Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 03, 07:57)
As esu skeptiska. Kas is to kad rysiu ta zarna, patvirtins liga arba greiciausiai ne, israsys dar vaistu. Bet tie vaistai nieko negydo, va as jau juos sugeriau 3 menesius tai arba geri toliau ir toliau slopini rugsti ir sedi ant ju visa gyvenima arba neryji zarnos, juos geri ir vis tiek sedi ant ju visa gyvenima  biggrin.gif tas pats su dieta. Cia ne ligos gydymas. Baigsis dieta, gris problemos  doh.gif

Ši liga tikrai nėra visam gyvenimui, tereikia tik požiūrį pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 04 03, 21:12)
Nea, netinka:D pastebejau, kad likeriuko galiu isgert. Saldus, nedirgina matyt

tai ar tu jį suradai temoje, kaip kalbėjom, ar jau pati išbandei, kad sakai netinka, bet kartu sakai kad nekyla rūgštys? g.gif
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2016 04 03, 21:13)
Ši liga tikrai nėra visam gyvenimui, tereikia tik požiūrį pakeisti.

Aukso žodžiai drinks_cheers.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 04 03, 20:43)

Salierų tik lapai 4u.gif Ir kai naudoji juos kaip prieskonį, o ne kaip pagrindinę daržovę, jokių pašalinių veiksnių nebūna.

Super patarimai, ačiū 4u.gif
o žiemą juos naudojate šaldytus, ar perkate?
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2016 04 03, 17:35)

O as noriu pasiklausti nariu, kurios jau turi patirties ilgesnes su sia liga. Ar jums buna, kad vartojate vaistus, prisilaikote mitybos ir vis tiek simtomai neisnyksta? Nuo ko labiausiai priklauso savijauta nuo maisto koki vartojate, ar nuo vaistu kuriuos vartojate/nevartojate?

Aš juodai kankinausi su gerlu apie du metus, gėriau vaistus nuolat, maistas tik švelnus, nuo ko darydavosi silpna ir nebuvo jėgų, ir niekas negerėjo, biuleteniai po 1,5 mėnesio būdavo. Gydytoja liepė nors truputį juodos duonos valgyti, kol nenuvirtau kur nors, o aš jos nei biškio negalėjau. O paskui prasidėjo sveikimas-kolega pasakė afigenai gerą receptą su alijošiaus sultim, pradėjo gerėti, paskui- metus "prasimaitinau" maistu iš ekologinio turgelio (pažįstamas ten prekiavo mėsa ir užrodė, pas ką pirkti kitus produktus). Ir trečias dalykas- kažkaip stebuklingai pavyko pakeisti požiūrį į gyvenimą, apsiraminti ir dėl nieko nesinervuoti. Kažkaip įtariu, kad tas paskutinysis punktas labiausiai man ir padėjo, ši liga labai susijusi su nervais, skrandis mėgsta ramybę smile.gif Taigi jau keli metai gyvenu ramiai ir valgau viską, išskyrus šlamštmaistį, konservuotus produktus, visokius padažus ir tokius dalykus kaip visokių skonių jogurtai, sūreliai šmureliai ir kitos nesąmonės. Negaliu nieko, kas su actu, todėl nebedarau baltų mišrainių biggrin.gif Neperku produktų, kur prikimšta belenkiek konservantų, į darbą atsigerti susimaišau kokios uogienės su vandeniu , taip pat nieko gazuoto. Atradau kelias rūšis juodos duonos, kurią galiu valgyti (baltos nevalgau), kavą perku ekologišką Iki parduotuvėje- nuo jos nekyla rūgštys ir nesidirgina skrandis. Valgau tada, kada noriu ir tą, ką noriu, tų visų nesveikų dalykų pats organizmas purtosi, nevalgau net jei būnu alkana. Negaliu valgyti jokiose kavinėse, restoranuose ar pan.- neskanu man ten, prikrauta velniai žino ko į maistą ir paskui savijauta nekažką būna. "Suveina" tik "Gedimino smuklė" - bet pas juos maistas grynai naminis, gaminamas vietoje, o ne iš šaldytų pusfabrikačių. Taigi- pirmiausiai, sakyčiau, reikia sutvarkyti nervus, + tinkamas maistas, +tinkamas gydymas, ir viskas susitvarkys. Tik rezultato greito nesitikėkit, pamažu čia viskas juda smile.gif
Ups, kiek prirašiau... blush2.gif
Atsakyti
Korespond, netinka nes nealkoholinis smile.gif)))) nebandzius prie gerl bet kazkada nescia budama geriau, tai ten is imbiero tai neisivaizduoju kaip gali prie gerl tikti imbieras hmm
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 04 03, 21:32)
Negaliu nieko, kas su actu, todėl nebedarau baltų mišrainių :

Ups, kiek prirašiau...  blush2.gif

denaxa, jūsų patarimai laba naudingi. Kai skaičiau temas, radau n kartų jūsų aprašytą receptą su alijošium, visai buvau užmiršus. Reiktų išmėginti.
O ką jūs rašote apie nervų sutvarkymą ir požiūrio keitimą, tai pritariu 100 proc drinks_cheers.gif
Kai prisimenu savąjį pirmąjį susirgimą, tai ir tas gijimas nebuvo toks greitas, kai pliu dar panikuoji ir stresuoji.

O dėl baltos mišrainės, tai kur jūs randat joje actą?
Agurkai rauginti, na majonezas gal? Bet aš dedu daugiau grietinės, o majonezo vos vos, ir gerai. Ją valgau tik kai praeina paūmėjimas ir žinoma retkarčiais.
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 04 03, 19:29)
as skaiciau, kad kaip tik dziuveseliu ir "vakarykste balta duona" tikrai galima. pieno produktus irgi galima: jogurtai liesi, varske liesa, suris varskes liesas

Dar vienoj vietoj randu kad bananus galima, kitoj negalima smile.gif

Bananai ir visa kita labai individualu, sakyčiau. Aš esu skaičiusi, kad bananai labai rekomenduojami, bet man asmeniškai jie net dabar, kai gerlas susitvarkęs ir vaistų nebereikia- sukelia rūgštis. Liesų pieno produktų vartoti negalėjau, iškart išgrauždavo lyg rūgšties užvalgius. Ir, pvz., grietinė- jei ji liesesnė nei 30 proc., ten jau yra pridėta tirštiklių ir dar kažko, faktiškai tai jau gaunasi ne grietinė, bet jos produktas, o tai jau skrandžiui labai negerai, konservantų maiste reikia vengti. Duona tinkama skrandininkams ta tokia pilka (nuo baltos bent jau man irgi žiauriai kilo rūgštys), pirkdavau Rimi, kitur nemačiau tokios.
Papildyta:
QUOTE(korespond @ 2016 04 03, 21:45)
denaxa, jūsų patarimai laba naudingi. Kai skaičiau temas, radau n kartų jūsų aprašytą receptą su alijošium, visai buvau užmiršus. Reiktų išmėginti.

O dėl baltos mišrainės, tai kur jūs randat joje actą?
Agurkai rauginti, na majonezas gal? Bet aš dedu daugiau grietinės, o majonezo vos vos, ir gerai. Ją valgau tik kai praeina paūmėjimas ir žinoma retkarčiais.

Išmėginkit, verta smile.gif ne tik skrandį tvarko, naudinga visam organizmui, stiprina imunitetą ir t.t... gėris vnž biggrin.gif

Taip, majonezas, ir, labai gali būti, tiesiog netinkami maisto deriniai toje mišrainėje, nes šiaip prie mėsos ar su kiaušiniu šaukštelį majonezo suvalgius nieko nebūna. Majonezą perku Kėdainių be konservantų dažniausiai, ir to nedidelio indelio mums kažkur pusmečiui užtenka, beveik niekam nenaudojam jo, jei užsimanau padažo- tai grietinė su druska ir žolelėmis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 03 balandžio 2016 - 20:53

As ta neolife alijosiu geriu 2 diena. O kur jus perkat?
O kitur jis irgi gazuotas? Nes neolife gazuotas, tai palaikau kad iseitu gaziukai ir isgeriu
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 04 03, 21:52)
Duona tinkama skrandininkams ta tokia pilka (nuo baltos bent jau man irgi žiauriai kilo rūgštys), pirkdavau Rimi, kitur nemačiau tokios.
Papildyta:

Taip, majonezas, ir, labai gali būti, tiesiog netinkami maisto deriniai toje mišrainėje, nes šiaip prie mėsos ar su kiaušiniu šaukštelį majonezo suvalgius nieko nebūna. Majonezą perku Kėdainių be konservantų dažniausiai, ir to nedidelio indelio mums kažkur pusmečiui užtenka, beveik niekam nenaudojam jo, jei užsimanau padažo- tai grietinė su druska ir žolelėmis smile.gif

O šitos duonos ir dabar yra pirkti? Rimi neapsiperku, tai va ir nežinojau.

Bet jums ir gerai, kai suprantat nuo ko, pvz man nuo nieko nepakyla rūgštys, bet po nakties jos savo darbą padaro verysad.gif

Balta mišrainė, tai gal tikrai jūsų tiesa, kiaušinis - bulvė blink.gif , nu tikrai nlb draugauja...
neseniai per žinais pasakojo, kad pati mišrainė kaip ir gerai, tik ją pagadina majonezas, reikia aliejum maišyti.
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 04 03, 21:59)
As ta neolife alijosiu geriu 2 diena. O kur jus perkat?
O kitur jis irgi gazuotas? Nes neolife gazuotas, tai palaikau kad iseitu gaziukai ir isgeriu

Paskaitykit sudėtį to gėralo- ar ten grynas alijošius + vanduo ir daugiau nieko? Ar privaryta dar krūva konservantų? jei sudėty yra bent kokių konservuojančiu medžiagų, nekalbant jau apie "gazą"- skrandininkams jis netinkamas. Man kažkada davė paragauti kažkokio super duper labai brangaus ir labai "sveiko", tipo gydomasis alijošiaus gėrimas, surietė nuo vieno gurkšnelio skrandį pusdieniui doh.gif
Vaistams alijošių reikia augintis ant palangės ir vaistus darytis iš jo, natūralius, be chemijos- tada ir efektas yra. Tiesa, jis neskanus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 04 03, 21:10)
Paskaitykit sudėtį to gėralo- ar ten grynas alijošius + vanduo ir daugiau nieko? Ar privaryta dar krūva konservantų? jei sudėty yra bent kokių konservuojančiu medžiagų, nekalbant jau apie "gazą"- skrandininkams jis netinkamas. Man kažkada davė paragauti kažkokio super duper labai brangaus ir labai "sveiko", tipo gydomasis alijošiaus gėrimas, surietė nuo vieno gurkšnelio skrandį pusdieniui doh.gif
Vaistams alijošių reikia augintis ant palangės ir vaistus darytis iš jo, natūralius, be chemijos- tada ir efektas yra. Tiesa, jis neskanus bigsmile.gif

Privaryta ten visko. O sakosi, kad naturalu smile.gif)
O ta tikra vaistinej perkat?

Dar pagooglinau tai ir kitur brangus jie ir irgi privaryta visko: http://www.aloe-vera...hrun38bs2crco24
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Anna-: 03 balandžio 2016 - 21:33
QUOTE(korespond @ 2016 04 03, 22:04)
O šitos duonos ir dabar yra pirkti? Rimi neapsiperku, tai va ir nežinojau.

Bet jums ir gerai, kai suprantat nuo ko, pvz man nuo nieko nepakyla rūgštys, bet po nakties jos savo darbą padaro  verysad.gif

Balta mišrainė, tai gal tikrai jūsų tiesa, kiaušinis - bulvė  blink.gif , nu tikrai nlb draugauja...
neseniai per žinais pasakojo, kad pati mišrainė kaip ir gerai, tik ją pagadina majonezas, reikia aliejum maišyti.

Nežinau dėl duonos, manau, turėtų būti, ten rimi kepimo. Dar yra tokia duona "sveikata", esu mačiusi (ir pirkusi) ją tik Prismoj. reikia atsirinkti, kas tinka iš maisto.

Man rūgštys irgi ne nuo visko kildavo, bet tiesiog jei maistas netinkamas- būdavo blogesnė savijauta pavalgius, pykinimas, skausmas ar pan... arba pasijunta po nakties, tada pradedi galvoti- o ką gi valgiau smile.gif dar man ir dabar labai kyla rūgštys nuo pirktinių bulkinių/pyraginių gaminių, tai tokių dalykų nevalgau. Spėju, kad nuo maisto priedų, nes išsikepus kažką namie normaliai susivalgo. Tik kai nemėgstu- gana retai ir kepu. Aplamai, reikia išmokti įsiklausyti į savo organizmą ir suprasti, ko jis nori, kas jam tinka. Čia ilgas procesas, tam reikia pirmiausiai atsisakyti nesveiko maisto, kad atsirastų tas pojūtis. Įdomiausia, kad kurį laiką vengiant šlamštmaisčio- jo ir nebesinori, tiesiog nebegali valgyti visokių nesąmonių, organizmas nebepriima. va, aš taip dabar maitinuosi smile.gif :
http://www.delfi.lt/...i.d?id=61137493
Papildyta:
QUOTE(-Anna- @ 2016 04 03, 22:26)
Privaryta ten visko. O sakosi, kad naturalu smile.gif)
O ta tikra vaistinej perkat?

Tą tikrą auginu ant palangės, ir iš jo spaudžiu sultis, pirkti grynų sulčių tikrai nerasite smile.gif Flenciukų, arba ir didesnių augalų galima nusipirkti pas babulkas turguje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 03 balandžio 2016 - 22:03
QUOTE(denaxa @ 2016 04 03, 22:05)

Tą tikrą auginu ant palangės, ir iš jo spaudžiu sultis, pirkti grynų sulčių tikrai nerasite smile.gif Flenciukų, arba ir didesnių augalų galima nusipirkti pas babulkas turguje smile.gif

Ojej, tai cia reikalu yra isgaut dar tas sultis smile.gif

O del sveikos mitybos tai nuo vasaros pradejau sveikai maitintis. Daug valgiau zaliu salotu, bulkas iskeiciau i rugine duona. Ir itariu kad sitas orgi prisidejo prie to GERL. Tai ta "sveika mityba" irgi reik ziuret, kad nepakenktu. Nes pasirodo salotas i kurias dejau ir pomidorus ir paprikas viska matyt paastrino, nors net nekvepejo GERLu tuomet...

O tai is zaliu darzoviu ka mes galim? Nieko dabar? Agurka tik be odeles griauzt? biggrin.gif remiantis sveikos mitybos rasliavom tai svieziu darzoviu privalom gauti kasdien.
Man manajam racione dabar labai truksta tos zalumos ir vaisiu ... Banana ir avokada kolkas ragauju. Isskaiciau kad ananasa galima dar
Atsakyti