Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius patiekalus darote iš medaus?

QUOTE(Karmen @ 2005 04 23, 21:27)
Šiuo metų laiku turbūt skysto natūralaus net ir nebūna.
Man būtinai turi būti skystas  tongue.gif
Gal kas turit taip daug skysto medaus kad norit parduoti nes nežinot ką su juo daryt?  mirksiukas.gif  laugh.gif


Pašildžius medų jis suskystėja ax.gif



QUOTE(tylka @ 2006 09 02, 23:17)
Neseniai kepiau Tučkos medaus tortą. Buvo išties labai skanus thumbup.gif  , tačiau kremas gavosi gan skystas. Gal ką blogai padariau? g.gif


Gal kremui naudojai liesesnę grietinę, todėl ir gavosi kremas skystokas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 09 03, 10:47)

Gal kremui naudojai liesesnę grietinę, todėl ir gavosi kremas skystokas  g.gif

Gali būti ax.gif kokią radau šaldytuve , tokią ir sudėjau į riebumą neatkreipiau dėmesio doh.gif
ačiū už patarimą.tikėkimės kitą kartą geriau išeis thumbup.gif
Atsakyti
Labai skanu valgyti dziugo sūrį ar kitokį parmezaną užpylus medumi su atšaldytu baltu vynu.Gal jau kas nors apie tai rašė
Atsakyti
sveikos mamytes gal kuri zinot ''koriuko'' recepta? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 03 gruodžio 2006 - 17:50
O gal kuri turite išbandytą ir gerą skanaus meduolio-pyrago receptą? Radau forume porą, bet bijau kepti, nes visai neaišku, kas gausis.
Atsakyti
QUOTE(sirduze @ 2004 11 30, 11:50)
[COLOR=red]Minkstas meduolis

250 g miltu,
250 g medaus,
100 g cukraus,
2 v.s.(valgomi saukstai) sviesto,
4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu,
saukstelis kepimo milteliu,
taurele (30 g) romo,
sauja kapotu riesutu.

  Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir, su kepimo milteliais sumaisytus, miltus. Atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
  Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir apie 50 min kepti 175 laipsniu orkaiteje. Iskepus galima apibarstyti cukraus pudra ar aplietu glajum.
       


Kažin , ar galima visą cukrų pakeisti medumi ir kokiu santykiu g.gif
Atsakyti
o as kepiau medaus torta blush2.gif Nuostabiai skanus thumbup.gif Ikelciau nuotrauka,bet niekaip nepavyksta g.gif

--------------------------------------------------------------------------------

Naminis medaus tortas

tešlai:

1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
200 g sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos.

Kremas:
1 l grietinės
6 šaukštai cukraus pudros
0,5 šaukšto citrinos sulčių



Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.


Šaltinis: Bitininko svetainė "Medutis" (www.is.lt/medutis
Atsakyti
Neseniai tvarkiausi sandėliuko lentynas ir aptikau nemažai seno medaus. Jam kažkur 7metai. Ir man įdomu ar jis vis dar tinkamas naudoti? kaikuriuose stiklainiuose medus susisluoksniavęs, kituose - susicukravęs, net nerizikavau atidarinėti ax.gif Labai prašau specialisčių pagalbos ax.gif kažkaip gaila versti į šiukšlyną, o gal dar tinkamas naudoti? g.gif blush2.gif
Atsakyti
as manau,kad kepiniams tas medus tikrai tiks mirksiukas.gif
Dar idedu savo medaus torto nuotrauka,kurios neisejo ikelti anksciau blush2.gif
Atsakyti
Tortas labai viliojantis;)bet pagal sita recepta lakstai gaunasi kieti? Bet va koks yr meducio receptas,kur lakstai gaunasi kaip biskvitas ir jie buna tokios rudai 'ryzos' spalvos? Kazi ar supratot:s
Atsakyti
Nezinau ar tiks i sia tema, patiekalas su medum, nes kaip ir antrasis, bet, kadangi cia buvo ir vistu sparneliai, tai gal nieko tokio...
Labai skanus, ypac toms, kurios megsta kinietiskus valgius.

Mesa a la kinietiskai ax.gif

Reikes zalios mesos (geriausiai kumpis). Bandziau su jautiena, kiauliena, oziena, vistiena-skanu visaip biggrin.gif
Grybu (tinka sampinjonai ir miske rinkti)
ryziu
maltu pipiru
2 svogunu
medaus
druskos

Mesa supjaustome plonomis juostelemis (apie 1cm). Grybus paruosiame: nuvalome, apverdame (jei reikia), supjaustome tokio pat stambumo gabaliukais (is ju juosteles nelabai gaunasi mirksiukas.gif ). Pora svogunu supjaustome pusziedziais. Aliejuje kepame mesa, sudome. Kitoje keptuveje kepame grybus, sudedame svogunus, sudome. Iskepame. (As kaip tingine, kepu vienoje keptuveje, tiesiog apkepus mesai imaisau grybus, po to svogunus. ) Dedame i keptuve su kepta mesa, barsotme pipiru (turi buti astriau), idedame sauksta-du (priklausomai nuo patiekalo dydzio) medaus.
Valgome su isvirtais ryziais.

Labai skanus patiekalas thumbup.gif , savos kurybos blush2.gif , bet net sunus, kuris apetitu pasigirti negali, suvalgo viska, ka idedam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2007 11 18, 17:08)
Tortas labai viliojantis;)bet pagal sita recepta lakstai gaunasi kieti? Bet va koks yr meducio receptas,kur lakstai gaunasi kaip biskvitas ir jie buna tokios rudai 'ryzos' spalvos? Kazi ar supratot:s
vis dar laukiu gal kas paporins man apie 'meduty'bent jau taip jis vadinamas pardotuvej;)
Papildyta:
QUOTE(Sandriuks @ 2007 11 18, 17:08)
Tortas labai viliojantis;)bet pagal sita recepta lakstai gaunasi kieti? Bet va koks yr meducio receptas,kur lakstai gaunasi kaip biskvitas ir jie buna tokios rudai 'ryzos' spalvos? Kazi ar supratot:s
vis dar laukiu gal kas paporins man apie 'meduty'bent jau taip jis vadinamas pardotuvej;)
Papildyta:
QUOTE(Sandriuks @ 2007 11 18, 17:08)
Tortas labai viliojantis;)bet pagal sita recepta lakstai gaunasi kieti? Bet va koks yr meducio receptas,kur lakstai gaunasi kaip biskvitas ir jie buna tokios rudai 'ryzos' spalvos? Kazi ar supratot:s
vis dar laukiu gal kas paporins man apie 'meduty'bent jau taip jis vadinamas pardotuvej;)
Papildyta:
QUOTE(Sandriuks @ 2007 11 18, 17:08)
Tortas labai viliojantis;)bet pagal sita recepta lakstai gaunasi kieti? Bet va koks yr meducio receptas,kur lakstai gaunasi kaip biskvitas ir jie buna tokios rudai 'ryzos' spalvos? Kazi ar supratot:s
vis dar laukiu gal kas paporins man apie 'meduty'bent jau taip jis vadinamas pardotuvej;)
Atsakyti