Sveiki,
ne per seniausiai dariau vyrui gimtadieni, tai karstam patiekalui kepiau pyraga su mesa ir dariau super skanu padaziuka. Visiems labai labai patiko.
jei kam idomu, tai idedu:
Pyragas su mesa:
Teslai:
200gr majonezo
200gr grietinės
3 kiaušiniai
250 gr miltų
Įdarui:
3 virtos vistienos krutineliu gabalelius arba kitos kokios virtos mesos 600g (as darau su ta, kurios turiu saldituve)
2 morkas
200 g. grybu
150 gr fermentinio sūrio
1 galvutė svogūno
Į indą sudedame grietinę, majonezą ir kiaušinius, viską gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir dar kartą viską gerai išplakame. Į torto dydžio apvalią formą supilame pusė tešlos masės ir paskleidžiame po dugną. Ant viršaus dedate išvirta supjaustyta gabaliukais vistiena su prieskoniais, kokius labiausiai megstate. Uždedame smulkiai pjaustytą pakepinta svogūną ir morkas, užberiame sutarkuotą fermentinį sūrį ir pakepitus grybus. Tada supilame likusią tešlos dalį. Kepame 190-200° C temperatūroje 35-45 minutes.
Padažui:
0,5 stiklinės neriebaus majonezo
2 šaukštai sūrio su mėlynaisiai pelėsiais
šaukštas baltojo vyno acto, aš nededu
skiltelė česnako, aš dedu 3-4
šaukštas sviežiai spaustų citrinos sulčių
Viską sudėti į plaktuvo indą ir ištinti iki vietisos masės.
Aš dar įdedu į mikrobangę prie dedat ant pyrago gabaliukų.
Papildyta:Dar aš darau užkandžiams:
Saliamis su grybais:
nedidelis svogūnas, aš dedu priesnonius su svogūnais;
150g. grybų
šaukštas sviesto
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis džiovintų čiobrelių, aš jų neturiu, tai ir nededu
druskos, pipirų
10 didelių griežinėlių saliamio dešros.
Svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais, keptuvėje ištirpiti sviestą, pakepinti svogūnus, grybus, įdėti grietinę, įberti čiobrelius, pagardinti druska ir pipirais.
Išmaišyti ir krlrtą minučių maišant patroįkiti.
Šilto grybo įdaro dėti ant dešros, perlenkti per pusę ir persmeigti mediniais pagaliukais, dantų krapštukais.
Aš drau siek tiek kitaip negu pagal recepta, dedu siek tiek daugiau grietinės, ir dedu miltų, kad įdaras būtų tirštesnis.
Papildyta:Ir dar vienas receptelis
Kumpis su rikotos sūriu:
kelios skiltelės česnako;
125 g. rikotos sūrio;
2 šaukšteliai citrinos sulčių;
žiupsnelis česnakinės druskos;
10 griežinėlių rūkito kumpio;
bazilikos lapelių
Česnaką nulupti, nuplauti ir sukapoti.
Sūrį sudėti į dubenį, suberti česnaką ir išmaištyti.
Supilti citrinos siltis, įberti druskos, išmaišyti.
Po šaukštą sūrio dėti ant kumpio, išlyginti ir susukti ritinėlius.
Papuošti bazilikų lapeliais.