Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

As turbut pirmiausia meginciau liaudiskai gydytis. Linu semenu nuoviras, rygos gerimas, sureguliuoti mityba. Pas gastro reiktu pasirodyti paziuret ar zalos tas GERL nepridares, ir jei viskas ok vaistu negerciai. As jau menesi meginu "atsijunkyti"😄😅😆 nuo ju tai galvoju geriau nebuciau pradejus😄😅😆

duok zinot kaip tau sekasi? Rugstys nekyla?

Atsakyti

Sveiki visi, su Sventem :) nesenai ir as suradau nauja drauga - Skrandzio isvarza. perskaiciau visas temas, suradau labai daug geru patarimu. Laikausi dietos ir t.t.. bet vistiek geriu gyd. israsytus vaistus. Kitaip negaliu, nes gerkles skausmas pereinantis i stipria migrena tiesiog nepakeliamas. Klausimas - ar galiu gerti Omeprazili rytas ir Raniberla vakarais ir maitinti 7men kudiki savo pienu??? Darau 3-4val tarpus tarp vaistu ir zindymo. Tas man neduoda ramybes :(

Atsakyti
QUOTE(ema_ema @ 2016 12 26, 19:16)
<p>Sveiki visi, su Sventem smile.gif nesenai ir as suradau nauja drauga - Skrandzio isvarza. perskaiciau visas temas, suradau labai daug geru patarimu. Laikausi dietos ir t.t.. bet vistiek geriu gyd. israsytus vaistus. Kitaip negaliu, nes gerkles skausmas pereinantis i stipria migrena tiesiog nepakeliamas. Klausimas - ar galiu gerti Omeprazili rytas ir Raniberla vakarais ir maitinti 7men kudiki savo pienu??? Darau 3-4val tarpus tarp vaistu ir zindymo. Tas man neduoda ramybes verysad.gif
</p>

Sveika. Man žindyti neleido. Ilgiausiai max dvi savaites geriant silpniausią prozolį. Kadangi per tas dvi savaites niekas man nepagerėjo, mečiau vaistus ir gydžiausi liaudiškomis priemonėmis...

Aš jau kuris laikas, kai atradau savo mėgiamą ir raminamą veiklą, buvau kaip ir sveika, bet prieš savaitę vėl visi nemalonūs pojūčiai grįžo... Žinau, pati kalta, nes tai kokį čipsą ar gurkšnį alaus nugriebdavau iš vyro, kai žiūrėdavo krepšinį, tai kokių saldumynų užkrimsdavau.. Įsivaizduodavau, kad jau sveika biggrin.gif
O ir šiaip, nebeatsimenu, kada viriausi sėmenų kisielių arba gėriau šiltą vandenį su medum ir citrina... Bet nuo Naujųjų metų, pažadu, taisysiuos smile.gif
Dar pastebėjau, kad kuo daugiau privalgau, tuo geriau, jokių rūgščių ir griaužimo tada nejaučiu smile.gif Tik praalkstu, iškart vėl ėda. Tada ištisai kramtau gumą. Irgi kažkiek nuima tas rūgštis.

Taip pat, įsitikinau, kad tai tikrai nuo nervų priklausanti liga. Kol nebus galvoje ramu, tol ir skrandis nenurims. Aišku, sveika mityba irgi privaloma. Tik ne visada taip išeina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfinna: 27 gruodžio 2016 - 00:26

Pasitariau ne tik su savo seimos gydytoja, bet ir dukrytes (jos skirtingos). Patare sugerti 2sav kursa ir palikti tik nakciai Raniberla. Ziuresiu kaip cia bus, nes dabar jauciuosi visai neblogai. Zinoma patare pavalgius neguleti, daug nepersivalgyti, nieko astriai visi tie standartiniai patarimai  :rolleyes:  Kazkaip musu negalavimus supranta tik tuo sergantys, kitiem atrodo viskas cia labai paprastai.

Siuo metu esu sutelkusi visa pajeguma siam negalavimui iveikti ir labai tikiuosi, kad dieta, liaudiskos priemones ir ramybe padeda, o ne tik visi tie ozoliai :victory2:

Atsakyti
O jum skonis ir kvapas nepasikeitė? Kai konstatavo jog refliuksa turit? Ir dar klausimukas, ar kuri bande tas bolotovo giras gerti? Valgyt spec raugintus produktus?
Atsakyti

Kvapas kaip ir ne, bet skonis nuo dietos tai taip :D Kaip suprantu raugintu mums negalima, labai gaila, nes labai sveika.

Atsakyti
O mane domina, kiek ilgai galima vartoti omeprazolį be pertraukos? Aš jį gėriau ilgai, gal porą metų, bet va jau antras mėnuo jo nebegeriu, vaduojuosi Raniberlu, Rennie ir Borjomi. Turiu skrandžio išvaržą ir įgimtai padidėjusį rūgštingumą. Gyvenimo kokybė, švelniai tariant, nekokia. Stengiuosi neprisileisti minčių apie grįžimą prie omeprazolio. Gal kuri esate išbandžiusi tokią "detoksikaciją" ir galite pasakyti, kiek ji trunka? ax.gif
Papildyta:
O mane domina, kiek ilgai galima vartoti omeprazolį be pertraukos? Aš jį gėriau ilgai, gal porą metų, bet va jau antras mėnuo jo nebegeriu, vaduojuosi Raniberlu, Rennie ir Borjomi. Turiu skrandžio išvaržą ir įgimtai padidėjusį rūgštingumą. Gyvenimo kokybė, švelniai tariant, nekokia. Stengiuosi neprisileisti minčių apie grįžimą prie omeprazolio. Gal kuri esate išbandžiusi tokią "detoksikaciją" ir galite pasakyti, kiek ji trunka? ax.gif
Atsakyti

Lauruska, o nutrauket palaipsniui ar staigiai? As va jau menesi mazinu, dabar geriu kas 4 dienas, vakare raniberlas, kuri irgi nuo 300 iki 150 sumazinau. Nejauciu jokios rugsties, kasnis gerkleje dinges, virskinimas susitvarke. Tiesa, linu semenis 3 kartus per diena geriu. Pradejau valgyt ivairesni maista, net obuoli! Vakar valgiau. Zodziu tikiuosi, kad tas pagerejimas pabus ilgiau😉😍

Dar pasiziurejau kiek koni maista organizmas virskina, ir stengiuosi daryti tokias pertraukas, kad nesukelt puvimo organizme, tai jei banana valgau, 40-60min po to nieko nevalgau ir dar, 10 min pries bet koki maista geriu stikline vandens...nu zodziu padaryciau bet ka, kad tik tu chemiju nereiktu😆

sekmes visoms!

Ir skaniu svenciu!

Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 12 29, 11:38)
<p>Lauruska, o nutrauket palaipsniui ar staigiai? As va jau menesi mazinu, dabar geriu kas 4 dienas, vakare raniberlas, kuri irgi nuo 300 iki 150 sumazinau. Nejauciu jokios rugsties, kasnis gerkleje dinges, virskinimas susitvarke. Tiesa, linu semenis 3 kartus per diena geriu. Pradejau valgyt ivairesni maista, net obuoli! Vakar valgiau. Zodziu tikiuosi, kad tas pagerejimas pabus ilgiau😉😍</p><p>Dar pasiziurejau kiek koni maista organizmas virskina, ir stengiuosi daryti tokias pertraukas, kad nesukelt puvimo organizme, tai jei banana valgau, 40-60min po to nieko nevalgau ir dar, 10 min pries bet koki maista geriu stikline vandens...nu zodziu padaryciau bet ka, kad tik tu chemiju nereiktu😆</p><p>sekmes visoms!</p><p>Ir skaniu svenciu!</p>

Nutraukiau staigiai. Bet jaučiu, kad blogai padariau ax.gif
Atsakyti

Palaipsniui reikia. Mazinti pirmiau stipruma (nuo 40 pereiti prie 20) ir tada retinti dienas. Sekmes!

Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2016 12 30, 00:42)
<p>Palaipsniui reikia. Mazinti pirmiau stipruma (nuo 40 pereiti prie 20) ir tada retinti dienas. Sekmes!</p>

Aš ir taip gėriau tik 20-ties, niekada nereikėjo man 40-ties. Bandysiu pradėti mažinti palaipsniui. Ačiū! Ir gražių švenčių visoms newyear.gif
Atsakyti
dar karta kartoju simptomas tai dar ne liga, keleta simptomu tai sindromas, keleta sindromu tai liga.
Atsakyti