QUOTE(dendule @ 2016 02 12, 13:35)
Gal kas buvot susidure su gimdos kaklelio veziu ir galit pasakyt, kas gali buti, kai pilvas dideja ne dienom o valandom. Toks issiputes kaip balionas. Galvojom ascitas pilve, bet ne. Tyrem zarnyno praeinamuma- irgi tvarkoj...
QUOTE(dendule @ 2016 02 11, 16:35)
apie svitinima-mano pazystamai po jo atsirado dusulys. Ieskojo visur priezasciu, poto lyg kazkuris pulmonologas pasake kad kazkaip pazeidzia "kazka"kad sunkiau absorbuoja deguoni, ta prasme pavirsiu pati plauciu. Nes ieskojo ta moteris per visur kas jai pasidare dusta ir viskas. Visur viskas gerai.
Kaip jusu sveikata?
apart situ neigiamu poveikiu nuo spinduliu
? Ar tuo ir uzsibaige gydymas? Mano mama svitins dar tik 02.18 nes eiles pasirodo ten kazkas susirgo... 
Kaip jusu sveikata?
Man šiaip po abiejų operacijų jau viskas buvo kaip ir sunormalėję, serumo ištraukė prieš švitinimą vos vos, kai pradėjo švitinti, jau po dviejų savaičių, pradėjo didėti kiekis nežmoniškai
Na, o dėl jūsų, smagu, kad po sanatorijų nuotaikos geros ir viskas kol kas klostosi gerai, taip ir toliau, linkiu kad jums kuo greičiau užsibaigtų viskas ir su pačia geriausia pabaiga
QUOTE(dendule @ 2016 02 04, 17:25)
Jau i ta paacia tema paklausiu ar bunant salia ligonio kituose ir savyje neieskote vezio simptomu?
ieskau - si menesi tikrinsiuosi ir del kruties,ir del gimdos kaklelio vezio.
as ir siaip tikrinuosi, nes esu rizikos grupeje. Mamai pries beveik du desimtmecius buvo kiausidziu vezys, palietes ir gimda. Dare operacija ir t.t. Praejusiais metais nustate gimdos kaklelio vezi - kodel jo iskart su visu komplektu nepasalino, nezinau, dabar tai lygtai viska salina. Na bet kaip ir ok viskas - nustate pradineje stadijoje, uzteko operacijos, aciu dievui, nes del kitu ligu nebutu galeje nei svitinimo nei chemijos.
Todl sergancioms kiausidziu veziu tikiuosi, kad buvo naudinga paskaityti apie realu atveji is gyvenimo
Beje, nors sake,kad tokia dirbtine menopauzę labai atsilieps groziui, bet ji labai gerai savo metams atrodo
Papildyta:
QUOTE(raipi @ 2016 02 14, 22:51)
Kasdien mama prasteje, tarpais reikalingas deguonis. Atsiprasau uz bloga zinute, stoga baigia nunesti 
mano mociutei (mamos mamai) buvo irgi taip (IV stadijoje), tai rado skyscio ant plauciu, sutvarkius skysti dar buvo namo gryzusi, paskui vel i ligonine. Jai buvo tik paliatyvi slauga, nes jokio gydymo taikyti negalejo del amziaus ir kitu rimtu ligu.
Tam kad istverti nesama stoga mamai buvo siulomi antidepresantai, nes pati rimtai pasiligojo beslaugydama mociute, ji atsisake, po mociutes mirties visai sugriuvo, visus praejusius metus su ja po ligonines keliavau. Zodziu, saugokit save, ieskokit profesionalios pagalbos, gal net medikamentines pagalbos, jei tokia situacija. Jus savo artimiesiems reikalinga sveika.
QUOTE(kin @ 2016 02 14, 22:09)
ieskau - si menesi tikrinsiuosi ir del kruties,ir del gimdos kaklelio vezio.
as ir siaip tikrinuosi, nes esu rizikos grupeje. Mamai pries beveik du desimtmecius buvo kiausidziu vezys, palietes ir gimda. Dare operacija ir t.t. Praejusiais metais nustate gimdos kaklelio vezi - kodel jo iskart su visu komplektu nepasalino, nezinau, dabar tai lygtai viska salina. Na bet kaip ir ok viskas - nustate pradineje stadijoje, uzteko operacijos, aciu dievui, nes del kitu ligu nebutu galeje nei svitinimo nei chemijos.
Todl sergancioms kiausidziu veziu tikiuosi, kad buvo naudinga paskaityti apie realu atveji is gyvenimo
Beje, nors sake,kad tokia dirbtine menopauzę labai atsilieps groziui, bet ji labai gerai savo metams atrodo
tik kaulu isretejimas beda, bet jis daznas vyresnio amziaus moterims.
Papildyta:
mano mociutei (mamos mamai) buvo irgi taip (IV stadijoje), tai rado skyscio ant plauciu, sutvarkius skysti dar buvo namo gryzusi, paskui vel i ligonine. Jai buvo tik paliatyvi slauga, nes jokio gydymo taikyti negalejo del amziaus ir kitu rimtu ligu.
Tam kad istverti nesama stoga mamai buvo siulomi antidepresantai, nes pati rimtai pasiligojo beslaugydama mociute, ji atsisake, po mociutes mirties visai sugriuvo, visus praejusius metus su ja po ligonines keliavau. Zodziu, saugokit save, ieskokit profesionalios pagalbos, gal net medikamentines pagalbos, jei tokia situacija. Jus savo artimiesiems reikalinga sveika.
Papildyta:
Ačiū uz patarimus ir grazius zodzius, kaip viska suprantu ir suvokiu, zinau, kad ir man paciai jau reikalinga pagalba, bet tokia akimirka kai matai savo mamuka senkancia pradedi apie save negalvoti, norisi paciam greiciau i zeme sulysti, baisios pas mane mintys, bet sia akimirka taip jauciuosi
QUOTE(raipi @ 2016 02 14, 23:18)
suprantama, praeita, isgyventa
mano gimine del vezio isvis kazkokia prakeikta.
abi mociutes, mama dukart, du dedes, eile tolimesniu giminaiciu su vezio diagnoze. Visiems arba kraujo, arba reprodukcines sistemos.
Todel man sunku orientuotis kitose vezio rusyse, bet artimuju skausmas visais atvejais toks pats.
Mane dar labai imdavo pyktis. Kai gydytojai sakydavo, kad jokio gydymo nebera, kad jei ka taikys, tik pakenks. Kai ligonis krisdavo i depresija, tai noredavosi net papurtyti, bet supranti, kad nesupranti jo busenos, todel stengiesi visokiais budais pakelti nuotaika nors keletui minuciu.
Gaila, kad nebuvau radusi sios temos, kai buvo sunkiausias periodas, butu nors su kuo pasikalbeti,kam pasisakyti...
QUOTE(kin @ 2016 02 14, 22:36)
suprantama, praeita, isgyventa
abi mociutes, mama dukart, du dedes, eile tolimesniu giminaiciu su vezio diagnoze. Visiems arba kraujo, arba reprodukcines sistemos.
Todel man sunku orientuotis kitose vezio rusyse, bet artimuju skausmas visais atvejais toks pats.
Mane dar labai imdavo pyktis. Kai gydytojai sakydavo, kad jokio gydymo nebera, kad jei ka taikys, tik pakenks. Kai ligonis krisdavo i depresija, tai noredavosi net papurtyti, bet supranti, kad nesupranti jo busenos, todel stengiesi visokiais budais pakelti nuotaika nors keletui minuciu.
Gaila, kad nebuvau radusi sios temos, kai buvo sunkiausias periodas, butu nors su kuo pasikalbeti,kam pasisakyti...
Raipi, jei nepavyksta nors kiek nusiraminti, gerk raminamuosius. Aš pati nemėgstu cheminių vaistų, bet retkarčiais būna gyvenime situacijų, kai jų pavartoju. Išseksi emociškai, neduokdie dar kokia depresija prikibs. Suprantu, kad sunku galvoti apie save, kai mama tokios būklės, bet pasistenk. Stiprybės.
QUOTE(raipi @ 2016 02 14, 22:18)
Ačiū uz patarimus ir grazius zodzius, kaip viska suprantu ir suvokiu, zinau, kad ir man paciai jau reikalinga pagalba, bet tokia akimirka kai matai savo mamuka senkancia pradedi apie save negalvoti, norisi paciam greiciau i zeme sulysti, baisios pas mane mintys, bet sia akimirka taip jauciuosi 
Laikykis raipi , žinau, kad niekaip tau nepadėsim, bet nors mintyse su tavimi būsim
Vyrui šį kartą ištraukė neutrofilai normą, išvažiavo lašintis jau ketvirtos dozes
daug skaičiau jus savaitgalį, pradėjau apart liūdnų istorijų pamatyti ir šviesias, ypač Deganti inešė šviesos
iš gydytojų pusės tai mane nervina tokie kurie iš vis nesusiję su šia liga o teikiasi komentuoti
Dar papildysiu, apie paraudimus po katerio rankoj, tai vyrui labai padejo tepimas alijošiaus sultimis, tiesiog nupjoviau lapąnu seno alijošiaus ir tepdavau jomis, kaskart tą lapo pjūvį atnaujindavau, kad šviežios būtų, per pora dienų išnyko o buvo didoka dėmė, plius netgi toks sukietėjimas toj vietoj
As jau vasario 18 d. vaziuoju MRT i Kauna. Ziuresiu, kaip man seksis, gal pavvyks gauti atsakymus ta pacia diena.
Visoms Jums sveikatytes :*
Visoms Jums sveikatytes :*