukdo gyventi.

Maitinuosi tik namuose, gan sveikai, tik mėgstu pyragus, sausainukus, torto gabaliuką su balinta kava. Tai vienintelis mano nusižengimas arba kaip aš juokauju, mano parūkymas  biggrin.gif , nes kai vyras eidavo parūkyt, tai aš kokį skanėstą suvalgyt, tai dėl to taip ir pavadinau, niekada nerūkiau.

Beje apie mitybą rytais. Seniau buvo toks puslapis rūgštingumas.lt, tai man ten patarė rytais valgyti sumuštinį, o ne košę. Košė yra ilgiau virškinama, o prie šios ligos geriau maistas, kuris greičiau susivirškina. Tai man buvo vos ne šokas, nes juk visur sakoma, kad sumuštinis tai blogai. Aišku turi būti sveikas sumuštinis, ne su kokia palendrica. Dar, beskaitydama forumą, daug kas rašote, kad valgote avižas. Man daktarė sako, kad avižos gerai, jos nekelia rūgštingumo, o vat avižų dribsniai kelia. Bet, manau, jūs tai žinojote.

Tai va taip ir gyvenau su šia liga ir dviem išlikusiais simptomais. Mane neramino, kad rytais kol valaisi dantis, išsspjauni tokias gleives, o jei daugiau tulžies, jos gali būti net žalios ar gelsvos. Nes esu skaičiusi, kad vėžys mėgsta gleivingą terpę. Kartais galvodavau, kad jei tai  nepraeina, veda link vėžio, nes juk nuolat yra dirginama ta stemplės ir ryklės gleivinė, ir tos gleivės yra pažeistos gleivinės padarinys. Užkniso ir tą higieną darytis, nes kuo tolyn, tie akmenys dažniau atsirasdavo. Ir jau brendau eiti pas savo gydytoją, kol šį pavasarį šast ir išlindo vėl. Paūmėjimas. Graužia, baltas liežuvis, rėmuo..  Eidama galvojau, va dabar jau ras ir išvaržą, nes ir prieš 9 metus, daktarė kažkaip abejodama manė, kad gal ir formuojasi ta išvarža. Tačiau tik paraudimai stemplėje ir apatinėje skrandžio dalyje, na kaip ir lėtinis gastritas dėl patenkančios tulžies, kurios dabar jau nerado. Dabar gydausi Nexium‘u, dieta, šaltalankio aliejumi, linais, borjomiu. Vaistus mažindama įvesiu bulvių sultis ir tikiuosi pasveikti.
Labai ačiū visoms, kurios pasidalinote forume ir receptais, ir kitais patarimais, o senos pažįstamos  sugebėjimas nuteikti pozityviai, tiesiog vertas medalio.  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tiesa, senesnėje temoje radau tokį patarimą ir keliu jį į viršų:

„Pagrindiniai dalykai norint "pabėgti" nuo refliukso:
- min vieną valandą nevalgyti negerti prieš einant miegoti;
- vartoti daugiau stambios druskos (paprastos arba jūros, bet būtinai stambios).
Natris esantis druskoje reikalingas raumenims, o nusilpęs stemplės vožtuvėlis ir praleidžia tas rūgštis į viršų.
Dar geriau kelis labai stambios druskos gabaliukus pasikišti po liežuviu prieš einant miegoti, tada natris greičiausiu būdu pateks per kraują į stemplės vožtuvėlio raumenis
O visų vaistų reikia kuo mažiau iš viso vartoti  
Diskusijoms nenusiteikus, tik noriu padėti tiems kas turi bėdų“

Aš tokios druskos turėjau, tai tris naktis jau pabandžiau ir bent jau gerklei man tikrai geriau, nes juk skaudančią gerklę patariama skalauti druska.  Nežinau, ar čia tiesa, bet kad natris gali stiprinti tą vožtuvėlį, man buvo naujiena. Kol geriami vaistai, gal ir vaistai čia duoda savo, labiausiai matysis, ar tai veikia, kai bus pereita tik prie liaudiškų priemonių.
Aš maniau, kad nebeįmanoma užverti tos atviros kardijos, bet dabar atsirado kažkokia naivi viltis, o gal vis tik???

Na čia prirašiau visą gromatą, jei ką prisiminsiu, pabendrausime vėliau.

ACIU,uz patarima,mano vaikui grynai kaip jums,-rijimas naktinis gleiviu. Nuryji, ir vėl turi ryti seiles ar kokias tirštas gleives. Ir taip kiekvieną sekundę. KIEKVIENĄ!!!!! Tai nepakeliama fiziškai, bet dar labiau psichologiškai, tiesiog žudo tave,.refliuksas įvyksta tik naktį, ir tik gilioje miego fazėje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lara22: 06 birželio 2016 - 21:07
Labas vakaras smile.gif Kaip tylu čia paskutiniu metu... Tikiuosi, visi sveiki, ypač dabar, kai vasara smile.gif

Aš dar kartą perskaičiau visas temas nuo pat pirmosios smile.gif Ir vis randu kažką naujo, ko dar nežinojau.

Galim sakyt, jau trečias mėnuo geriu vaistus, alia vis dar nesveika... Iš pradžių Nexium 20 mg, po mėnesio Dexilant 30 mg, dabar Gasek 40 mg, ir vistiek karts nuo karto jaučiu kąsnį gerklėje, rūgštį, o nugarą viršuje skauda ištisai, tik naktį gerai. Vaistinėj patarė persišviest plaučius g.gif
Beje, buvo ir pagerėjimas porą sav., net važiavau privačiai pas gastro iš Kauno, klaust, kaip nutraukinėt vaistus ir sukaupiau jėgas šlangę praryt. Bet neleido, sakė, jei geriau jaučiuos, tai kam reik. Matyt, labai išsigandusi atrodžiau.. biggrin.gif O dar pasakė, kad praktikoj būna, jog to tyrimo metu būna, kad žmonės miršta, tai galutinai atkalbėjo.. biggrin.gif Bet db gailiuosi, nes praėjus porai dienų po konsultacijos, pasidarė taip negerai, kad net būdama ne savo mieste, šiuo metu - Druskininkuose, ieškau, kur galėčiau privačiai praryt tą žarnelę... blush2.gif ax.gif

Kaip kitos laikotės? Amber, korespond, saulės vaikas? blush2.gif

Pradedu svarstyt ir apie operaciją.. Tas gastro taip nuteikė, kad jei atsibos gerti vaistus, atvažiuot pas jį endoskopijai ir jis nukreips, kur galėčiau operuotis.. Nežinau net.. Skaičiau, kad ir po operacijos visokių šalutinių išlenda. Nors va, iš forumo Softskin, Redauta, kaip supratau, po op., gyvena pilnavertį gyvenimą.

Ir nebežinau, ką valgyt... Tikėjausi, pradėjus gerti vaistus, galėsiu leisti sau daugiau. Kaip mano tėtis, pvz., jau kokį 10 metų kas trečią dieną išgeria omepr.ir valgo visiškai viską ir nejaučia jokių rūgščiu, nieko neskauda. O čia suvalgiau gabaliuką arbūzo ir jau sienom lipu.. Ar Jums irgi būna blogai nuo arbūzo?

Išvis ėjimas į parduotuvę-kančia, nes žinai, kad tavo skyrius tik mėsos ir daržovių.. O taip norisi vaisių... Ledų paskutinįkart valgiau tik prieš metus.
Kai vyras su vyresnėliu eina pavalgyt į kavines, aš vežimu aplink kavinę suku ratus, į vidų net neinu, nes nerandu ten, kas tiktų mano skrandžiui... Ir tada taip apgailėtinai jaučiuosi.. Kaip kovot su tuo jausmu..?

Buvau apsidžiaugus, kad galiu valgyt džiūvėsius, nes pusę metų buvau visiškai atsisakius miltinių. Deje, po kelių dienų pajutau, kad nuo džiūvėsių irgi kyla rūgštis.
Išvis, kažkokia tragedija su tuo maistu, nuo košių blogai, nuo kiaušinių blogai, pieniškiems ir miltiniams taip pat no no. Uch, negalvojau, kad kada nors taip "dasigyvensiu", kad net vanduo kels rūgštį doh.gif

Vis galvoju apie Denaxos receptą su alijošium... Gal vistik reikia išmėgint, nes jau beveik viskas išbandyta iš tų liaudiškų, bet rezultato nėra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfinna: 27 birželio 2016 - 22:43
QUOTE(Delfinna @ 2016 06 27, 23:27)
Labas vakaras smile.gif Kaip tylu čia paskutiniu metu... Tikiuosi, visi sveiki, ypač dabar, kai vasara smile.gif

Aš dar kartą perskaičiau visas temas nuo pat pirmosios smile.gif Ir vis randu kažką naujo, ko dar nežinojau.

Galim sakyt, jau trečias mėnuo geriu vaistus, alia vis dar nesveika... Iš pradžių Nexium 20 mg, po mėnesio Dexilant 30 mg, dabar Gasek 40 mg, ir vistiek karts nuo karto jaučiu kąsnį gerklėje, rūgštį, o nugarą viršuje skauda ištisai, tik naktį gerai. Vaistinėj patarė persišviest plaučius  g.gif
Beje, buvo ir pagerėjimas porą sav., net važiavau privačiai pas gastro iš Kauno, klaust, kaip nutraukinėt vaistus ir sukaupiau jėgas šlangę praryt. Bet neleido, sakė, jei geriau jaučiuos,  tai kam reik. Matyt, labai išsigandusi atrodžiau.. biggrin.gif O dar pasakė, kad praktikoj būna, jog to tyrimo metu būna, kad žmonės miršta, tai galutinai atkalbėjo.. biggrin.gif Bet db gailiuosi, nes praėjus porai dienų po konsultacijos, pasidarė taip negerai, kad net būdama ne savo mieste, šiuo metu - Druskininkuose, ieškau, kur galėčiau privačiai praryt tą žarnelę... blush2.gif  ax.gif

Kaip kitos laikotės? Amber, korespond, saulės vaikas? blush2.gif
Pradedu svarstyt ir apie operaciją.. Tas gastro taip nuteikė, kad jei atsibos gerti vaistus, atvažiuot pas jį endoskopijai ir jis nukreips, kur galėčiau operuotis.. Nežinau net.. Skaičiau, kad ir po operacijos visokių šalutinių išlenda. Nors va, iš forumo Softskin, Redauta, kaip supratau, po op., gyvena pilnavertį gyvenimą.

Ir nebežinau, ką valgyt... Tikėjausi, pradėjus gerti vaistus, galėsiu leisti sau daugiau. Kaip mano tėtis, pvz., jau kokį 10 metų kas trečią dieną išgeria omepr.ir valgo visiškai viską ir nejaučia jokių rūgščiu, nieko neskauda. O čia suvalgiau gabaliuką arbūzo ir jau sienom lipu.. Ar Jums irgi būna blogai nuo arbūzo?

Išvis ėjimas į parduotuvę-kančia, nes žinai, kad tavo skyrius tik mėsos ir daržovių.. O taip norisi vaisių... Ledų paskutinįkart valgiau tik prieš metus.
Kai vyras su vyresnėliu eina pavalgyt į kavines, aš vežimu aplink kavinę suku ratus, į vidų net neinu, nes nerandu ten, kas tiktų mano skrandžiui... Ir tada taip apgailėtinai jaučiuosi.. Kaip kovot su tuo jausmu..?

Buvau apsidžiaugus, kad galiu valgyt džiūvėsius, nes pusę metų buvau visiškai atsisakius miltinių. Deje, po kelių dienų pajutau, kad nuo džiūvėsių irgi kyla rūgštis.
Išvis, kažkokia tragedija su tuo maistu, nuo košių blogai, nuo kiaušinių blogai, pieniškiems ir miltiniams taip pat no no. Uch, negalvojau, kad kada nors taip "dasigyvensiu", kad net vanduo kels rūgštį doh.gif

Vis galvoju apie Denaxos receptą su alijošium... Gal vistik reikia išmėgint, nes jau beveik viskas išbandyta iš tų liaudiškų, bet rezultato nėra...

Sveika Delfinna,
na tu, vargšiuke, ir kankinies verysad.gif užjaučiu tave. Tikrai ilgai tau paūmėjimas nepraeina.. g.gif
Permečiau akim, kaip tu gėrei vaistus, tai nevisai teisingai. Berods, sena pažįstama buvo pasidalinus kursą, kaip gerti. Iš pradžių Nexium po 40mg, vėliau 20 mg, ir dar vakare ranitidiną arba Raniberl. Tikrai buvo rašyta, paieškok. Aš tokį kursą gėriau, tik nakčiai negerdavau. Gėriau 40mg dvi pakuotes, po to 20 mg tris pakuotes, visas gėrimo kursas truko 4 mėn. Bet tikrai padėjo. Žinoma buvo ir griežta dieta, šaltalankio aliejus, linų klijukai, bulvių sultys. Tik šių, kaip anksčiau kad gėriau ilgai, šį kartą taip ilgai negėriau, gal tik kokias tris savaites ir tik kartą ar du dienoje. Nes į gydymo pabaigą pasidariau Denaxos vaistus ir juos geriu ištisai. Nežinau, ar jie, ar kad vasara, bet aš dabar valgau viską, ką mėgstu, uogas, šašlykus, kepsnius, žalias daržoves, salotas, ledus, net vyną geriu visokį, ir šampaną. Bet refliuksas man įvyksta naktį, nors ir miegu iškeltu galvūgaliu. Truputį apleidau dietą, nes buvau atostogose Kroatijoje, tai visko norėjosi ragauti. Bet dabar jau noriu grįžti prie sveikesnės mitybos, nes ir pati taip noriu, ir negali juk nesirūpinti savimi.
Dar tau noriu nuoširdžiai patarti: bandyk kažkaip mintis kitur kreipti, taip nesureikšminti ligos. Nes kai skaitau, kaip tu jauties parduotuvėje ar kavinėje, tai atrodo, kad visada įsitempusi , įsibaiminusi. Man taip buvo kai pirmą kartą susirgau, todėl gerai tave suprantu. drinks_cheers.gif Atsiranda tokia visko valgymo baimė: o jei šitą suvalgysiu, kas bus, o jei aną, tai grauš, juk negaliu ir ištisai drebu kaip zuikutis po lapu arba bijau ir galvoju tik apie valgymą, kad nieko negaliu. Bet iš tikro čia tokia apgavikė vidinė baimė. Psichologiškai save pačios nuteikiam blogiausiam. Atsimenu, tada su sese nuėjom į kavinę, ji mane vaišino salotom su kepta jautiena. Aš visom keturiom ne NE NE, juk negaliu, bet ji mane nuramino , sako nors truputį pabandyk. Ir suvalgiau ramiai, buvo taip skanu, nu ir nieko. Viskas buvo gerai. Tikrai tas nusiteikimas, ir požiūrio keitimas duoda rezultatų.
Būtinai pasidaryk Denaxos vaistus, jei ir nepadės nuo šito, padės kitiems dalykams: alijošius gerai odai, plaukams ir t.t. dar pagerk šaltalankio aliejaus, mėlynių gali valgyti, jos neturėtų pakenkti. Ir kad ir kaip liūdna, rask optimizmo, tikrai ši liga praeis. Man pirmą kartą gal pusę metų tęsėsi ūmus periodas, o vėliau ir nepraeinantis kąsnis gerklėje ir ryjimas, krūtinės skausmas..
Aš irgi skaičiau visas temas, tai vis pagalvoju apie Softskin, kaip ji laikosi? Redauta tai buvo po kurio laiko parašiusi, kad jau viskas gerai. Aišku įdomu ir kaip Loba, labai patiko jos postai, daug info jos konspektavaus.
Linkėjimai visoms, tikiuosi sveikos esat. Gražios vasaros 4u.gif 4u.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 06 30, 00:12)
Sveika Delfinna,
na tu, vargšiuke, ir kankinies  verysad.gif užjaučiu tave. Tikrai ilgai tau paūmėjimas nepraeina.. g.gif
Permečiau akim, kaip tu gėrei vaistus, tai nevisai teisingai. Berods, sena pažįstama buvo pasidalinus kursą, kaip gerti. Iš pradžių Nexium po 40mg, vėliau 20 mg, ir dar vakare ranitidiną arba Raniberl. Tikrai buvo rašyta, paieškok. Aš tokį kursą gėriau, tik nakčiai negerdavau. Gėriau 40mg dvi pakuotes, po to 20 mg tris pakuotes, visas gėrimo kursas truko 4 mėn. Bet tikrai padėjo. Žinoma buvo ir griežta dieta, šaltalankio aliejus, linų klijukai, bulvių sultys. Tik šių, kaip anksčiau kad gėriau ilgai, šį kartą taip ilgai negėriau, gal tik kokias tris savaites ir tik kartą ar du dienoje. Nes į gydymo pabaigą pasidariau Denaxos vaistus ir juos geriu ištisai. Nežinau, ar jie, ar kad vasara, bet aš dabar valgau viską, ką mėgstu, uogas, šašlykus, kepsnius, žalias daržoves, salotas, ledus, net vyną geriu visokį, ir  šampaną. Bet refliuksas man įvyksta naktį, nors ir miegu  iškeltu galvūgaliu. Truputį apleidau dietą, nes buvau atostogose Kroatijoje, tai visko norėjosi ragauti. Bet dabar jau noriu grįžti prie sveikesnės mitybos, nes ir pati taip noriu, ir negali juk nesirūpinti savimi.
Dar tau noriu nuoširdžiai patarti: bandyk kažkaip mintis kitur kreipti, taip nesureikšminti ligos. Nes kai skaitau, kaip tu jauties parduotuvėje ar kavinėje, tai atrodo, kad visada įsitempusi , įsibaiminusi. Man taip buvo kai pirmą kartą susirgau, todėl gerai tave suprantu.  drinks_cheers.gif Atsiranda tokia visko valgymo baimė: o jei šitą suvalgysiu, kas bus, o jei aną, tai grauš, juk negaliu ir ištisai drebu kaip zuikutis po lapu arba bijau ir galvoju tik apie valgymą, kad nieko negaliu. Bet iš tikro čia tokia apgavikė vidinė baimė. Psichologiškai save pačios nuteikiam blogiausiam. Atsimenu, tada su sese nuėjom į kavinę, ji mane vaišino salotom su kepta jautiena. Aš visom keturiom ne NE NE, juk negaliu, bet ji mane nuramino , sako nors truputį pabandyk. Ir suvalgiau ramiai, buvo taip skanu, nu ir nieko. Viskas buvo gerai. Tikrai tas nusiteikimas, ir požiūrio keitimas duoda rezultatų.
Būtinai pasidaryk Denaxos vaistus, jei ir nepadės nuo šito, padės kitiems dalykams: alijošius gerai odai, plaukams ir t.t.  dar pagerk šaltalankio aliejaus, mėlynių gali valgyti, jos neturėtų pakenkti. Ir kad ir kaip liūdna, rask optimizmo, tikrai ši liga praeis. Man pirmą kartą gal pusę metų tęsėsi ūmus periodas, o vėliau ir nepraeinantis kąsnis gerklėje ir ryjimas, krūtinės skausmas..
Aš irgi skaičiau visas temas, tai vis pagalvoju apie Softskin, kaip ji laikosi? Redauta tai buvo po kurio laiko parašiusi, kad jau viskas gerai. Aišku įdomu ir kaip Loba, labai patiko jos postai, daug info jos konspektavaus.
Linkėjimai visoms, tikiuosi sveikos esat. Gražios vasaros  4u.gif  4u.gif  4u.gif  smile.gif

Tai va, vis laukiu to paūmėjimo pabaigos, bet jau pusantrų metų kasdien panašiai jaučiuosi, neskaitant tų kelių mėnesių, kai buvo pakankamai neblogai. Bet šiaip jau pavargau nuo to savo suš... skrandžio smile.gif

Dėl vaistų gėrimo, aš naivuolė tikėjausi, kad man užteks silpniausių.. Deja, pajutusi, kad mėnesį neveikia silpniausi, nusipirkau daugelio rekomenduotus naujausius Dexilant. Pagėrus juos tris savaites buvo kaip ir neblogai, bet paskui staigiai pablogėjus, griebiau jau vienus iš stiprausių. O Ranitidiną tik pirmas dvi savaites geriau, nes naktį man viskas kaip ir gerai, nieko neskauda, rūgštis baisiai nekankina. O Tu tuos 4 mėn.diena iš dienos gėrei vaistus?

Džiaugiuosi už Tave, kad jau gali mėgautis įvairiu maistu. O dėl sveikos mitybos, aš irgi manau, net jei pasveikčiau, ir toliau jos laikyčiausi. Kažkaip jau per tiek laiko susiformavo tokie įgūdžiai, kad nebesinorėtų teršti savo organizmo visokiom nesąmonėm. Aišku, retkarčiais galima smile.gif

Dėl nusiteikimo ir požiūrio... tai daug dirbu ta linkme.. Bet va kas iš to, kad bandai nusiteikti, kad nuo to ar ano produkto nieko nebus, kai tikrai žinai, jog per tiek bandymo mėnesių, jis tau netinka. O tas, kuris tinka, tai ir tinka, rūgščių ar kitokių blogumų nesukelia. Tik bėda, kad tų produktų vos keli belikę.. Ir pasidaro savotiškai savęs gaila, kad tik tiek tegali, kai kiti tuo tarpu mėgaujasi skonių įvairove. Man maistas buvo vienas iš gyvenimo malonumų. O dabar nebeliko to malonumo... Reik ieškot tada malonumų kitur biggrin.gif

Dėl mėlynių, tai kažkaip bijau smile.gif, ypač dabar, kai smarkus pablogėjimas, bet grįžus iš Druskininkų, ieškosiu alijošiaus ir darysiuos tą stebuklingą gėrimuką blush2.gif Bulvių sunką esu bandžius, bet labai man sunku ją praryt. Neskanu biggrin.gif Šaltalankių aliejų gerdavau, bet pagerėjimo nepajaučiau blush2.gif

Aga, Lobos postai irgi man labai patiko, įdomu, kaip jai dabar sekasi...

Ačiū, Korespond, už tokį ilgą postą. Kad atradai laiko parašyt. Suteiki vilties blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfinna: 30 birželio 2016 - 23:02
Delfinna, kelios pastabos 4u.gif
1. Vaistai yra geriami griežtai tokia kombinacija: nevalgius 40mg-ozolio, vakare prieš miegą 300 raniberlo(ratintidino). Ir jokių ten "o man naktį nėra rūgšties", "o man miegant niekas neskauda" negali net būti. Yra ta rūgštis ir dar kokia, tik kitas klausimas, ar ją miegodami jaučiame? Per naktį ji padaro juodą darbą, ko pasekoje dieną mes blogai jaučiamės. Merginos, įsisamoninkite, jog tie vaistai NEGYDO, jie tik lengvina padėtį, padeda skrandžiui atstatyti rūgščių balansą. Klaidinga galvoti, ai, man užkilo rūgštis, tuoj išgersiu kokį Omepą, ir viskas praeis. irnesakyk.gif Taip būna tik tiems žmonėms, kurie GERLo neturi, kuriems rūgšties pakilimas tebūna kartą per metus. O mes turim vis tik savo skrandį mylėti ir jį taisyklingai prižiūrėti.
2. Susijuokiau skaitydama, kaip kažkas neva mirė nuo endoskopijos biggrin.gif Gal kokioj Indijoj ir tai, matyt, 99 metų senukas lotuliukas.gif Visumoj spaudoj niekur neradau, būtų žurnalistai nepraradę tokios temos, kaip nuo tokios paprastos procedūros galima numirti. Daugiau šansų, kad mirtų žmogus dantis taisydamas. biggrin.gif
Taip kad, Delfinna, užsirašot endoskopijos tyrimams ir griežtai, reikia pažiūrėti, kas ten viduje darosi, o gal tikrai ne rūgštis kylanti, ne GERLas, o išvarža, kurią reiks operuoti? Arba pylori bakterija sėdi? Tada galėsit ir 10 metų kankintis, kol tos pabaisos neišnaikinsit, tol mirštgyviausit. Skausmas tą ir rodo, kad kažkas viduje negerai, gal opa, gal žaizda? Tada reikalingas visai kitoks gydymas.
3. O toliau jau pritariu Korespond drinks_cheers.gif Skrandis ir nervai labai glaudžiai susiję, kuo daugiau save riboji ir nervuojiesi, oi, man dabar bus blogai, oi, kaip noriu, bet negaliu, oi, kokia esu nelaiminga-tuo daugiau skrandis stresuodamas išskirs tos rūgšties, bus užburtas ratas. O jūs imkit ir negalvokit ir sau leiskit kokį mažą malonumą, galvodama, na suvalgysiu tas kelias uogas, kas man atsitiks blogiau? Išgersiu ratintidiną tuoj pat, ir viskas bus gerai thumbup.gif Ir pamatysit, kai save nuteiksit, nereikės nė vaistų, nes skrandis nesinervuos, rūgšties papildomai neišskirs, tas uogas pasitiks kaip eilinę košę.
Taigi, pirmiausia gerkit taisyklingai vaistus, tada imkit mėgautis vasaros malonumais, na o trečiam punktui-užsirašykit tyrimui būtinai 4u.gif Ir plaučius persišvieskit, maža kas 4u.gif Nuo skrandžio spazmų išgerkit Nošpą(yra geresni vaistai, dabar pavadinimas užkrito, prisiminsiu-parašysiu).
Atsakyti
QUOTE(Delfinna @ 2016 06 30, 23:56)

O Tu tuos 4 mėn.diena iš dienos gėrei vaistus?

Džiaugiuosi už Tave, kad jau gali mėgautis įvairiu maistu. O dėl sveikos mitybos, aš irgi manau, net jei pasveikčiau, ir toliau jos laikyčiausi. Kažkaip jau per tiek laiko susiformavo tokie įgūdžiai, kad nebesinorėtų teršti savo organizmo visokiom nesąmonėm. Aišku, retkarčiais galima  smile.gif

Dėl nusiteikimo ir požiūrio... Ir pasidaro savotiškai savęs gaila, kad tik tiek tegali, kai kiti tuo tarpu mėgaujasi skonių įvairove. Man maistas buvo vienas iš gyvenimo malonumų. O dabar nebeliko to malonumo... Reik ieškot tada malonumų kitur biggrin.gif

Dėl mėlynių, tai kažkaip bijau smile.gif,

Ačiū, Korespond, už tokį ilgą postą. Kad atradai laiko parašyt. Suteiki vilties  blush2.gif  4u.gif

Taip, aš vaistus gėriau sąžiningai, nė karto nepraleisdama. Juk būtų kvailystė tokius brangius vaistus gerti belenkada užsinorėjus. Čia kaip antidepresantai - griežtai. Yra gydymo kursas, kuris sureguliuoja padidėjusuos rūgšties gamybą. Net pagerėjus, reikia sugerti nustatytą normą mažinant dozę, kad organizmas pradėdų prisitaikyti gaminti tiek, kiek jos reikia. Čia niekada nežaidžiu, jei pradedu gerti, sugeriu kaip priklauso.

Dėl sveikos mitybos, tai turėjau omeny, kad valgau įprastą naminį maistą, ką ir šeimai gaminu. Nes paūmėjimo metu aš valgau ligoninį maistą, t.y. liesiau, troškintą. Dabar leidžiu nedaug ir kepto, kokių blynų, cepeliną. Bet šlamtmaisčio, tai ne. Aš visokių čipsų ir pan. ar saldžių gazuotų gėrimų ir šiaip nemėgstu, net ir būdama visiškai sveika nevalgyčiau.

Ką paryškinau, tai psichologijoje yra labai blogai. Savigaila veda į savęs sunaikinimą. Venk šito, o geriau supyk ir ieškok būdų, kaip nesigraužt. Čia pasiskaityk kur nors apie savigailą. Kad ir googlėj. Esu gyvenime susidūrusi, kai mane mokė jos vengti. Sunku, bet reikia išmokti šito atsisakyti ir atsikratyti. Savęs negalima gailėti. Kas tavęs to moko, atrodo labai šaltaširdžiai žmonės, lyg tavęs nesuprastų, bet tai tik tokia metodika, tik taip žmogus priverčiamas keisti mąstymą. Nenoriu išsiplėsti, bet patikėk, aš tai nuoširdžiai tai rašau, norėdama tik gero ir pasveikti.

Mėlynių nebijok, jos tikrai leistinos. Su cukrum. Jis irgi neuždraustas. Ir vėl rašai "bijau ". Pasakyk sau, porą saujų dėl vitaminų nieko baisaus.

Dar pagalvojau, o tau pilvo nepučia?

Smagu jei mano postas suteikia vilties, taip besiguosdamos ir gyvenkime. Bet ką čia aš, paskaičiau senos pažįstamos žinutę, tai pati sėdžiu laiminga. Va čia tai daktarė visų galų!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif biggrin.gif

Atsakyti